fibra 0 Napisano Listopad 9, 2009 Mam pytanie do odchudzających się i nie tylko: w jaki sposób smażycie kompletnie bez tłuszczu? Jakich specjalnych patelni używacie? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość Mów mi Majka Napisano Listopad 9, 2009 teflonowa Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szogoon Napisano Listopad 9, 2009 Uwaga, za chwilę wkroczą specjaliści handlowi hohsztaplerskich firm... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
m a d z 1 Napisano Listopad 9, 2009 nie tylko dla odchudzajacych sie ale dla zywiacych sie zdrowo moze smazyc w folii aluminiowej bez zadnego tluszczu i bez panierki - kladziesz na patelenie rozgrzana i smazysz Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fibra 0 Napisano Listopad 9, 2009 Mi sie na teflonie mieso przyjara zwykle jak nie dodam chocby lyzeczki oleju. Albo musze woda podlewac i podduszac - stad pytanie. Na jakiej zasadzie dzialaja te wszystkie "zeptery" itp? Sa jakies tansze odpowiedniki? Co mozecie poradzic? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fibra 0 Napisano Listopad 9, 2009 Madz, a ta folia nie przywrze wtedy do tej rozgrzanej patelni? Patelnia nie przypieka sie za mocno tak "na sucho"? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość szogoon Napisano Listopad 9, 2009 A nie mówiłem? Jej nie chodzi o smażenie, jej chodzi o promocję produktu. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fibra 0 Napisano Listopad 9, 2009 szogoon, opanuj sie. Nie znam zadnej takiej firmy z doswiadczenia, nigdy nie uzywalam zadnych specjalnych garnkow czy patelni dlatego pytam o rade, bo mieso gotowane wychodzi mi juz bokiem. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
fibra 0 Napisano Listopad 9, 2009 Naprawde nikt nie moze mi nic polecic? W tej chwili uzywam Tefala z czerwonym punktem na srodku, ale model najtanszy chyba i niestety nawet omlet ciezko zrobic na sucho :( A jakie sa Wasze doswiadczenia? Podajcie modele patelni jesli to mozliwe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
sajena88 0 Napisano Listopad 9, 2009 zamiast smazyc na patelni grilluj, mozna kupic grilla elektrycznego nawet za mniej niz 50 zl Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość ja marzę o grilu Napisano Listopad 9, 2009 elektrycznym, ale nie mam gdzie postawić :( Na razie mam grilową patelnię, tak całkiem bez tłuszczu też nie idzie smażyć - mięso wcześniej marynuję choć kilka godzin w odrobinie oliwy i przyprawach. Ale smak nieporównywalnie lepszy niż mięsa skąpanego w tłuszczu z patelni, nie wspominając o gotowanym... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 12, 2018 -jest coś takiego jak papirus, to taki papier z przyprawami, wkładasz mięso i smazysz bez tuszczu wg. przepisu , pyszne i zdrowe -ja mam garnek na parę taki zwykły na gaz, garnek i 2 garnek to sito, pierś z kurczaka albo ryba wychodzą genialne, piers i rybę przyprawiasz i koniecznie musisz zawinąc w folię aluminiową albo w woreczek śniadaniowy bo tak to będzie mięso suche, ja gotuję około 40 -50 minut,nie wiem może ktoś powie może dugo, ae nie wiem ile sie powinno ale ja tak robię Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Styczeń 12, 2018 aha dużo używam naczynia żaroodpornego, każde mięso odpowiednio szykuję np.kroję w kostkę albo roladki, nic nie podsmażam, wkładam do naczynia i zalewam wodą, przykrywam i wkładam do nagrzanego piekarnika , czas pieczenia różny trzeba samemu wypróbować -np. robię tak mięso wieprzowe kroję w małą kostke mieszam z przyprawami i posypujęmąką np. 2 łyżki mieszam i daję do naczynia zalewam wodą by przykryć i pieke , ale tak 2-2/5 godz. wychodzi pyszne mięso z pysznym sosem, -pierś przekrawam wzdłóz i też do naczynia, pyszne miesko Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach