Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama5

Urodziłam 5 córe!

Polecane posty

Gość za to te same materialisci
dostana na tyle porzadne wyksztalcenie,ze beda potrafily sie poslugiwac jezykiem ojczystym

Różne są rodziny wielodzietne tak jak i różne są rodziny z jednym czy 2 dzieci dla przykładu. Moja mama ma 3 rodzeństwa i są bardzo ale to bardzo zżyci z sobą. Mój ojciec ma jedną siostrę i większego kontaktu między nimi nie ma. Osobiście znam rodzinę w której jest 6 dzieci- teraz już wszystkie dorosłe i wszystkie się super dogadują, wszyscy skończyli studia nie wiem jak tam było z finansami bo teraz już każde na swoim, ale to na prawdę fajni i wartościowi ludzi i rodzinę stawiają na pierwszym planie. w 2 rodzinie jest 9 dzieci. Nie znam wszystkich- tylko jedną dziewczynę i z tego co ona opowiada to jej życie to była nieustająca walka o wszystko. Jak tylko skończyła 18 lat to wyniosła się z domu i nie często odwiedza rodziców. Z rodzeństwem też jej się średnio układa zresztą dużo z jej rodzeństwa też już jest na swoim i raczej stronią od takich rodzinnych spotkań. Wszystko zależy od konkretnej sytuacji i nie ma co generalizować. Ja bym chciała mieć 3 dzieci. Sama mam dwie siostry i jakoś tak uważam ze to fajna liczba :)

Gość prawie jak wydalanie
Bardzo to fajnie jest rodzić piąte i kolejne dzieci,szczególnie dobrze to wychodzi tym z was ,którym mózg spłynął do macicy,brawo,wielka odwaga,hahahah

Gość choroba zmieszana z głupota
no i powiecie mi, że matki z biednych rodzin mające tyle dzieci to są normalne, no bo ja uważam, że normalna, zdrowa na umyśle kobieta nie pozwoliłaby na urodzenie tylu dzieci nie mogąc im zapewnić normalnych warunków życia.

Nie mogąc im zapewnić normalnych warunków... ale wyobraź sobie, ze w naszym kraju jest wiele rodzin które mogą sobie pozwolić na 5 albo więcej dzieci i mają na to warunki.

Gość mammaaaaa
Popieram rodziny które świadomie zdecydowały się na 4 czy 5 a może 6 dzieci .Mają warunki ok ich sprawa.Ludzie chowają jedno dwoje czasem któreś umrze z powodu choroby wypadku i................zostaje pustka pusty pokój i tylko wspomnienia.

choćby ich było 10 to jak jedno umrze zawsze zostanie pustka i najczęściej pusty pokój :(

Gość a ja sie bojeeee
no, jeżeli wy rodzicie dzieci licząc na to, że zaraz będą umierać no to jak dziękuje za taką matkę, a jakąś chorobę dzieci przy tylu porodach nie bierzecie pod uwagę, możne przecież wszystko się wydarzyć

Gość Paula 24
Paula 24 LadyPretensja -- 4 dzieci plus rodzice i mieszkanie. Gdzie ja napisalam ze mieszkam z mamą???Napisalam ze jest mama Czytaj kobieto ze zrozumieniem hahahahhaha aleś zabłysła. to ty czytac nie umiesz, bo dzieci plus rodzice to nie znaczy ze dziadkowie. TWOJE DZIECI PLUS RODZICE CZYLI WY !!!!!! zreszta policz sobie bo napisalam ile to razem. hahahaha no ale mnie poprawilas hahahahahhaha!!!!! widać ze dawno z nic oprócz zajmowania sie dziecmi nie robilas, bo czytania sie oduczylas.

Gość LadyPretensja
Paula 24 Nie obrazaj mnie,bo ja nie obrazam Ciebie:)

Gość Paula 24
może oprócz textu "naucz sie czytać kobieto" czy jakoś tak.

Gość do garowwww
takze kobitki rodzić i nie narzekać, żadnych nudności, boleści, braku pieniędzy itp. po to jesteście stworzone aby zapieprzać 24 godzin na dobę przy garach i dzieciach

Gość LadyPretensja
do Paula 24 A jak mialam napisac-mężczyzno??? ;)