Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olgaaaaa p

rozwód-pozew

Polecane posty

Gość olgaaaaa p

Chciałabym złożyć pozew o rozwód ,czy w pozwie mam napisać jakiej wysokości alimentów żądam od męża,czy podać kwotę??? kto wie????

Gość Chopok
A czemu się rozwodzicie ???

Gość olgaaaaa p
ja nie chcę orzekać o winie...ale mąż mnie zdradzał...później ja jego...nie kochamy się ...postanowiliśmy ,że się roziwdziemy

Gość olgaaaaa p
a czy w pozwie mam też napisać ,że chcę aby dziecko było ze mną??? i co mówić ...bo ja nie orzekam o winie ale czy w takim przypadku powiedzieć o zdradach???...bardzo mnie to stresuje...ale chcę się uwolnić ,ponieważ mąż mnie nie szanuje ,wyzywa przy dziecku...to patologia nie chcę tak żyć.

Gość barbarellaa
wrzuć w googla temat rozwód i poczytaj od deski do deski, w tym pozwy itd w rozwodzie sąd orzeka o rozwodzie ( jesli strony zgodnie nie chcą orzekania o winie to bez orzekania) o tym z kim pozostanie dziecko i ewentualnie ograniczeniu praw rodzicielskich o alimentach jeśli nie były wczesniej zasądzane ewentualnie o sposobie korzystania ze wspólnego locum, jesli macie wspólne mieszkanie Wszystkie te tematy które ciebie dotyczą poruszasz w pozwie...

Gość olgaaaaa p.
dziękuję

Gość ydktukk
kwotę alimnetów wpisujesz nie roczną tylko miesięczną, pytanie tylko czy tych alimnetów chcesz też na siebie? bo jeżeli wnissiesz o to, żeby dziecko mieszkało z tobą to też obligatoryjnie musisz żądać alimnetów na dziecko. z alimentami na ciebie będzie trudniej bo nie chcesz orzeczenia o winie. najlepiej jak od razu w pozwie złożyż wniosek o zabezpieczenie powództwa na potrzeby rodziny, wówczas kwota będzie obejmować utrzymanie ciebie i dziecka a nie tylko dziecka