Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo_smutna

spadek czy oszustwo??! Pomocy!!

Polecane posty

Gość bardzo_smutna

hej !! mam problem i mam nadzieje ze ktos spotkal sie z taka sytuacja. Na adres mailowy mojego ojca przyszedł dziwny mail z Angli. Otoz napisane w nim jest ze zmarł Fraciszek (tu moje nazwisko) i ze zostawil spadek ktory nalezy do naszej rodziny. Ojciec zadzwonil na numer ktory byl tam podany odebrał anglik (było słychac po akcencie) iz pan Franciszek byl brdzo dobrym przyjacielem mojego dziadka ((ktory zmarl 20 lat temu) byl samotny i cały spadek pozostal dla naszej rodziny. Mamy bardzo zadkie nazwisko wiec nie ma wiele osob z tym nazwiskiem w polsce. nie wiem co o tym myslec... ten facet powiedziec ze byl jego najblizszym przyjacielem i w testamencie widnieja imie i nazwisko mojego ojca... co mam o tym myslec?? czy słyszeliscie juz o tego rodzaju oszustwie?? na mailu jest podane imie nazwisko faceta telefon kom i fax...

Oczywiście, że słyszeliśmy o takim oszustwie. Mieliście tam rodzinę, macie Franciszka?

Gość bardzo_smutna
no własnie nie wydaje mi sie zebysmy kiedykolwiek mieli tam rodzine... mimo wszystko jestesmy dosc zamozni a dziadek mial wiele kontaktow... co słyszeliscie? czy nie warto sie tym interesowac ?

Gość bardzo_smutna
kurcze nikt nic nie wie ?

Dziadek miał wiele kontaktów.... ok, ale dlaczego ten "kontakt" dobry przyjaciel Dziadka, ma na nazwisko tak, jak Ty?

brzmi nieco niewiarygodnie, pamietam ze ja kiedys tez dostalam maila troche podobnego ale nie uwierzylam

Gość czort wie dziwne to
żeby wam rachunek odpowiedni nie przyszedł za te telefony

Gość bardzo_smutna
bo to ma byc niby rodzina... nie wiem ... pewnie sciemniaja... telefon byl wykonany tylko raz teraz mam zamiar kontaktowac sie tylko mailowo. rozumiem ale jesli to oszustwo to co ten ktos ma na celu ?

Gość rodzinka misiów
wiesz skoro dysponujesz dużą gotówką, to idz po poradę do prawnika, ten będzie na pewno wiedział gdzie co i jak szukać i czy słyszał już o takich oszustwach, wiesz teraz to nie można ufać nawet własnemu cieniowi.

Gość bardzo_smutna
mysle ze popisze z tym kims. znam jego imie i nazwisko nr telefonu i nr faxu. wyglada to profesjonalnie i napewno po drugiej stroni ejst anglik z krwi i kosci bo tego akcentu nie da sie udawac tak poprostu. jesli zacznie prosic o jakas gotowke wtedy bede wiedziala ze to oszustwo. ale warto popisac prawda?

Gość bogata Jagienka
warto warto,dla forsy mozna zrobic wszystko:D