Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nakłucia

w 2miesiącu dziecko jest 3 razy na raz kłute?

Polecane posty

Gość nakłucia

w 2miesiącu dziecko jest 3 razy na raz kłute? na jednej wizycie? szczepię obowiązkowymi

Tak.Te nieobowiązkowe tak mają.Kupując szepionkę 5 w 1 czy 6 w 1 - masz jedni kłucie.

Gość nakłucia
a jak Ty szczepiłaś?

nglka - kupując szczepionkę 5 w 1 masz dwa wkłucia bo żółtaczkę podają osobno

meeea a to sorki, nie wiedziałam, bo ja kupiłam tę 6 w 1 ;)nakłucia no właśnie 6 w 1 ale niepotrzebnie, bo mała w ogóle nie reagowała na szczepienia, ani nie zapłakała ani sie nie skrzywiła ;)

też bym nie wiedziała ale ja kupiłam 5 w 1 :D i dostała w dwa udka ;)

szczepilam standardowymi szczepionkami ,dziecko kłute 3 razy na jednej wizycie , jak bym zaplacila za szczepione kluli by go na jednej wizycie 2 razy.

Gość xuxk
Ja szczepiłam odpłatnie 5w1. Za tydzień mam ostatnie szczepienie. Koszt jednorazowej dawki to 130 zł. Chyba 2 razy była kłuta 2 szczepionkami bo prócz 5w1 dostała też przeciwko żołtaczce.

Gość nakłucia
jakieś powikłania u Was były po tym szczepieniu? bo się boję ich a niedługo moje dziecko będzie szczepione...

moja niunia była kłuta 3 razy, nic nie wykupowałam. A powikłania były, ale po szczepieniu jeszcze na oddziale położniczym, zrobił sie małej ropniak na rączce.

Gość xuxk
Moja córa ma 15 miesięcy. Nie miała żadnych powikłań. 3 miesiące temu szczepiona była na MMR. Obawiałam się skutków ubocznych ale wszystko jest ok !

U nas 2 dni były bardziej płaczliwe ale i jednocześnie więcej spała. Jedynym trwałym efektem ubocznym jest jedna źrenica większa od drugiej. Wg okulistki - tak już zostanie. Wiem, że to po szczepieniu bo na tym etapie robiłam córci codziennie zdjęcia i powiększona renica widoczna jest od dnia po szczepieniu.

Gość nakłucia
ngLka no to nieżle.. ech

Gość mama huberta
ja synka szczepiłam tymi normalnymi zczepionkami z sanepidu- 3 wkłucia, po szczepieniu zachowywał się jak gdyby nigdy nic, żadnej gorączki niczego