Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

zrozpaczona17

jestem w ciazy mam 17 lat

Polecane posty

a pozatym to ja jestem obecnie w drugiej klasie technikum z ktorej musialam sie przeniesc szkoda ze tobie sie nie powiodlo z tego co piszesz widocznie zycie dalo ci w kosc ale to twoj interes w szkole pierwsza powiedzialam bo nie mialam sie do kogo zwrocic na poczatku a to ze ukladalam w glowie rozne scenariusze nie znaczy ze musialy sie spelnic :) a chlopak ma 23 lata wiec juz od dawna gimnazjalista nie jest

to ty czytaj ze zrozumieniem napisalam w pierwszym poscie ze co mam rzucic szkole i zostac po gimnazjum a to oznacza rzucic obecna szkole SREDNIA bo gimnazjum skonczylam jestes glupia idiotka skoro tego zdania nie zrozumialas gratuluje scislego umyslu

Gość tobie za to pogratulowac
luznej pochwy i bekarta

Gość gbgr
tak to jest jak się nie umie antykoncepcji stosować a się bzyka zkim popadnie...

Jakie tu skurwysyny sa :P Cisna po dziewczynie co nie miara. Jest zagubiona, zreszta nie codziennie dziewczyna dowiaduje sie ze matka zostanie ;] do autorki, zdrowego dzieciaczka zycze i staraj sie nie ztresowac glupimi spojrzeniami obcych ludzi...

hej ja tez jestem wciazy.... autorko nie martw sie dasz rade... przestancie ja osadzac ma 17 lat i co z tego? ze w ciazy to zaraz kurwa? zycie! ludzie dajcie luz jak macie ja dolowac to zmiencie post na np dolujemy i dowalamy kazdemu.

Ja mam rocznikowo 19 lat, 1,5miesiaca temu urodzilam corke i jakos nie czuje sie z tego powodu zazenowana lub jak dziwka. Mam stalego pierwszego i jedyngo partnera i w miare mi sie uklada.

Gość huuuhhuhhh
kolejna idiotka, która się nie umie zabezbieczyć, i bardzo dobrze ci głupia małolato, tylko szkoda dziecka, że będzie miało taką durną matkę

Durna to ty jestes, skoro oceniasz czlowieka po wczesnym macierzynstwie hehehe, poza tym jakbym nie chciala corki, to bym sie zabezpieczala :P:P:P Proste i logiczne. Nie blazn sie juz sfrustrowana kobito.

nie ma sensu odpisywac na ich docinki :D przyczepily sie o jakies gimnazjum :D nie moja wina ze czytac nie umieja co nie ktorzy ale zawsze sa wjatki od reguly :D :D witam was dziewczyny Dianka90- gratuluje corci tez bym chciala dziewuszke ale synek tez bedzie kochany :) jeszcze troche to sie dowiem co i jak :)

17 lat to trochę szybko jak na dziecko.. bo sama sobie na pewno z wszystkim nie poradzisz.. ale nikt nie został od razu dyrektorem :) a z czasem na pewno sobie jakoś zaczniesz radzić i się usamodzielniać :) fakt,że ten wiek to raczej nie jest odpowienia pora na macierzyństwo,ale co się stało to się nie odstanie. Trzeba ponosić konsekwencje za swoje zachowanie. Przynajmniej nie myślisz o usunięciu tylko dzielnie chcesz zmierzyć się z tym i wychować to maleństwo. Rodzice na pewno Wam pomogą :) A skoro masz od 3 lat stałego parntera,to chyba dziwką nie jesteś :) Mówią tak ze względu na wiek.. ale kurwienie się to uprawianie sexu dla sportu i z kim popadnie. Nie przejmuj się głupimi docinkami. Trzymaj się cieplutko i życzę żebyś ten czas ciąży przeszła jak najlepiej,a maleństwo urodziło się zdrowe i śliczne 🌼 Powodzenia :)

Gość pewnie ze dziwkami nie sa
ale glupie na pewno. Jedne sa glupie bo sie nie zabezpieczaja a potem marudza na forum ze w ciazy sa, a drugie sa glupie bo tak im spieszno bylo zajsc w ciaze, ze zycia wogole nie mialy czasu poznac. Tez mam taka jedna kolezanke na NK, ma 19 lat jeden dzieciak 2 lata, drugi w drodze, zawsze poubierany w jakies porozciagane rajstopy i poplamiona koszulke, a ta moja kolezanka ma prawie dziesiec lat mniej niz ja, za to wyglada jakos brzydko i staro... no i mieszka sobie na tej swojej wsi, i pewnie nigdy stamtad sie nie ruszy.

jeden plus dla ciebie to taki, ze wiesz co zrobilas, wiesz ze zrobilas zle, bo ciaza w twoim wieku to nic ciekawego;/ no ale teraz juz chyba nic nie poradzisz. napewno zycie sie zmieni i bedzie chwilami przejebane. ale mysle ze jak sie juz dziecko urodzi to inaczej na to spojrzysz. popelnilas blad, ale zrob wszystko zeby twoje dziecko ktore sie urodzi twoich bledow w przyszlosci nie popelnialo.

