Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość k22

pisma kobiece

Polecane posty

chyba wybieramy z wielu osób jakąś część żeby opisać... nigdy nie jesteśmy w stanie mówić o całości, bo zawsze ktoś się wyłamuje... Duzo osób choruje i nikt nie mówi, że są to wszystkie czytelniczki.

Gość piętnastolatkaa
No tak, ale mi chodzi głównie o tytuły. Możesz podawać byle jakie, chodzi o tytuły. W sklepie sobie popatrzę , o czym . Może być tematyka o wszystkim, bylke tylko nie było tak, że aby o miłosciach i chłopakach. Po prostu niudz mnie to. Owszem, kilka stron może być, ale nie cała gazeta poświęcona temu tematowi! Ludzie, bez przesady! Jak wiuęc mówliłam, czekam głównie na tytuły. Lubię wszystkie tematy.

dla 15-latki trudno teraz o fajne pismo... wybór mały (popcorn, cogito, śmigło, bravo) eh... szkoda gadać....

Gość sellen
Husky widocznie ja jestem jakąś częścią tej części kobiet, która popada w zaburzenia odżywiania. Mam bulimię, Tak, potrafię zjeść w ciągu kilku godzin tyle co moja cała rodzina w ciągu całego dnia. Potem koniecznie muszę się tego pozbyć. Bulimia to choroba psychiczna, ja nie powiedziałam że moją chorobę wywołało oglądanie pięknych dziewczyn ale miało to swój udział. Było początkiem czegoś z czego nie zdawałam sobie sprawy. Do tej pory, mimo 27 lat nie mogę się pogodzić z tym, że nie jestem idealna, że nie mam władzy nad swoim ciałem. U mnie to wyglądało tak, że chciałam być idealna. Byłam jeszcze w liceum, ogladałam zdjęcia czytałąm o dietach które miały sprawić ze bede tak wyglądać. Nidgy nie miałam problemów z wagą byłam zdrową normalną dziewczyną. aczęłam mimo tego stosować diety, uzależniłam się do tego, później było głodowanie. Schudłam 13 kg wyglądałam jak szkielet, ciągle myślałam ze jestem za gruba. Potem zaczęłam się objadać bo organizm potrzebował jedzenia. Tak się zaczęła moja przygoda. Pustka emocjonalna, problem z wyrażaniem emocji i wiele innych rzeczy któych nie wymieniłaś pojawiły się później i trwają do dziś. Poza tym bulimia to nie jest problem z odczuwaniem pustki emocjonalnej którą pragnie się zapchać jedzeniem, bo gdyby tak było żadna z nas nie pozbywałaby się jedzenia. To jest też paniczny strach przed przytyciem, utratą kontroli nad swoją wagą. Poza tym ta choroba jak każda ma wiele przyczyn i skutków ubocznych, długo by o tym pisać

Wiele lat temu kupowałam Bravo, Bravo Girl, Dziewczynę, Filipinkę... Teraz uważam, że to było głupie, bo takie gazety niczego do życia nie wnoszą. Obecnie nie kupuję babskich pisemek, czasem jak gdzieś mi wpadnie coś takiego w ręce to owszem przeglądam, ale raczej bez emocji. Tak jak ktoś już wyżej napisał - wlatuje do głowy i zaraz wylatuje... A co do wpływu ideałów lansowanych na łamach tych gazet to zgodzę się z tym, że ma to duży wpływ na dziewczyny młode, naiwne, niedowartościowane lub za wszelką cenę pragnące zdobyć faceta - byle jakiego byle by był... Sam seks, kosmetyki, moda, uroda... Pranie mózgu.

Gość piętnastolatkaa
Dzięki za odp. Kupilam dziś Cogito - mówię Wam, boska gazeta!!! co prawda dla licealistów, ale w końcu za rok będę należeć do ich grona. Będę ją regularnie kupowała ! Może macie jeszcze jakieś propozycje??? Czekam!!!

Gość
Ja nie jestem ani zaniepokojona ani sfrustrowana,jakoś za bardzo nie odbiegam od kobiet z gazet,lubię poczytać prasę kobiecą :)

Gość
Za moich czasów też było cogito nawet prenumerowałam z siostrą :)

super, że udało Ci się odnaleźć cos dla siebie;) Cogito jest bardzo pomocne i nie typowo kobiece;) Pozdrawiam

sellen "U mnie to wyglądało tak, że chciałam być idealna. Byłam jeszcze w liceum, ogladałam zdjęcia czytałąm o dietach które miały sprawić ze bede tak wyglądać." tak, ale skads sie to wzielo ze chcialas byc idealna i napewno nie od ogladania szczuplych panien. Bo osoby nie chorujace maja na tyle wysokie poczucie wartosci ze ich to tak nie ruszy, jak osobe ktora zachoruje na zaburzenia, ktora to tylo potrzebuje zapalnika zeby to wszystko uruchomic, To chybra logiczne ze nie zamiszeszcze tutaj calej definicji zaburzen odżywiania.. to bylo tak po krotce. I naprawde tlumaczyc mi tego wszystkiego tez nie musisz :) sama chorowalam na anoreksje, potem bulimie a obecnie studiuje psychologie i juz nie dlugo bede zawodowo zajmowac sie leczeniem zaurzen odzywiania

ja tam wole nlp i oni w tych gazetach stosują sztuczki związane z nlp pranie mózgu czemu Kubica nie reklamuje samochodów a reklamują je kobiety

Husky my mówimy, że gazety to jeden z czynników jaki wpływa na kobietę. Oczywiście nie wpływa na każdą z nas, bo każda jest inna, ale nie należy też uogólniać, że one nie wpływają na nikgo... Ja uważam, że chcąc, nie chgcąc trochę zawsze wpływają, ale kiektóe z nas je olewają, a inne poddają się im. Tym bardziej się poddają, jeżeli wpływają na nie dodatkowo inne czynniki....