Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiorex

prezent dla 3 miesiecznej dziewczynki

Polecane posty

Gość kasiorex

za tydz wybieramy sie z mezem do naszych przyjaciol. pierwszy raz zobaczymy ich dzidzie. co kupic takiemu malenstwu? prezent ma byc w granicach 60 zl

Gość mama Błażejka
mata edukacyjna, stojak z zawieszkami - takie coś co się nad dzieckiem ustawia i majtają się na tym zabawki. Pałąk z zabawkami do wózka albo fotelika samochodowego. To będzie adekwatne do wieku dziecka

Gość kasiorex
obawiam sie ze mate edukacyjna i takie zawieszki do wozka to juz maja (sa juz dzieci w rodzinie, wiec takie rzeczy juz pewnie zostaly przekazane) myslalam zeby kupic jakas fajna grzechotke taka pluszowa gryzak takie buciki grzechotkowe ze zwierzatkiem oraz jako ze pracuje w branzy kosmetycznej (aptecznej) jakis kosmetyk, np oliwkę

Gość oliwki czesto uczulaja
niestety...

Gość kasiorex
a wiecie moze w jakim sklepie kupic takie paputki- grzechotki widzialam na allegro , ale juz za pozno zeby zamowic

Gość kasiorex
to moze zamiast tej oliwki inny kosmetyk, doradźcie co by sie najbardziej moglo przydac

Gość nie wiem jakie masz stosunki z
mamą dziecka (tak żeby z jednej strony wiedzieć co preferuje wśród prezentów, a z drugie- zeby pozniej nie bylo jakiś komentarzy niepotrzebnych) itd, ale ja wolałam i wolę do dzisiaj dla mojego dziecka prezenty praktyczne, które zawsze mogą sie przydać. A więc kosmetyki (dobre są z apreki- oilatum, emolium- nie uczulają raczej), ewent. nivea. Moi znajomi przynosili nawet pampersy :) bo wbrew pozorom jest to czasem bardziej trafiony prezent niż kolejna zabawka czy ubranko, które okaże się za małe, kolejne tego samego typu, albo kompletnie nietrafione w gust rodziców...

Gość mamam Błażejka
odradzam pluszowe zabawki, sa siedliskiem kurzu, a dziecko potem ciągle bierze wszystko do ust i te pluszaki całe mokre, oślinione, ani to wytrzeć, trzeba prać zaraz bo brudne. Kosmetyki często uczulają, to prawda, jak chcesz kosmetyk, to daj dużą butlę oilatum, kosztowne, ale praktyczne. Paczka pampersów też dobry pomysł i praktyczny, skoro zabawki an pewno są. Te skarpetki znajdziesz w by;le jakim sklepie dziecięcym, a nawet w rossmanie widziałam. tylko ze one przydają się około 6 miesięczneu dziecku, kiedy to zaczyna bawić się nóżkami.

Gość moja jedyna madra kolezanka
zadzwonila z pytaniem jaki rozmiar pieluch maly nosi i kupila mu 2 duze paki plus 2 paczki chusteczek do pupy. Jeden z najbardziej trafionych prezentow bo wiekszosc ciuchow sprzedalam na ebay- byly zwykle nietrafione

Gość moja jedyna madra kolezanka
ja bym po prostu zapytala jakie pieluchy i jakie chusteczki i kupila :) Wiadomo ze dziecko szybko rosnie w tym okresie to mozesz nawet pampersy rozmiar wieksze wziac

Gość kasiorex
dzięki:) co do grzechotek ogladalam tez takie plastikowe,ale mam wrazenie ze dziecko szybciej sobie zrobi krzywdę, maja takie rozne wypustki ktorymi mozna sobie przywalic w oko, wiec wydawalo mi sie ze taka pluszowa jest bardziej bezpieczna

wiem, że grzechotki i jakieś zabawki edukacyjne wydają się lepszym prezentem niż głupie pieluchy czy płyn do kąpieli... Ale sama widzisz (po paru wypowiedziach matek, w tym mojej:)), że pampersy są dużo bardziej pożądanym prezentem. A jeśli bardzo chcesz to rzeczywiście, jak już ktoś radził, zadzwoń i zapytaj co koleżanka woli - zabawkę, kosmetyki czy pampersy. Problem z głowy.

Gość pampersy pampersy
ciuszków zwykle ma sie full, zabawki to zależy a piluchy zawsze się przydadzą, mogąbyc nawet większe np rozmiar 4 albo rozmiar 3 to "na teraz"

mi rodzika tez przyniosla pake pampersow i husteczki dla cory jak sie urodzila i sie przydaly. ale mi w pamiec zapadly jedne body cocodrillo od kuzynki.mala je rok nosila.ani sie nie mechacily rozciagliwe wszystkie plamy z nich schodzily.naprawde super.

Gość kasiorex
no ok, a ile kosztuje paczka pampersow?

taka duża "jumbo pack", w rossmanie, albo jkims duzym markecie do 5o zł, wiec spokojnie wystaczy ci na 1 lub nawet dwie paczki chusteczek nawilzanych jeszcze:))

dokladnie.zalezy jeszcze jakich uzywa pieluch dziecko zeby nie miala uczulenia i sie nie odparzala.ale napewno jak kupisz to sie przydadza

Gość zdecydowanie pampersy
tego nigdy za wiele:)