Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOJĄCAAAAAA

Nigdy nie bylam u stomatologa

Polecane posty

Gość BOJĄCAAAAAA

Nie wiem jak mam sie zapisac na pierwsza wizyte jak na mysl dentysta robi mi sie nie dobrze a mam 22lata WSTYD:(( Mam problemy z zebami i to duze ale w zyciu sie nie odwaze isc do dentystyu co ja mam robic POMOCY!!!!!!

Gość chyba żartujesz

Gość tez bym sie bala na twoim
miejscu 😭

Nie ty jedna. Znam kogoś, kto myśli tak samo. Problem w tym, ze pewnego dnia narobisz sobie nie lada kłopotów. A tedy pozostanie ci wyrwać wszystkie i wstawić "szufladę" lub "garnitur na zamówienie" :)

Gość CAMPARI34
idż koniecznie ja lata bałam się usuwać kamień z zębów nazbierało się tyle ze nagrobek można by zrobić!!!!w końcu się przemogłam nic strasznego nie boli w ogóle

Gość activia.pl
to masz jeszcze jakiekolwiek zeby????

Gość BOJĄCAAAA
jesli chodzi o zeby to nie mam tylko dwoch. I nie zartuje ze nie bylam gdybym byla to bym tego nie pisala boje sie i tyle to chyba normalne. Teraz mysle ze powinnam isc nie wiem moze sie wkoncu odwaze. Czekam na dalsze odpowiedzi. Dziękuje

Gość dla mnie to nic dziwnego
Ja byłam chyba dwa razy u dentysty, i to gdy byłam mała. Od tego czasu nie byłam, nawet nie wiem jak ta wizyta wygląda. a co? Zęby mam zdrowe, nie wypadł mi ani jeden, myję codziennie, używam nitki, i jakoś nigdy mnie nie bolał. wieć przestańcie pi***erdolić głupoty i sie pytać "to masz jeszcze jakiekolwiek zeby???? " :o

Gość lololololpa
ja znam dziewczyne, 26 lat ktora u dentysty byla raz w zycia jak jak juz z bolu nie mogla wytrzymac:) nigdy nie byla u ginekologa, czy innego lekarza... jak dla mnie to brak dbania o siebie

Gość zorza5-50
Chyba jednak czas najwyższy żebyś się zdecydowała i poszła do stomatologa z kilku powodów.Po pierwsze;zepsute zęby szkodzą urodzie.Po drugie stomatolodzy mają teraz takie środki i sprzęt że nic nie boli.Po trzecie zepsute zęby pokazują Twoją dbałość o higienę osobistą a z tym nie jest chyba najlepiej

Gość Nooo popatrz no
a przed chwilą na innym forum twój równolatek pisał że po 30-stce nie ma się zębów a tu 20-latka bez dwóch aż.

Gość królik fioletowy
jak się chodzi co pól roku, to wtedy strach mniejszy, postaraj się wyleczyć wszystkie zęby, a potem to już tylko poprawki, i kontrolne wizyty, współczuję ci

Gość gość
mam 21 lat i też nigdy nie byłam u dentysty, bo też nigdy nie było takiej potrzeby, aż do dziś. Czuję delikatny ból ale nie wiem czy to ząb czy dziąsło a czy może tylko podrażnienie pokarmem, boję się strasznie dentysty a jeszcze bardziej bólu przez który będę musiała owego lekarza odwiedzić i bólu który będę czuć przy wizycie dentystycznej. Mam wszystkie zęby wręcz krzywe ale aparatu też nigdy nie miałam, bo (podobno) to boli ale myśl, że mogłabym za 10 lat nie mieć zębów? O Matko! NIE!!! I to chyba przeważy nad tym aby w końcu się wybrać a po za tym jak kiedyś 5 latka powiedziała mi, że była u stomatologa i się nie bała to ja mam wymięknąć?

o matko. idźcie, nie bójcie się hm, nie znam się, ale może to nic strasznego, bo już by Was bardzo bolało wiercenie zwykłych dziur nie boli, boli chwilę a poza tym nie ma sensu zwlekać, bo będzie tylko gorzej chyba nie musiscie mówić, że tyle czasu nie byłyście, więc nie bójcie się wstydu zazdroszczę ludziom, którym nie psują się zęby

Gość gość
brokeninside87 ty jesteś gruba i masz wyższy próg bólowy :(

fajnie, że się dowiedziałam jak wyglądam od kogoś, kto mnie nigdy nie widział a próg mam baaardzo niski, tylko to po prostu nie boli albo może mam delikatnego dentystę

Gość gość
Nie bójcie się:) ha w czwartym miesiącu ciąży zęba wyrywałąm i nic nie czułam

Gość jojojojo112233
Co do tych ósemek - nie powiedziałbym, że to aż taki ból. Mnie bolały już wszystkie, jedna miała przez 2 tygodnie pełno ropy, wytrzymałem bez wizyty u stomatologa :D W sumie w życiu byłem 2 razy ale nie dałem nic sobie zrobić, tylko obejrzeć, praktycznie wszystkie zęby mam zdrowe (jedyny problem to nadwrażliwość).