Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Magda_Greenpeace

Ty Decydujesz

Polecane posty

Gość Magda_Greenpeace

Czy wiecie, że wzrost średniej temperatury na Ziemi o zaledwie 1,5 stopnia C spowoduje nieodwracalne konsekwencje dla życia ludzi, zwierząt i roślin, a skok temperatury powyżej 2 stopni C niesie za sobą ryzyko tragicznych zmian, których człowiek nie będzie mógł już kontrolować? Co roku z powodu zmiany klimatu cierpią tysiące ludzi – powodzie, susze, huragany, czyli to wszystko o czym codziennie możemy przeczytać w gazetach i co możemy obejrzeć w TV. A czy wiecie, że jesteśmy ostatnim pokoleniem, które może to zmienić? Wystarczy zredukować emisję gazów cieplarnianych, przede wszystkim dwutlenku węgla. Może je zapewnić jedynie światowe porozumienie w sprawie ochrony klimatu. Jeżeli zbierzemy wystarczającą ilość podpisów, a potrzebujemy ich setki tysięcy, zmobilizujemy polityków do działania w kwestii ochrony klimatu. ŚWIAT JEST W NASZYCH RĘKACH. Kilka sekund. Ty decydujesz. www.tydecydujesz.org

Gość misik
A ja podpisałam. Poczytałam trochę na temat efektu cieplarnianego i jeśli mogę przyłożyć rękę do tej sprawy to proszę. Zresztą już parę razy zaglądałam na tę stronę i widzę, że liczba podpisów rośnie

Co mi szkodzi? nic! A mam takie zdanie że jak się chce gadać o polityce to trzeba brać udział w wyborach, jak sie chce mówić o ekologii to konsekwentnie trzeba się opowiedzieć za albo przeciw. Ja jestem za i uważam że ta akcja Ty Decydujesz jest całkiem w porządku. Nie wiem na ile odniesie swój cel ( to tylko zależy od zainteresowania) ale na pewno nikomu nie zaszkodzi .

Gość ciołki z grinpisu
to banda niedouczonych debili :O niedawno ekipa takich walczyła w sądzie o nie wycinanie SUCHYCH drzew :o oczywiście przegrali.

Gość taleS
Sam jesteś ciołek. Jeżeli były to ostatnie drzewa w betonowej pustyni, to wcale się im nie dziwię, że tak o nie walczyli. Poza tym, jeżeli tylko mój sam podpis może tej inicjatywie pomóc, to jestem zdecydowanie na tak i zaraz go złożę. Pozdrawiam

Gość a-sza
Kilka dni temu zajrzałam na tę stronę Ty Decydujesz. Podpisów było ok 6 tys. Teraz jest ponad 9 tys, a więc ludzie się mobilizują. Może jednak warto?

Gość podatki EKO nas zarżną
decyduję i mówię NIEEEEEEE!!!

Gość jak bedziecie mniej bakow
puszczac, to nie bedzie tego efektu :P

Gość milosnik_zieleni
No jak lemingi: "Bo liczba glosow rosnie, wiec sprawa musi byc sluszna" No i jeszcze "jedz gowno - miliony much nie moga sie mylic" a skad Ty Magdo zaczerpnelas takie apokaliptyczne wizje ? Moze stad ? http://wiadomosci.onet.pl/2083738,12,1,1,item.html Pozdrawiam !

Gość ja juz kikam cały dzień
jestem hipiską :P 9po wyglądzie nie widać :P 0

Epoki lodowcowe tez byly przez nasze gazy cieplarniane ? Nie od dzisiaj wiadomo ze ziema ma cos w rodzaju cyklu i to czy my bedziemy wiecej jezdzic autem czy nie nic nie zmieni.

Gość Magda_Greenpeace
Szejku, Ziemia ma coś, jak to nazwałeś, w rodzaju cyklu. Ale teraz ten cykl został zaburzony, lub raczej znacznie przyspieszony przez działanie człowieka. Tu nie chodzi po prostu o auta, ale o zmniejszenie emisji CO2 Pozdrawiam http://www.tydecydujesz.org/