Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarosaaaa

Mikrodermabrazja w walce o zdrową cere.

Polecane posty

Gość barbarosaaaa

Mikrodermabrazja – pielęgnacyjny zabieg kosmetyczny, polegający na ścieraniu kolejnych warstw naskórka przez precyzyjnie kontrolowany strumień mikrokryształków. Mikropeeling kontrolowany jest jedną z wielu metod mechanicznego złuszczania naskórka. Polega na usunięciu - ścieraniu warstwy rogowej naskórka za pomocą specjalnego urządzenia. Kontrolowana mikrodermabrazja jest nowoczesną techniką, która za pomocą łagodnego, mechanicznego peelingu poprawia funkcjonowanie skóry i pomaga uporać się ze specyficznymi problemami skórnymi. Jest ona stosowana z powodzeniem od połowy lat osiemdziesiątych. Na początku była zarezerwowana głównie dla dermatologów, zaś obecnie coraz częściej jest stosowana w instytutach kosmetycznych. Rozróżnia się dwa rodzaje mikrodermabrazji: korundową oraz diamentową. * Mikrodermabrazja diamentowa polega na ścieraniu warstwy naskórka przy pomocy głowic diamentowych, metoda bezpyłowa dla skór delikatnych wrażliwych, alergicznych. * Mikrodermobrazja korundowa przy pomocy mikronizowanych kryształów tlenku glinu złuszcza delikatnie obumarły naskórek działając podobnie jak mikrodermobrazja diamentowa, stymulująco na regenerację kolagenu i elastyny. Mikrodermobrazja korundowa wykorzystuje proszek organiczny wypychany pod ciśnieniem a w kontakcie ze skórą daje efekt "burzy piaskowej", która ściera to, co napotka na swojej drodze. Wskazania do zabiegu [edytuj] * trądzik, * piegi i przebarwienia, * rozstępy, * blizny, * zmarszczki, * wiotka skóra, * zmiany potrądzikowe. Kto z Was miał robioną? Kto zamierza zrobic? zapraszam do konferencji:))

Gość nikk27
miałam i korundowy i diamentowy żadnej równicy nie widziała powiem szczerze skóra po paru dniach wyglądała gorzej. A teraz pomyślałam sobie że może sobie cała serie zafundować ale kosmetyczka mi odradziła, wiec sobie odpuściłam.Zrobię sobie kwas glikolowy( 50%) - tańszy i efekt widoczny po jednym zabiegu.

Gość bajorko123
ja w sumie słyszałam ze kwasy nie pomogą na takie dziurki potrądizkowe a mikro tak sama nie wiem??

Gość ja zrobilam
i po miesiacu skora wygladala okropnie, wiec bylo oczyszczanie i efekt jednak jest pozytywny. Kosmetyczka u ktorej ostatnio oczyszczalam powiedziala mi, ze po dermaabrazji poczatkowo moze sie wyglad skory pogorszyc Ale ja mialam tylko raz

Gość ja zrobilam
mysle ze jeden zabieg mozna zaliczyc, beda efekty,ale z czasem :)

Gość barbarosaaaa
Mnie nie bardzo stać na takie zabiegi ale na jeden dam rade. Myśle ze po jednym zniknie mi takie przebarwienie z którym trudno sie uporać i dwie malutkie dziurki . Chodzi mi zeby kosmetyczka głównie postarała sie dobrze zrobić to w miejscu pod nosem nad ustami bo tam mam problemy. A tesli jeszcze oczyści mi sie skóra i zwężą pory to będę zadowolona:)) u mnie zbieg kosztuje 90 zł z tego co pytałam... Później mogę juz robic w domu pochodne mikrodermabrazje ktore mozna nabyc w sklepach.

Gość dddermatolozka
Ja na blizny polecam żel silikonowy oceanic za 16 zł lub zorac.