Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kucharczykowa

gotuję ziemniaczki - będą pierogi ruskie

Polecane posty

Gość kucharczykowa

okraszone skwarkami z cebulką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
nikt nie lubi ruskich?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a jak te ziemniaki gotujesz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
obrane, pokrojone w osolonej wodzie ok. 25 minut - ziemniaki wineta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość IlonaCórkaRybaka
Pychotka. Mogę się wprosić?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
jasne zapraszam wszystkich chętnych po ugotowaniu i przestudzeniu przecisnę ziemniaczki przez praskę (można tylko porządnie utłuc) i dodam skwarki słoninyn i twaróg, doprawię solą i pieprzem. Na kilogram ziemniaczków daję ok.1/2 kg twarogu, czasem trochę więcej. Ciasto na pierogi zagniatam tylko z mąki tortowej ze szczypta soli + szklanka gorącej wody. Pierogi rzucam na wrzątek i gotuję ok. 3-4 minut (jak wypłyną to jeszcze 1 minuta). Na talerzu okraszam słoninką z cebulką przyprawioną solą i pieprzem. Do tego barszczyk czerwony WINIARY i nic więcej nie trzeba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
do farszu oczywiście razem ze słoninką wędruje cebulka też

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
mój chłop uwielbia pierogi, kopytka, knedle i tak mu dogadzam, sama też lubię domowe obiadki

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
a mo chlop to nalepiej lubi ja m podae swoe obiadyna cipce wtedy pieknie pachna wedzonka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
podszywaczu - oryginalne masz upodobania kulinarne

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wiecie,że w Rosji nie znają takich pierogow,tzn z ziemniakami i twarogiem.to my sobie tę nazwę wymyśliliśmy.Ja uwielbiam takie pierożki.moje dzieciaki jedzą je bez cebulki iskwareczek ale z jogurtem brzoskwiniowym a ja lubie takie odsmażone na chrupiąco.Ja do farszu daję odrobinę suszonej mięty:) smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
swego czasu byłam na Ukrainie i tram podawali pierogi ruskie ale z samymi ziemniakami okraszonymi, jedli te pierogi dodatkowo z chlebem

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość
Jedliście kiedyś pierogi z kaszą gryczaną? Albo kołduny?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
nie, nie jadłam, a coś jeszcze do tej kaszy? robiłam gołąbki z kaszą gryczaną ale pierogów nie, napisz coś więcej proszę

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość A KOGOO TO OBCHODZI
08:58 kucharczykowa okraszone skwarkami z cebulką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
nie włącza się

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość odpowiedź znajdziesz w postach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
dzięki, teraz poszło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kucharczykowa
te na obrazku to z jakimś pieczonym bekonem chyba

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość haloooo
gratuluje wytrwalosci i zapalu pozdrawiam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość halooo
zazdroszcze smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×