Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ONNNNY

TRANCE DLA METALA?

Polecane posty

Gość ONNNNY

Witam. zasadniczo jestem zasłuchany w muzyce typu metallica,... ale ostatnio dorwałem sie do setów Armin Van Buurena i nawet wpada w ucho. Zawsze uważałem że taka muzyka jest monotonna, nudna i dla idiotów w dresach i nażelowanych włosach. Niech ktoś mnie wyprowadzi z błedu i napisze ze takiej muzyki słuchają zwykli ludzie a nie plastiki i buraki bo zaczynam sie bac ze dzieje sie ze mna cos zlego.......czy istnieje jakas istotna roznica miedzy technoi a trance...trance jest chyba bardziej powazne,zreszta nie znam sie...

Gość powiem Ci tak skoro
wybrałes Armina na Swój pierwszy raz z muzyką trance to podziwiam i szanuje bo to akurat wyzsze loty w tej muzie, generalnie dla mnie to najlepszy twórca muzy trance 🖐️

Gość ON1989ZZZZZZ
To dobrze ze masz otwarty umysł .Niestety ale moje dotychczasowe doświadczenia pokazały mi ze słuchacze metalu są najmniej tolerancyjna grupą. :( - tym bardziej cieszy mnie fakt istnienia takiego wyjątku jak ty. :) Często ludzie generalizują na temat muzyki elektronicznej. Usłyszą jakiś utwór z ‘’eski’’ , albo proste umcy-umcy w bmw jakiegoś dresika i już twierdzą ze wiedza co to jest techno,trance, house itd. Jaka jest różnica między techno i trance? Najprościej: Techno jest z pewnością bardziej skoczne i wesołe...łatwo wpada w ucho.... Trance posiada większą głębię oraz emocje ..... oprócz utworów wesołych są tez bardziej smutne i poważne... Dobrze ze na pierwszy ogień poszedł AvB –facet na swoich setach zajmuje sie tym czym dj powinien sie zajmować - miksowaniem utworów w jedna długą całość a nie darciem sie typu Jazdaaaa,baniaaaaaa......szkoda ze ci drudzy wyrobili opinie dj-om takim jak avb. Sam raczej idiota raczej nie jestem ,w dresie nie chodzę, wole dżinsy i zwykłą koszule....studiuje dziennie i pracuje-normalny człowiek ze mnie. Mimo to słucham właśnie trance ,choć nie zgadze innym typem muzyki jeśli mi sie spodoba dany utworek,lubie sobie czasem posłuchać pomiędzy trackami autorstwa AvB,Tiesto,Ferrego Corsten’a czy Marcus Schulz’a takie utwory jak ''Nothing Else Matters'' Metaliki,''Kochana Polsko'' OSTR ,czy tez jakiś soundtrack Hansa Zimmera.

Gość YJYJY
up

Gość metalowkagotka
tez pol zycia sluchalam metalu ale electro to zajebista muzyka

Gość cep
ze słuchacze metalu są najmniej tolerancyjna grupą gówno prawda bo kto może słuchać np brutal truth a potem prodiża :D

Gość ON1989ZZZZZZ
Najbardziej zajebista jest ta co trafia w twoje gusta....niewazne czy to jazz,house,disco,pop zy metal.....szkoda ze niektuzi nie sa w stanie tego pojac

Gość ON1989ZZZZZZ
''ze słuchacze metalu są najmniej tolerancyjna grupą gówno prawda bo kto może słuchać np brutal truth a potem prodiża '' ke?

Gość cep
odpowiedź znajdziesz na jutub brutal truth i prodigy ..... dyskotekowiec by raczej tego pierwszego by nie strawił :D

Gość fgnfgnfg

Gość ON1989ZZZZZZ
tu nie chodzi o trawinie cze4goś na siłe,tylko słuchanie tego co ci sie podoba i tolerowanie upodoban innych....

Mimo, że słucham dużo ciężkiego brzmienia to prawie co każdy czwartek czekam na A State of Trance Armina. On ma genialne dźwięki! Tak samo jak John O'Callaghan :) W sumie to ja jestem miłośnikiem muzyki i jestem otwarty na wszelkie nurty :)

Gość ON1989ZZZZZZ
dla mnie asot tez stał sie rytuałem-chociaz to nie tylk jego utwory...

Na ASOT On tylko miksuje utwory również znanych wykonawców muzyki Trance :)

Gość zizozzozo
Trance to chyba najlepsza muzyka jaka powstała. Nie lubię metalu, bo mnie ta muzyka dołuje. Ale Armin jest przereklamowany, chociaż to dobry dj. Ja barzdiej wolę hard trance i megara, nish i tego typu klimaty. Czym się różni techno od trance? ktoś napisał, że techno jest bardziej skoczne, ale to jest jakaś bzdura. Techno to monotonna muzyka i jest mniej melodyjna, nie ma za bardzo głębi. Trance ma więcej melodii, więcej padów i piano... Skoczny to jest hands up czyli coś takiego jak rob mayth, hitmen, cascada itd.

Gość hdthfth