Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ekologiczniedowygrania

Jak pomalowac pokoj??

Polecane posty

sluchajcie chcialabym miec ladne sciany w pokoju, najlepiej pomalowane, ale sa bardzo krzywe, maja dziury, takie jakby kawalki poodpadaly... mieszkam w bloku i naprawde nie wyglada to ciekawie. W kuchni mamy robione gladzia, ale to tez nie wyglada az tak ladnie. Nie wiem u niektorych w domu sa takie prosciutenie sciany... ale chodzi o to jak moglabymm zrobic sobie pokoj zeby to ladnie wygladalo... macie jakies pomysly?

ladaco nie cwaniakuj bo chyba jescze si ni zaczely

Skoro ściany są dziurawe to albo otynkować i rzucić jakiś kolor, albo po prostu najwygodniej nakleić jakąś elegancką tapetę :) Spod tapety (szczególnie wzorzystej) nie będzie widać nierówności ściany...

Gość annamarriiaia
jak to gladz wyglada nieciekawie? ja sie po to kladzie zeby byly sciany gladnie, jak sa dobrze polozone to sa proste sciany i mozna malowac (polecam duluxa- sciany wygladaja zajebiscie)

Gość no ale wlasnie nie chcialabym
tapety bo cale zycie mialam tapety:( marzy mi sie farba bo sa rozne piekne kolory no i wogole chcialabym miec jakos ladnie

Gość annamarriiaia
no to poloz gladz i pomaluj farba

W takim razie musi być gładź... Farby Ci nie polecę, bo nie pamiętam jaką mam:D

Gość a powiedzcie mi jeszcze
nie wiem jak to dobrze wytlumaczyc, ale od czego sciany sa takie jakby sliskie,gladkie?? nie chodzi mi o farbe olejna... ale ja jak mam gladz to one sa takie jakby z kredy,,,

Jak nie o olejną to nie wiem... Ja mam pomalowane ściany w pokoju, ale są matowe...

O, a może skoro nie za bardzo Ci się podoba taka całkiem gładka ściana to zrobisz sobie jedną ścianę pokoju fakturowaną?

Gość sjk a jaka to jest
fakturowana???

chyba wiem o co ci chodzi.to jest kwestia farby. te nowsze farby np. dulux daja taki efekt "sliskiej" sciany ;)

Gość annamarriiaia
efekt silikonowej sciany chyba :D tak dulux kolory swiata daje taki efekt. sama gladz to wlasnie taka kreda-gips nie wiem jak to nazwac :D dlatego sie go maluje. ale dekoral tez jest silikonowy ale efekt jest jak zwykla akrylowka

Gość sjk naprawde to
co pokazalas bardzo mi sie podoba... slicznie to wyglada:) tylko mam wrazenie ze bedzie to nie mile w dotyku, albo np ze bedze mozna niechcacy sie o to podrapac, ale efekt jest super

Gość karuka przepraszam ale
takie fototapety zwsze kojarzyly mi sie z wiocha;p jak bylam mala to duzo osob mialo takie cuda:P najczesciej jakis tropikalny krajobraz;p

Pod warunkiem, że ta fototapeta będzie jakoś tematycznie zgrana z całym wystrojem pokoju... Bo niestety często widziałam u ludzi fototapety, które aż raziły swoim niedopasowaniem... Ja osobiście już nigdy nie przykleję na ścianę fototapety...

O,akurat tym się zajmuję :) Kup gładź,połóż gładź na ściany(najlepiej po całości). Potem kup papier ścierny i packę,i pod żarówką ścieraj tak aby nie było żadnych bruzd...jak jesteś z Lublina to Ci mogę pomóc. Hie hie :) A do malowania polecam farby Nobiles,nie ma chyba lepszych. Raz pomalujesz i gitara :)

Tak , pamiętam takie stare fototapety z widokiem na wodospad :D Te które są teraz muszę być, jak ktoś zauważył zgrane z pomieszczeniem , ozdobami i ogólnie wnętrzem domu. Tworzą przytulne miejsce :)

Ale wiecie co jeszcze można zrobić? Bardzo modne są teraz panele dekoracyjne klejone do ściany - mogą mieć na przykład kształt fal morskich :) Bardzo ładnie to wygląda - widziałam już takie wnętrza :) Jeśli jednak jest to zbyt odważny ruch ;) to można ścianę pomalować specjalną farną albo po prostu najpierw wyrównać nierówności (jeżeli samemu się nie potrafi to - lepiej zorganizować fachowców). No i pomysł z tapeta też nie jest zły :) W razie czego - zarówno farby, jak i tapety są na multizakupy.pl. Ach, no i ewentualnie można położyć tez fototapetę ;) - w końcu wracają one do łask ;)

Gość eer
a jaki kolor polecacie farby?

Gość margollaa
Wiele świetnych inspiracji znajdziesz na http://weekendowemalowanie.pl Nawet ściągnęłam pomysł z 10 odcinka, tylko w jaśniejszych odcieniach bo mój pokój jest mniejszy. Wygląda genialnie

jesli nie chcesz gladzi to chyba dobrym rozwiazaniem beda rygipsy..ale mysle ze to drogie rozwiazanie i wymaga wyprowadzenia sie z mieszkania...ja na twoim miejscu pociagnelabym gladzia...potem pomalowalabym farba a na jedna sciane mozesz narzucic tapete..badz fototapete...ja w kuchni mam fototapete ze stylowymi schodami -fajnie to wyglada..teraz na topie sa szare kolory do pokoju plus biale dodatki i meble

obejrzalam te stronke i bardzo mi sie podobaja te brazowe poziome pasy...do tego ciemne meble na przeciw sciany plus kanapa np.naroznik..ekstra pomysl

Gość gość
A może poprostu farba strukturalna, ja mam w salonie położony stiuk wenecki z magnata, wygląda to naprawdę super.