Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

hazel

jak się pozbyć.. natręta?

Polecane posty

sprawa wygląda tak. podobam się mojemu koledze, powiedział mi o tym wprost. lubię go, ale niestety nie odwzajemniam jego uczuć że tak powiem.. nie wiem czy on sobie z tego zdaje sprawe ale wygląda na to że ma taką potrzebę być blisko mnie, że po prostu łazi za mną jak cień, nie mogę z nikim normalnie porozmawiac bo zaraz podchodzi, wtrąca się do rozmowy, kiedy piszę smsy zagląda mi przez ramie i podpatruje co i do kogo pisze.. do pewnego czasu jego zachowanie mi nie przeszkadzało, wręcz mi schlebiało, wiadomo że każda dziewczyna lubi być adorowana, ale teraz jego zachowanie wydaje się byc po prostu nachalne, zaczęło mi bardzo przeszkadzać, ale nie wiem jak mu to powiedzieć, żeby się ode mnie odczepił.. jak już wspomniałam lubię go, mówiłam mu ze między nami nic nie będzie, że ja nie chcę.. wygląda jednak na to że jest dosyć upartym facetem i łatwo za wygraną nie da.. nie wiem co jeszcze mogłabym zrobić żeby mu dac do zrozumienia że jest zbyt 'wszechobecny' i że mnie już swoim zachowaniem wkurza.. :o jakies rady? od razu mówie że nie pokaże foty :P

oj ladaco mógłbyś czasem rzucić jakąś złotą rade a nie tylko bezsensowne hasła :o :P

Gość pokaż ale nie fotę
tylko się z innym chłopakiem ? Za rączkę może ?

tylko skąd ja tego chłopaka wezme? zreszta nie chce odstawiac takich krzywych akcji że niby kogoś mam, ale tylko własciwie dlatego żeby tamten sie odpieprzyl :o

Powiedz mu wprost, że jego zachowanie Ci nie odpowiada. Aluzji może nie załapać. Jak nie dotrze to ogranicz kontakt.

Gość janina z konina
hazel, tak samo jak on powiedzial Ci wprost, ze mu sie podobasz, powiedz mu, ze nie moze liczyc na nic poza "zwykla znajomoscia" tylko z doswiadczenia wiem, ze wtedy moze przestac byc Twoim kolega...

Gość skoro nie łapie aluzji
powiedz mu wprost, nie wyobrażam sobie, żeby mi ktoś patrzył przez ramię co i do kogo piszę, czemu wtedy nie zareagowałaś? hej, co ty wyprawiasz, nie podoba mi się twoje zachowanie i przestań to robić, naucz się asertywności

jestem malo asertywna, to fakt. mówiłam mu że nic z tego nie będzie.. mimo wszystko mam na uwadze jego uczucia i emocje, nie chcę go zranic, ale chyba będę musiała to jakoś dobitniej ująć że nie moze na nic liczyć z mojej strony.. a z tym tekstem o patrzeniu jak pisze smsy dobre, kiedyś wypróbuje :classic_cool:

Gość uprock
dopoki bedzie Ci sie to podobac, dopoty on bedzie sie czul zachecony. najwyrazniej dajesz mu sygnaly, bardziej luv mniej swiadomie, zachecajace do tego typu "zabawy".