Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama z lipca

czy to normalne? mamy pomozcie

Polecane posty

Gość mama z lipca

Witajcie Nasza coreczka ma 4 miesiace i tydzien. Jest karmiona naturalnie jedynie na noc dostaje troche butli. Przez jakis czas robiła rzadko kupke, raz na tydzien lub 2. Pozniej przez jakis tydzien robila codziennie. Ostatnio zaczelam podawac jej troszke marchewki ( z 6 lyzeczek maksymalnie) gdyz corka nie bardzo chce jesc butle a niestety chodze do szkoly i musze czyms zastapic karmienie. Od kilku dni robi po 3 - 5 kupek dziennie. Nie wiem czy to normalne. Czasem sama marchewka.

Gość zzzzzzzzzzzzzzzzz
to "wina" marchewki ale nie musisz sie niczym martwic taki niemowlaczek moze robic i po 5 kupek dziennie tak po treoszce ...lepiej kilka razy dziennie niz raz na tydzien chociaz i to tez jeszcze jest w normie

Gość mama z lipca
dziekuje za odpowiedz troche zaczelam sie martwic bo taka nagla zmiana nastapila, rzeczywiscie jak robi teraz kilka to tak po troszku a jak raz na tydzien to bylo tyle ze z pieluszki wychodzilo czyli marchewke moze jesc? bo myslalam tez ze moze jej nie odpowiada i tak organizm reaguje co polecasz dawac do jedzenia w nastepnej kolejnosci?

ja jestem mama czerwcowa :-) patrz czy prybiera na wadze, czy przypadkiem nie spada. a nie jabluszko powinno byc pierwsze? ja swojej jeszcze nie dokarmiam, karmie piersia

ja jestem mama czerwcowa :-) patrz czy prybiera na wadze, czy przypadkiem nie spada. a nie jabluszko powinno byc pierwsze? ja swojej jeszcze nie dokarmiam, karmie piersia

Gość mama z lipca
moze i jabluszko powinno byc pierwsze ale pomyslalam, ze jak dam owoc i jej zasmakuje to nie bedzie chciala jesc warzyw od kiedy zamierzasz dokarmiac? ja bym chciala karmic jak najdluzej ale niestety nie zawszemoge byc w domu a tak jak pisalam mala nie chce butli, jedynie to chyba podawac jej lyzeczka

spokojnienie ma czegoś takiego, że jabłuszko pierwsze, słusznie myślałaś, często dzieci przez najpierw wprowadzane owoce - nie chca warzyw, poa tym z jabłkiem większe ryzyko niż z marchewką bo wbrew pozorom lubi uczulać. reakcje dziecka na wprowadzane nowe pokarmy mogą być różne, normalne, że jelita reagują. Kupka może być rzadsza, ardziej śmierdząca, może być jej więcej, może pojawić się niewielka ilość śluzu w kupie, może być zielona. Najwazniejsze, by po kilku dniach takiego stanu się unormowało. Jeśli nie, to nietolerancja ale taki objaw jaki opisujesz jest częsty i w 99% przypadków świadczy o tym, że jelita potrzebują czasu by przyswoić nowy produkt.