Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość swędząca

Swędząca wysypka - co to jest?

Polecane posty

Gość swędząca

Może tutaj ktoś mi pomoże? Wprawdzie jutro wybieram się do lekarza, ale prawdę mówiąc nie jestem przekonana, czy mi coś mądrego powie, bo powoli przestaję wierzyć lekarzom. Może tu ktoś się z tym zetknął i podpowie, co to może być. Ok.9-10 dni temu pojawiła się u mnie drobna wysypka, są to malutkie grudki, początkowo rzadko rozsiane, teraz jakby gęściej, raczej w kolorze skóry lub lekko różowawe, czerwienieją pod wpływem gorącej wody czy drapania (oczywiście staram się tego nie robić, ale to trudne, bo swędzą). Grudki są na wewnętrznej stronie ud, wewnętrznej części przedramion i na ramionach. Swędzi mnie też trochę dekolt, ale tak wysypki nie zauważyłam. Nie mam jej na piersiach, an brzuchu, na twarzy, jest taka miejscowa właśnie... Nie zmieniałam ostatnio proszku do prania, żelu pod prysznic, nic nowego nie jadłam... Jedyna zmiana, to podwójna dawka Luteiny od tego cyklu, bo biorę na wyregulowanie, od tego miesiąca zamiast 2 tabl. na dobę biorę 4 (oczywiście zgodnie z zaleceniem lekarza). Czy ktoś ma jeszcze pomysł, gdzie szukać przyczyny?

Gość swędząca
up

Gość swędząca
Nikt się z tym nie spotkał?

Gość yyyuuu
odra ,to chyba nie jest

Gość swędząca
Kurczę, to by pasowało, bo zbiegło się z przeziębieniem... Mam nadzieję, że to się jakoś łatwo leczy... Dzięki.

Gość swędząca
Jednak nie. Znalazłam opis i zdjęcia w necie. Wszędzie napisane jest, że zaczyna się od różowej plamy, a ja nic takiego nie miałam. Grudki są maleńkie, nie większe niż główka szpilki, a nawet mniejsze...

Gość swędząca
Podnoszę, może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł?

Gość swędząca
up

Gość swędząca
upup

Gość swędząca
Thanks. Ale co może być przyczyną? Bardzo mnie to frapuje.

Gość chantall27
przyczyn moze byc wiele, proszek, składniki zywności, nie przyczyna jest wazna, ale to organizm musi wrócić do rónowagi. kup te leki przeciwhistaminowe i zobaczysz ze bedzie lepiej. ja mam z tym jazde na okrągło.

Gość swędząca
Dzięki.