Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona 1234566789

krd-miał ktoś z was problemy?

Polecane posty

Nie wiem czy się na tej liście nie znajduje. Podkreślę ze zawsze co miałam do zapłaty spalaniem na czas ,ale spotkała minie nieprzyjemność w jednym banku nie z mojej winy . Od tamtej pory minęło trochę czasu ,a ostatnio chciałam wziąć na raty pewien sprzęt i nie mogę żaden bank nie udzieli mi kredytu. Poradzono mi by sprawdzić czy się nie znajduje na tej liście zastanawiam się tylko z jakiego powodu miała bym tam być?Skoro zawsze płaciłam wszystko na czas.

nikt nic nie wie na ten temat?

Możesz zrobić wgląd do rejestru i dowiesz się co ci wisi w historii . Wysyłasz druk wpłaty i swoje dane a oni ci odeślą informację o historii.Nie wiem czy nie jest tak ,że raz w roku masz za darmo wgląd . Jak coś będzie a na pewno jest z tego co piszesz ,to piszesz o wykreślenie z historii i dołączasz odpowiednie dokumenty potwierdzające spłatę zaległości czy czego tam co ci zalega w krd.

Gość gość
Dokładnie, wgląd do KRD i tyle. Najlepiej do nich zadzwonić i się dowiedzieć. A swoją drogą za niezasadne wpisanie do KRD grozi pociągnięcie do odpowiedzialności prawnej, więc w razie czego możesz się komuś pięknie odwdzięczyć. Ja zresztą w tym tygodniu właśnie się borykam z problemami z KRD, ale trochę z innej strony - nie mogę wpisać gościa, który wisi mi sporo kasy do rejestru, bo ciągle coś się nie udaje. No, ale nic. Poszukaj sobie w necie czegoś na ten temat - na money.pl na pewno był kiedyś artykuł, jakiś nowszy wczoraj na blogu prawowroclaw widziałem. Jakaś firma (windykacyjna? kancelaria? coś takiego) na swoim blogu też o tym pisała. Sporo tego. Ale przede wszystkim nie panikuj, tylko do roboty.

Gość gość
o szlag, nie zauważyłem, że pytanie z 2009. sorry. ale może komuś innemu się przyda.