Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie wychodz

ślub w innej parafii

Polecane posty

Gość nie wychodz

witam! mam troche nietypowy problem. zaczelam dopiero planowac slub i zastanawia mnie sprawa koscielna. slub pranuje brac w Polsce, ale nie w parafii gdzie jest moj rodzinny dom, tylko w sasiedniej (tradycja rodzinna). wiem, ze normalnie potrzebne jest pozwolenie ksiedza. ALE. ja juz od dluzszego czasu nie mieszkam w Polsce i nie uczeszczam do parafii w ogole. w kraju gdzie mieszkam nie wydaje sie takowych zaswidczen ani pozwolen. moj przyszly maz nie jest polakiem i u niego w kraju ksieza tez czegos takiego nie wydaja. wiecie moze jakie jest rozwiazanie i wymagania w takiej sytuacji? oczywiscie zapytam sie ksiedza ale to dopieor jak bede w Polsce, wiec za spory kawalek czasu.

Gość bierzesz pozwolenie
z parafii gdzie jest Twój rodzinny dom. Większość parafii wymaga pozwolenia TYLKO od młodej bo u nas taka tradycja że ślub powinien być w parafii młodej wiec z założenia młody bierze ślub w innej parafii i pozwolenie nie jest wymagane.

Gość nie wychodz
ale ja nawet nie jestem juz zameldowana w domu rodzicow a meldunek mam w kraju, w ktorym obecnie mieszkam.

Gość najlepiej dowiedz sie
w parafii na terenie ktorej mieszkasz.

Gość nie wychodz
juz sie dowiedzialam - nie wydaja tego typu zaswiadczen bo tu nikt nie wymaga. a nie ma u mnie zadnego ksiedza polskiego.

Gość cccccccccccccccccccccccccc

Gość ccccccccccccccccccccccc
$$$___$$$__$$$__$$$$ $$$__$$$_______$$_____$$$$ $$$_$$$____$$___$$$__$$ $$$$$$_____$$_____$$__$$$ $$$_$$$____$$__$$$$_____$$ $$$__$$$$__$$________$$$$ _$$$$____ $$$__$$_ $$$_____________$$$_$$$$ $$$_____________$$$_$$ $$$$$$_$$$$$$___$$$$ $$$___$$$__$$$__$$$ $$$___$$$__$$$__$$$ $$$___$$$__$$$__ $$$____$$$$$$__ $$$_____$$$__$$$$$$ _$$$ ___$$$_-$$$__$$$ __$$$__$$$__$$$__$$$ ___$$$$$____$$$__$$$ ___$$$$______$$$$$$__$$$___$$$ __$$$$_______________$$$___$$$ _$$$$________________$$$___$$$ $$$$_________________$$$___$$$ $$____________________$$$$$$