Gość faceci to idioci
ludzie jak czytam wasze idiotyczne posty to szlag mnie trafia!!!! zabezpieczenie to nie tylko sprawa dziewczyny to krety ktory nie potrafi utrzymac ptaszka w spodniach powinien rowiez pomyslec.....nie zwalajcie wszystkiego na kobiety -wy jak tylko spuscicie sie to wasze zaintersowanie na tym sie konczy - a cala sprawa z niehciana ciaza to juz sprawa dziewczyny!!!!

nie twierdze ze 17 lat to dobry czas na maciezynstwo :P bo tak nie jest w tym czasie dziewczyny sie bawia zmieniaja chlopakow ucza maja jakies plany nie uwazam sie za dziwke bo tutaj nie ktorzy nawet chyba nie wiedza co to slowo w ogole znaczy ale coz........ ja tez mialam plany ale co jak stalo sie inaczej moze jestem idiotka wg nie ktorych tutaj bo tak szybko bede miala dziecko ale bym byla gorsza idiotka jakbym je usunela i pozbyla sie problemu a potem co zjadly by mnie wyrzuty sumienia szczerze gdyby kazdy sie odsunal odemnie to pewnie ze nie dalabym sobie rady bo co ja w tym wieku wiem o zyciu gowno za przeproszeniem ale mam czas zeby sie nauczyc wszystkiego mialo byc inaczej stalo sie tak jak jest i teraz jestem z tym juz oswojona i ciesze sie bo wczesniej przerazala mnie nowa sytuacja :D to co nie ktorzy pisza tutaj docinaja powiem ze to nic w porownianiu z tym co slysze u siebie w okolicy ludzie gadaja bo sie nudza a jak ma im ulzyc to prosze bardzo.............

nie twierdze ze 17 lat to dobry czas na maciezynstwo :P bo tak nie jest w tym czasie dziewczyny sie bawia zmieniaja chlopakow ucza maja jakies plany nie uwazam sie za dziwke bo tutaj nie ktorzy nawet chyba nie wiedza co to slowo w ogole znaczy ale coz........ ja tez mialam plany ale co jak stalo sie inaczej moze jestem idiotka wg nie ktorych tutaj bo tak szybko bede miala dziecko ale bym byla gorsza idiotka jakbym je usunela i pozbyla sie problemu a potem co zjadly by mnie wyrzuty sumienia szczerze gdyby kazdy sie odsunal odemnie to pewnie ze nie dalabym sobie rady bo co ja w tym wieku wiem o zyciu gowno za przeproszeniem ale mam czas zeby sie nauczyc wszystkiego mialo byc inaczej stalo sie tak jak jest i teraz jestem z tym juz oswojona i ciesze sie bo wczesniej przerazala mnie nowa sytuacja :D to co nie ktorzy pisza tutaj docinaja powiem ze to nic w porownianiu z tym co slysze u siebie w okolicy ludzie gadaja bo sie nudza a jak ma im ulzyc to prosze bardzo.............

Gość Sasha Sollandesa
na imie ma sasha i jestem z izraela meszkam w polsce od 1 roku u mnie w kraju to dzieci ma sie jak sie ma juz 14 lat ja mam lat 15 i mam 4 dzieci i merza. muj morz ma 34 lat i chce codzienie uprawiac sex juz mam tego dosyc

Gość MiriamWer2
Sasha to po pierwsze nie żydowskie imię ;-p po drugie Knesset już w latach 50. bodajże Wydał ustawę zakazującą tego typu praktyk ale izraelscy Arabowie i tak tego nie przestrzegają i lądują na 10 lat do więzienia po 3 oni tam są najbardziej pro-zachodni z wszystkich tamtejszych nacji i się od tamtego sposobu zycia odcinają po 4 wiem o tym bo siostra mojego męża wyszła za mąż za izralczyka i mieszka w Elijacie

