Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zalana333

Zanizone odszkodowanie za zalanie mieszkania-pomozcie.

Polecane posty

Gość Zalana333

Pierwszy raz znalazlam sie w takiej sytuacji, co robic? Zarowno ja, jak i sasiadka z góry, ktora dokumentnie mnie zalala, mamy mieszkania spółdzielcze wlasnosciowe. Moje mieszkanie nie jest ubezpieczone, ale Jej i owszem.Obsrana firemka nazywa sie HDI Asekuracja, czyli dawna Samopomoc Chlopska.Przyszedł facet, wymierzył na oko, porobil zdjecia, sporzadzil protokol.Wszystko napisane w stylu "pomieszczenie okolo 3 m" itp. Wyplacili mi odszkodowanie wysokosci 800 zł.Oczywiswcie koszta remontu bedą conajmniej dwa razy wieksze.W jaki sposob, skutecznie, udowodnić HDI, że koszta remontu są o wiele wyzsze? Słyszałam, o przedstawianiu ubezpieczycielowi faktur, za remont.To nie do zrobienia, bo termin odwolania konczy sie szybko.(nie zrobie remontu w 5 minut).Co zrobić, zeby mi nie udowodnili, ze wzięłam najdroższą firmę remontową w miescie? Poza tym, nurtuje mnie temat tej wlascicielki na górze.Babka sie niezle zabezpieczyła.Poprostu ubezpieczyla mieszkanie w najtanszej firmie, i jakbym miala pretensje, żądała wiekszej kwoty, to ona jest "czysta", bo przecież mam pieniądze z ubezpieczenia jej mieszkania.Czy mam prawo,i w jaki sposob żądać od niej rekompensaty poniesionych kosztów?Jak to zrobić w praktyce, jesli nie będzie chciała zaplacic i będzie się wykręcać?

Gość sama nie ubezpieczasz a masz
pretensją do sąsiadki? z tego co wiem nigdy odszkodowanie nie pokrywa kosztów remontu, bo nie musi

Zalana333, termin jakiego odwołania Ci mija? :) Zbierasz faktury i po dokonaniu naprawy mieszkania wzywasz pisemnie sąsiadkę do zapłaty. To ona ma Ci zapłacić i ew. może ścigać ubezpieczyciela o zwrot kosztów. Więcej info po okazaniu foty. Nie ma foty- nie ma gadki :classic_cool:

Gość ale walnąłeś ławka
:D ty się na wszystkim znasz :D

Gość Jakie faktury
??? przecież wypłata już nastąpiła więc bez jaj

Gość blokers i ławkers to pewnie no
nowe wcielenie kableka :classic_cool: on tez sie na wszystkim znal 😭

Gość jasne można sa ścigać
jeśli wola :D

Gość rację ma bloker
że tak można, ale nie jest powiedziane, że dopłacą

zdarzyła się szkoda. Ktoś jest temu winien. W tym wypadku za remont musi zapłacić sąsiadka. Ma polisę z OC w ż.p. wiec chce aby TU wypłaciło odszkodowanie. Autorko, zrób remont i przedstaw faktury. Koszty remotu muszą zostać Ci zwrócone. Oczywiście koszty poniesione w związku z przywróceniem do stanu sprzed szkody, czyli miałaś panele kładziesz panele, takie same, a nie marmury. Na ubezpieczeniu zgodnie z prawem nie można zarabiać.

Gość poszkodowana88
Jeżeli masz problem z egzekwowaniem należności za taki wypadek to po prostu zwróć się do firmy która się tym zajmuje. Ja niedawno wypróbowałam firmę www.guarda.com.pl/ . Jak ktoś widzi, że rozmawia z profesjonalistą to od razu lepiej współpracuje. Dotyczy to i zwykłego człowieka i firmy ubezpieczeniowej. Naprawdę polecam bo znają się na swojej pracy. Pozdrawiam!

Gość gość
Ja teraz szukałam dla siebie dobrego ubezpieczenia i znalazłam tutaj http://www.konsulting4u.pl/ naprawde bardzo sie ciesze, bo znalazłam wreszcie idealną ofertę dla siebie.

Gość pomagam89
Miałem kiedyś styczność z firmą, która odzyskała mi zaniżone odszkodowanie jakie dostałem po zalaniu, zajmują się oni również odkupem odszkodowań powypadkowych: http://www.odkupodszkodowania.pl/oferta/2/zanizone-odszkodowania Być może warto skorzystać z ich usług, jeśli nie jesteśmy zadowoleni z wysokości otrzymanego ubezpieczenia.

Gość gość
Nawet się nie zastanawiaj tylko dzwoń od razu do odkup.pl - oni załatwią sprawę tak, że będziesz mega zadowolona. I odpowiednią kasę dostaniesz szybciutko.