Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agnieszka000005

JAKI APARAT CYFROWY ??

Polecane posty

Gość agnieszka000005

hej :) mam 14 lat, i zamierzam kupić aparat cyfrowy. ale zupełnie nie znam się na tych wszystkich funkcjach i markach, dlatego chciałabym poradzić się kogoś kto ma doświadczenie w dziedzinie fotografi. chciałabym aby ten aparat: -nie był za drogi, ale jednocześnie w miare pożądny (do 600 zł) -chciałabym robić nim zdjęcia głównie portretowe, dlatego potrzebuję takiej funkcji bez zapalania tej lampy błyskowej, aby nie naświetlało całej twarzy.. nie wiem czy wiecie o co chodzi.. -zależy mi na dużej ostrości zdjęć.. który aparat dla mnie polecacie? bardzo proszę o odpowiedzi i pozdrawiam..

Gość agnieszka000005
dziubekkk dzięki za odpowiedź, zastanawiałam się nad tym aparatem bo dużo dobrego o nim słyszałam.. :) przyznam że trochę drogi przynajmniej dla mnie, ale postaram się trochę zaoszczędzić i być może kupię.. a może coś w tańszej wersji ktoś poleci ?

Gość tylko Canon
i nic innego.

Gość agnieszka000005
canon ? ale dokładniej jaki model ?

Gość agnieszka000005
up up up proszę wypowiedźcie się:))

polecam Olympusa serie sp (sam mam 510uz) i jest to bardzo dobry aparat do nauki fotografii bo ma bogatsze funkcje niż zwykła cyfrówka i świetnie się nadaje do nauki robienia zdjęć. Starsze używane modele z tej serii są bardzo tanie

poczytaj na stosownym forum -> kupno lustrzanki to dopiero początek wydatków na dobre obiektywy trzeba mieć ze 2 tysiące... (choć są bardzo stara seria obiektywów pasująca o większości aparatów które są tanie ale mają jedną wadę nie ma auto focusa)

Gość agnieszka000005
ok dziękuję Wszystkim poczytam jeszcze o Waszych propozycjach i na coś się zdecyduję :) lustrzanka odpada, bo tak jak Levviatan wspomniał trzeba mieć do tego cały dobry sprzęt..

No to może taki Nikon Coolpix L20 http://www.winmar.pl/p5075,Aparat_cyfrowy_NIKON_COOLPIX_L20_wisniowy.html Dobry nikonowski kompakt. Ładniutki, bo w kolorze czerwonym no i do portretów będzie ok, chociaz jeśli chodzi o wykorzystywanie lampy wbudowanej to i tak się bez niej nie obejdzie, bo mamy zimę i ilosć światła jest znikoma, a w kompaktach iso jest nieporównywalnie gorsze niż iso w lustrzankach. Ale ten nikon to bardzo dobry kompakt :)

W wieku 14 lat szkoda moim zdaniem wywalać dużo kasy na drogi aparat. Lustrzanka wymaga bardzo dużych nakładów, bo musisz sobie rozbudować ją o kolejne akcesoria. Na początek kup sobie porządny aparat, za maksymalnie 4-5 stówek, zobacz czy naprawdę się tym pasjonujesz i jak CI będzie szło. Tanie aparaty można dostać np. na wasserman.pl