Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulsonka

do mam małych alergików - po jakim czasie od zjedzenia alergenu pojawiają się ob

Polecane posty

Gość lulsonka

mała (2 mce) ma prawdopodobnie skazę białkową . 2 tygodnie trzymałam totalną dietę wysypka i zaczerwienienia zniknęły - została tylko sucha skóra, teraz chcę wporwadzać po kolei poszczególne skłdniki - ryby jajka itp tylko nie wiem ile należy odczekać po zjedzeniu żeby zobaczyć czy się co dzieje - dzień , dwa?

moja alergolog jak mi tlumaczyla jak stosowac diete eliminacyjna to mowila ze nalezy wprowadzac jedna rzecz raz na tydzien i spozywac ja wtedy codziennie zeby byl regularnie dostarczany ewentualny alergen... jak wystapia objawy to odstawic i nie wprowadzac nic dopoki objawy nie ustapia... czyli jak np. wprowadzasz do swojej diety jakis owoc (powiedzmy pomarancze) to jesz pomarancza codziennie przez tydzien i jak po tym czasie nic dziecku nie wyskoczy to znaczy ze nie uczula... no i powodzenia-wiem ze ciezko jest bo sama to przerabialam ale sie da... moja corka ma skaze bialkowa i uczulenie na jablka a karmilam przez 10 m-cy...

Gość lulsonka
mam nadzieję, że to nie skaza (choć wiele na to wskazuje) bo nabiał lubię, a po tych 2 ygodniach, to jestem głodnym kłębkiem nerwów