Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

czumczum

Ubezpieczenie samochodu

Polecane posty

Gość energiaaa
Bo generalnie o pzu jest wiele stereotypów, w które nie wiadomo dlaczego ludzie wierza, a najprościej jest po prostu samemu zweryfikowac te informacje.

Zgodzę się z tym, bez własnej weryfikacji czegokolwiek pisać czy coś jest spoko czy nie bardzo może być mylne dla reszty :P

Gość energiaaa
Trudno na forach o jakieś merytoryczne uwagi , stąd kazda opinia o ubezpieczycielu poparta faktami jest dużo cenniejsza niż jakieś zdawkowe teksty.

Tak jak o karcie pzu dla firm jeżeli ktoś nie słyszał, warto o tym wiedzieć choćby dla samego siebie.

Gość energiaaa
Plan na życie jest ciekawy, ale warto na tego typu produkty patrzeć w perspektywie korzystania w dłuzszym okresie czasu.

Gość to teraz ja powiem
Uzyskanie odszkodowania z PZU zarówno z OC jak i AC wymaga czasu i trochę cierpliwości, ale nie ma większych problemów. Z tym że przy AC za skradziony samochód generalnie jest się do tyłu, natomiast przy naprawie - np. po stłuczce z OC sprawcy (powinna przyjechać policja) można wyjśc na plus, jeżeli weźmie się proponowane odszkodowanie i naprawi auto we własnym zakresie :P No i to duża firma, ma rozbudowana siec obsługi i warsztaty współpracujące Nalezy też uważac na agentów, bo potrafią zrobic numer i wrobić klienta w tzw. podwójne OC - na szczęście ten przekręt ma być zlikwidowany

W przypadku kradzieży auta pierwsze co trzeba zrobić to zawiadomienie policji. Z AC dostaniemy pieniążki ale schwytanie bandyty też jest równie ważne :P

Gość hanna_23
Ja teraz na blipie znalazłem profil PZU.Wiec mysle ze tutaj tez dla własnej informacji warto bywac ocacpzu.blip.pl/

spoczko trochę nowych informacji o ubezpieczeniach nie zaszkodzi no i przede wszystkim o tym co dzieje się z oc i ac w pzu. A Ty gdzie masz AC?

Gość energiaaa
Oprócz nowoczesnych form komunikacji również polisy komunikacyjne stają się co raz bardziej funkcjinalne i elastyczne.

Tak, np jak by nie to forum to bym nie wiedział o istnieniu karty pzu dla firm :)

Gość króliczka3
Teraz jest jakieś ułatwienie w PZU tak? Mozna takie formalnośći "załatwiać" przez internet?

Gość kaskaq
Plan na życie to taka forma oszczędzania nie związana z OC tylko z dobrym ubezpieczeniem na życie.

Gość energiaa
W skrócie , dobra , solidna polisa i wygodna, elastyczna forma oszczędzania.

Gość kaskaq
No solidna fakt, bo ma się możliwość kontrolowanie swoich środków.

Gość julita22
No tak ,patrzac z perspektywy przyszłości taka polisa jest niezwykle pomocna -jesli chemy potem wykorzystac zgromadzone środki dla naszych dzieci.

Gość elizzabetka
Poza tym ,wydaje mi sie ze ciagle jest wsród ludzi taka mentalnośc ze PZU to drogi ubezpieczyciel.A wcale tak nie jest,ponieważ dużo w tym temacie sie zmieniło,łacznie z atrakcyjnymi cenami.

Gość kkkal
OC Alianz- ( 60% zniżki+zwyżka za wiek współwłaściciela, VW Golf 1,6 =380zł) To mi się wydaje tanio :)

Gość renata90
A ja Ci powiem ze jak wyliczałam dla Volkswagena Passata w PZU ,rocznik 2010,silnik 1,8,wyszło mi OC 556 zł, AC 2204 zł, NNW suma ubezpieczenia 10000 zł 66 zł, w sumie pakiet 2826 zł.

Gość Monar
Tak sobie myślę, że w razie wyjazdów za granicę może przydać się polisa Wojażer, bo samo AC/OC czasami nie wystarcza. A ta polisa pokrywa ewentualne koszty leczenia za granicą, utratę bagażu i tak dalej.

Gość niewinny_czarodziej
po prostu skorzystaj z porównywarki internetowej http://ubezpieczenie.pl/ - masz tam dostęp do ofert wielu ubezpieczycieli, możesz porównać, przeanalizować a nawet zamówić przez internet. Jest tam też wiele porad na co zwrócić uwagę kupując ubezpieczenie OC i AC.

Gość kup nowy akumulator
polecam PZU, bo liczy się nie tylko cena ale i obsługa masz AC, padnie ci samochód gdzieś w trasie to dzwonisz i niedługo przyjeżdża laweta bay cie zholować do warsztatu albo do domu Ale oczywiście mamy tu ekspertkę pt "Ewa 33" która wie wszystko najlepiej, więc moż eskorzystac z jej rad. Nie ma to jak stary francuski samochód - nikt nie ukradnie i tani jest :P

Gość bardzo nieładnie
czumczum to agent ubezpieczeniowy PZU - ja piernicze, co drugi post to jaka świetna ta karta pomocy, żenada.