Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia Greenpeace

Ratujmy nasz klimat

Polecane posty

Gość Joasia Greenpeace

Czy wiecie, że już tylko 30 dni pozostało do konferencji klimatycznej w Kopenhadze? Musimy zebrać setki tysięcy podpisów, jeśli chcemy, aby politycy zajęli się sprawą związaną z redukcją emisji gazów cieplarnianych. Zapraszam do składania podpisów. Jeszcze możemy nie dopuścić do zmiany klimatu. www.tydecydujesz.org

ludzie generują ok 2% CO2 jakie jest w atmosferze..... więc ta konferencja mija się z celem bo powinna mieć na celu usuwanie zanieczyszczeń a nie zmniejszanie ilości CO2 A poza tym w średniowieczu była tak ciepło że możliwe było w Polsce uprawnianie winorośli teraz jest na to za zimno....

Gość evonne
I tak nie uratujemy klimatu.Jeden mały człowieczek nic nie zrobi.Gdyby cała ludzkość zaczeła działać to co innego ale wielu z nas to nie obchodzi.Sami siebie zabijamy!Po co nam były fabryki i elektrownie?Jakoś dawaliśmy rade w średniowieczu.

Tia ... Najlepiej się żyło w jaskini :O Jak tak strasznie nad tym ubolewasz to nie pisz na tym forum,zrezygnuj z komputera mądralo

Gość Joasia greenpeace
Ocieplenie klimatu obserwowane od połowy dwudziestego wieku różni się od prehistorycznych zjawisk tego typu - tak uważają naukowcy z Uniwersytetu Buffalo i Uniwersytetu Kolorado. Geolodzy zbadali osady z jeziora arktycznego i odkryli, że nie są one podobne do tych z poprzednich okresów ocieplenia klimatu. Ma to być dowodem, że globalne ocieplenie nie tylko jest efektem działania natury ale także człowieka. Jest wiele faktów przemawiających za tym że nawet kilku procentowy wpływ człowieka na klimat jest bardzo niekorzystny na stronie http://www.greenpeace.org/poland/kampanie/zmiana-klimatu większość informacji jest zawartych

Gość evonne
Bo taka prawda.Przyroda dała nam wszystko co potrzebne do przetrwania ale my chcieliśmy więcej,więcej i więcej!

Gość cep
Musimy zebrać setki tysięcy podpisów, jeśli chcemy, aby politycy zajęli się sprawą związaną wiesz przecież gdzie mają t nasze podpisy i mają nas za cepów

Gość Joasia Greenpeace
Evonne więcej optymizmu! Podpisz petycje na tydecydujesz.org i patrz jak z chwili na chwilę liczba podpisów rośnie! To tylko potwierdza że jest dużo ludzi którym klimat nie jest obojętny.

Gość evonne
Czemu nie?Niewiedziałam,że jest taka stronka.

Mnie to zastanawia. Słyszałam, że prąd północnoatlantycki słabnie i za 50 lat ma zupełnie zamrzeć. Czyli ocieplenie oznacza w tej części Europy oziębienie. Mi się zdaje, że coś w tym jest. Ostatnia zima była już naprawdę nieciekawa, ta może być jeszcze gorsza. Rzeczywiście dużo się zmienia w klimacie.

Gość kojoten
Levviatan, nie 2 % a prawie 5 %. Ja tam uważam, że gra jest o wysoką stawkę więc podpis złożyłem. Najłatwiej to siedzieć, narzekać i nic nie robić. I jeszcze anonimowo ludzi w necie atakować. Nie liczy się kto walczy ale o co walczy. Brawa dla autorki tematu

Gość Marcin_ww
Była kiedyś taka bajka o mrówkach, tytułu nie pamiętam, ale przekaz był mniej więcej taki, że jedna mrówka robiąca coś, to pikuś, ale tysiące mrówek robiących to samo coś, dawało ogromny efekt w bardzo krótkim czasie. Więc nie ma co biadolić, że czyjś głos nic nie jest wart. Każdy oddany głos jest wart tyle samo co wszystkie razem. Popieram inicjatywę i z chęcią się zaraz dopiszę. Pozdrawiam Marcin

Gość 1 podpis to 1 mniej w portfel
ratujmy nasze portfele, bo ekoterroryści nas wykończą