Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Wielki niedźwiedź

Człowiek z Wadą wymowy nie ma szans na dziewczynę.

Polecane posty

Tak jak w temacie,mam 26 lat i zero szans na dziewczynę,chodzę po klubach itp,ale jestem zablokowany w poderwaniu jakieś dziewczyny,w dodatku nie mam prawa jazdy i wyższego wykształcenia,moja wada i brak akceptacji społeczeństwa spowodowała olbrzymią nieśmiałość do kobiet,mimo tego że jestem bardzo wysoki,dobrze zbudowany i nie jestem brzydalem to jednak nie mam szans na dziewczynę,chyba jestem kolejnym przegranym na tym świecie.

Gość kubraczkova
a jaki to rodzaj wady, jesli mozna spytac?

Gość qwedsa
nie prwda....nie jestes przegrany. Moj chlopak ma zeza oka lewego. I kocham go najbardziej na swiecie..

Gość E-tam...
W końcu trafisz na taka która ciebie poderwie :) musisz pokonać nieśmiałosc. Nie wszystkie dziewczyny są przecież pustakami :) pozdrawiam

Każdy ma szanse na drugą swoją połowę, tylko trzeba cierpliwie szukać. W klubach nie szukaj dziewczyny,bo tam rzadko kto pokazuje swoje prawdziwe oblicze.

prawo jazdy i wyzsze wykształcenie nadal możesz nabyć :) MOŻESZ DAŻYĆ DO TEGO. a wada wymowy w niczym nie przeszkadza! więcej pewności siebie!!!! :)

EEE tam pieniczysz. Mam kolege, który ma 24 lata i non stop sie jąka, mimo tego strszna gadauła z niego, pełno lasek sie kręci wokól niego. Dodam, że nie jest przystojny, nie ma prawa jazdy a skończył tylko liceum. Więc głowa do góry, więcej śmiałości !

Po prostu czasem sie zacinam,oczywiście umiem zrobić zakupy i normalnie się komunikować ale nie potrafię poderwać dziewczyny,nawet jeśli jakaś coś się mnie pyta to mówię pół słówkami ponieważ czuje się że spalę się z nieśmiałości,fatalnie się wtedy czuję,trudno to opisać ale myślę że kobiety raczej chcą faceta który ich podrywa a nie że one same muszą podrywać faceta,jednak jestem chyba na straconej pozycji.

Jesteś beznadziejny, nigdy nie będziesz miał dziewczyny i czas żebyś sie z tym pogodził.

Gość kubraczkova
Nic sie nie martw. Ja by Ci proponowala troche "potrenowac" czyli probowac zagadac do roznych dziewczyn, ale niekoniecznie do takiej, ktora ci sie podoba. Po prostu na razie "potrenuj" na takich, do ktorych nic nie czujesz. Jak nabedziesz wprawy - wtedy poczujesz sie o wiele pewniej w kontakcie z dziwczyna, ktora Ci wpdala w oko ;)

Gość ewel277779
helollllll jesli nie jestes brzydalem to nawet jakbys byl bez zeba to bys szanse mial

Gość mimimichal
Też się jąkam, też nie mam żadnych szans na dziewczynę.

Gość mimimichal
Złośnico_21 Nieśmiałość powstaje z wady, a nie na odwrót. Po prostu osoby które nie doświadczyły tego, nie potrafią sobie uświadomić co to jest jąkanie. To, co widać na wierzchu, to jest tylko wierzchołek góry lodowej.

Gość kmjikcmdikcm
twoim problemem nie jest wada wymowy tylko niska samoocena. jeżeli to Ci przeszkadza w życiu idź do logopedy. a na samoocenę polecam książkę samiec alfa autora nie pamiętam. pozdrawiam :) i powodzenia

Gość ewel277779
znam 2 chlopakow, a wlasciwie juz mezczyzn jakajacych sie i to nie super przystojniakow, ba jeden nawet brzydki:) oboje nie dawno sie ozenili. oczywiscie nie razm:) chlopakow z wadami wymowy np. seplenieniem tez znam kilku i kazdy ma dziewczyne. nabierz pewnosci siebie a bedzie ok.

Gość kubraczkova
Ja bym sie umowila, pod warunkiem ze bylby w moim typie :P Gdyby byl, ale jakal sie - nie stanowiloby to dla mnie problemu :)

Gość wielki niedzwiedziu
nic sie nie martw:) moj kumpel tez sie jaka i jest dusza towarzystwa. Teraz na topie jest serial Brzydula i tam jest taki ochroniarz pan Władek on tez sie jąka a jest fajny przecież(tzn prywatnie jaki jest nie mam pojecia ale w tym serialu jest chyba najsympatyczniejszy ze wszystkich)

Jako dziecko widzialam jak samochod na moich oczach potracil mojego przyjaciela z skutkiem smiertelnym (wszedzie bylo pelno krwi, widzialam moment kiedy w niego uderzyl, strasznie plakalam) i zaczelam sie jakac.. Przechodzilam bardzo powazana terapie i mowilam dosc plynnie ale czasmai to wracalo i sie zacinalam rowniez.. Czasmai to wracalo zcasami nie. Mojego chlopaka etrazniejszego poznalam kiedy mowilam plynnie pol roku temu to wrocilo tak ze ciezko mi bylo wypowiedziec 1 slowo. Po prostu wstalam i blokada.. A tu na komorke sms od chlopaka "czesc spotkamy sie dzisiaj?" a ja szok.. nie moge mowic strasnzie sie jakam zacinam i jak ja sie z ni spotkam cholera zostawi mnie.. I wiesz co? Napsialam muw szytsko w smsie z tej calej paniki i powiedzial z emimo tego i tak przyjedzie zebym sie nie martwila.. Widzialam wspolczucie w jego oczach kiedy mnie uslyszal ale po spotkaniu napisal mi esa ze bylo tak..inaczej ..tak spokojnie i ze sobie razem z tym poradzimy. Zaczelam terapie, chodzenie do neurologopedow.. od gabvinetu do gabinetu gowno mi dalo..placilam spore pieniadze i ...samo mi zaczleo pzrechodzic.. Teraz jestem na etapie plynnego mowienia ale muszee kontrolowac oddech..Ludzie mowiacy normalnie nie zdaja sobie sprawy ze oddychaja podczas wypowiadania slowa ja musze wszystko kontrolowac. To tak samo jak wstajemy i idziemy a ktos kto ma problem z tak codzienna czynnosci musi kontrolowac kazdy krok to tak samo jak ja mam z mowa. Mimo tego moj chlopak ciagle mowil ze mnie kocha, wspieral mnie. Takze mysle ze dasz rade spotkac kogos. mam znajomego ktory strasznie sepleni i ma swietna dziewczyne. Nie wszyscy sa na tyle podli nie kazdy szuka idealow, sa ludzie akceptujacy wady. To anwet lepiej bo jesli teraz spotkasz dziewczyne ktora Cie pokocha to mozesz byc jej pewien ze nie jest zla osoba :) pozdrawiam i badz dobrej mysli :)

Gość wielki niedzwiedziu
pierwsze wrażenie, masz rację mnie w szkole uczyli ze najważniejsza jest pierwsza minuta Jesteś wysoki i dobrze zbudowany, ząbki pewnie masz, uśmiechnąć się umiesz a dalej to już z górki:)

Tylko że ja wiem że nie mam szans bo dobrze sie kogoś pociesza w internecie a kiedy jakaś dziewczyna była by w konkretnej sytuacji to raczej by zrezygnowała z takiego faceta.