Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zasmarkana81

Test na grypę-robił ktoś z was?

Polecane posty

Gość Zasmarkana81

Hej! Widzieliście ten artykuł na tvn24 http://tnij.org/artykultvn24 Czy ktoś z was robił taki test i gdzie, bo czuję, że coś mnie bierze i muszę iść do lekarza, ale nie chcę żeby mi walił jakieś silne leki jak to zwykłe przeziębienie. A może, można jednak kupić taki test w jakiejś aptece jak ciążowy?

Gość kitka78
Witam! Nie wiem czy to dokładnie taki sam, ale mojemu synowi lekarz robił test Quickvue, który sprawdza czy to wirus czy bakteria i czy potrzebne są antybiotyki (bo przy wirusowych nie trzeba włączać antybiotyków do leczenia) u Franka wyszło, że nie trzeba więc ulga, bo nie chcę go z młodu antybiotykami faszerować. Z tego co wiem to nie można tych testów kupić w aptece tylko zrobić u lekarza ja z synkiem byłam na Mącznej w Szczecinie. Pozdrawiam!

Gość Podaj mi chusteczkę
niezly wynalazek przydalby sie mojej doktorce, co juz z wejscia wrzeszcy, ze to angina i swoj ulubiony antybiotyk przypisuje-idiotka. teraz juz do niej nie chodze tylko sam sie lecze, wole czosnek wcinac niz ogladac ta babe. mysli ze jak ma lek. med. przed nazwiskiem to już nieomylna.

to jest test, który wykrywa wirusa grypy typu A - do tej grupy należy właśnie wirus świńskiej grypy. jeśli wyjdzie ci wynik pozytywny, to znaczy , że możesz mieć wirusa h1n1, ale żeby to sprawdzić trzeba przeprowadzić badania genetyczne w laboratorium. a test można kupić na stronie www.domowelaboratorium.pl