Gość MiriamWer2
Wybaczcie literowke Ejlacie ;-p

Gość bpcianek22
huuuhhuhhh - widac ze jestes osoba z epoki kamienia łupanego -myslisz ze sprawa zabezpieczenia to tylko do kobiet nalezy a wy mozecie maczac wasz obrzydliwy paluch w czym popadnie. a ja ci powiem tyle ze obecnie jestem w ciazy 3 juz i bralam tabletki antykoncepcyjne ktore niestety nic nie daly - bo dzidzius juz rosnie we mnie

Gość młoda mamusiaaa...
Mam skończone 14 lat, jestem w 2 mc ciąży... to nie patologia, czy złe wychowanie...ja pragne tego dziecka,pragne założyć własną rodzinę, może dlatego że ta moja nie jest taka jak sobie wymażyłam. Ale ja wcześniej zaplanowałam scenariusz życia swojego i mojego dziecka.chcę zapewnić byt swojemu maleństwu, a Ono daje mi siłe psychiczną, mi i mojemu chłopakowi - idzie teraz do 1 liceum... W skrócie opisze (po to by inne matki mogły i być może ułozyć sobie podobnie scenariusz) : idze do drugiej kasy gimnazjum- indywidualne, albo od początku roku albo od II semestru, urodze dziecko, moja mama weźmie prawa rodzicielskie na siebie do mojej osiemnastki ale i tak zamieszkam z dzieckiem u mojej babci która ma duze mieszkanie i jest sama. To piętro niżej niż moje ale zawsze jest ta świadomosć samodzielności, będe z nią mieszkać do ukończenia gimnazjum< dla ścisłości pracuje od 25 czerwca i szkołe także połącze z pracą a potem jeszcze wychowaniem dziecka po to by je utrzymać- chłopak pomoże- dziadek przepisał mi w testamęcie mieszkanie - małe ale dla naszej trójki w sam raz- przeprowadze się tam po ukończeniu gimnazjum - to 15 km od domu a jeden km od szkoły. Liceum ukoncze normalnie bo dziecko będzie na tyle duże zeby mogło pójść do przedszkola. W wieku 16 lat się pobiore - a potem studia i następne dzieci.... Mam nadzieje że mój plan wypali do samego końca ;) dziecko daje mi siłe, wiare i chęci - do autorki: trzymaj się, życze powodzenia-mam nadzieje że będziemy w kontakcie, żeby zdawac sobie relacje z naszych nowych żyć... ;**

Gość mloda mamusia1997
do mlodej mamusi: Dziewczyno przeciez Ty dopiero ledwo dojrzewanie zaczelas a juz mowisz o takich pragnieniach jak rodzina i dziecko? Na serio nie masz zeilonego pojecia co Cie czeka... sama urodzilam majac 16 lat ale mi sie akurat wszystko dobrze w zyciu ulozylo, moj syn ma teraz 13 lat a jestem znowu w ciazy. Owszem wszystkie kolezanki na studiach mi zazdroscily, ze mam tak duzego synka, ze sam sobie robi jedzenie itp a one wlasnie w pieluchach siedza i z domu tylko na uczelnie wychodza a ja moglam i do kina i na dysko i na wycieczke bo synek mogl zostac pod opieka babci, ojca czy przyjaciolki...

super wkoncu znalzlam swoj temat ktory kiedys zalozylam :) moj synek niedlugo skonczy roczek no byloby co opowiadac :) do mlodej mamusi: jakbys kiedys weszla przypadkiem na ten temat-tak jak ja teraz :D napisz co tam slycjac jak sobie poradzilas z dzidzia sama doskonale wiem ze nie jest latwo mlodym matkom tym bardziej jak mialo byc kolorowo a teraz jestem samotna matka los plata rozne figle ;) pozdrawiam

Gość ---------------------------
o rany :-( szok :-(

Gość oniki
Zrozpaczona a raczej teraz już szczęśliwa:)podczytałam TWÓJ topik:)Super ze masz synusia:)Życze Ci powodzenia w dalszym życiu:) Pozdrowionka:)

Przezywałam taką samą tragedię jak Ty . Moja córeczka ma już 13 miesięcy ;) Cieszę się że Tobie się udalo . Ja też nie narzekam . Jak tam z ojcem synka ?

Gość oniki
Estera masz prześliczną córeczke:)

Witaj autorko miałam taką samą sytuacje też zaszłam mając 17 lat . Musisz porozmawiać z mamą żeby ukończyć szkołę szkoda marnować . Dobrze że masz wsparcie w ojcu dziecka GRATULUJE . Dasz sobie rade o nic się nie martw i nie patrz na to co ludzie mówią . Ja urodziłam mając juz 18 lat teraz jestem szczęśliwą mamą 5-latki :)