Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BANer

Ktoś zawiesił baner reklamowy na moim płocie!

Polecane posty

Gość BANer

Dzisiaj odkryłam, że na płocie mojej posesji wisi baner reklamowy jednej z firm w mojej miejscowości. Nikt, nie spytał mi się czy może powiesić go. Co sądzicie o tym? Brak słów. A gościu z firmy zaprasza mnie na rozmowę wyjaśniającą:)

Gość kukurykuuu
na tej rozmowie pewnie chce ci zaproponowac jakas kase za to zeby ta reklama tam wisiala, sama zdecyduj czy ci to odpowiada.. niektórzy by sie pewnie cieszyli ze im pare groszy wpadnie:p

Gość sklsa
firma jest niepoważna, najpierw powinni się spytać czy chcesz a potem wieszać a nie zaczynać od dupy stronyy. zawołaj sobie porządną kasę albo niech to zabierają w cholerę; ja bym pewnie od razu zerwała i niech spieprzają dziady.

Gość wezwij psy

Gość Baner
Słuchaj może i bym cieszyła się gdyby mi zapłacili ale oni sobie zrobili samowolkę. Brak szacunku dla czyjejś własności. Bez pytania i zezwolenia powiesili sobie na plocie.

To ty bez słowa odczep i postaw pod śmietnikiem. A gościowi z firmy powiedz żeby sobie to na plecach nosił, a nie na twoim płocie wieszal.

Gość miekka jesteś
pierwsze co powinnas zrobić to zdjąć ten baner później zadzwonić do firmy i zapytać czy to ich inicjatywa czy jakiś pracownik powiesił to samowolnie jakby odpowiedzieli że ich to wsiadasz na nich i pytasz dlaczego tego z tobą nie konsultowali i mówisz że jakby tak każda firma chciała wieszać banery na twoim płocie... na koniec mówisz im żeby przysłali kogoś po tablicę i odkładasz słuchawkę (ewentualnie podajesz cenę za jaką zgodzisz się na ta reklamę) - krótko, zwięźle i rzeczowo, to ty jesteś panią sytuacji

Gość Baner
Chciałabym wiedzieć czy jak zdejmę ten baner to czy ja mogę popełnić jakieś przestępstwo. Przecież to jest też czyjaś własność. Może i miękka jestem ale nauczona jestem szacunku dla innych. Pozdrawiam

Gość monaria
Zostaw to oni ciężko pracują a ty im chcesz przeszkadzać

Gość dziad i baba
zanim sie zgodzisz na jakiekolwiek pieniadze za ich chamstwo, cwaniactwo i prostactwo dowiedz sie czy wiecej kasy nie wyciagniesz idac do adwokata ot co! zrob szybko zdjecie jako dowod, mozesz nawet wezwac policje, twraz to niech cie w dupe ugryzie wlasciciel ze swoja kasa, chyba, ze bedzie to cos konkretnego i ie miej wyrzutow sumienia, czy oni okazali ci szacunek robiac cos takiego?? a poza ty dochodzenie swoich praw nie jest brakiem szacunku

jakby ktoś bez pozwolenia mojego przyczepił do mojej nieruchomości to zrobiłabym taką awnturę że szok

Gość Anialisa
Wołaj policję lub straż miejską - to ta firma popełniła przestępstwo, bo bez twojej wiedzy zadysponowała twoją własnością - czyli płotem. To z ich strony samowola i na żadną rozmowę wyjaśniającą nie idź. Jeśli zależałoby im na dogadaniu się z tobą i by cię szanowali - to sami w te pędy by przyjechali załagodzić sytuację i zaproponować ci pieniądze za użyczenie płotu w celach reklamowych. Tak robią rzetelne firmy - najpierw się pytają, dogadują, a dopiero potem wieszają reklamę. Zrób zdjęcia jak ktoś już wcześniej pisał, pokaż ten baner sąsiadom, żebyś miała świadków w razie czego (że wisiał) i wołaj policję lub straż. Świństwo, cwaniactwo i tupet ze strony tej firmy. Wiadoma sprawa, że jak ktoś zarabia na przyjęciu na swój samochód, dom czy płot jakiejś reklamy, to musi się z zysku rozliczyć przed urzędem skarbowym. Oni samowolnie powiesili reklamę, a jakiś sąsiad może cię podpierdzielić lub sam urząd skarbowy podejrzeć, że skoro masz u siebie reklamę, to masz nielegalne dochody i nie odprowadzasz podatku. Jeszcze problemy będziesz miała przez cwaniaków.

Gość brak ci asertywności
[ Może i miękka jestem ale nauczona jestem szacunku dla innych.] Powinnaś się trochę poduczyć w szacunku do samej siebie. Nie dość że powiesili ten baner bez twojej zgody to jeszcze ten typ ma czelność prosić żebyś przyszła do jego firmy omówić sprawę. Masz do czynienia z cwaniaczkami, a mówisz o szacunku..więcej asertywnosci dziewczyno. Zadzwoń i niech to zabierają albo podaj im cenę, ale niech oni do ciebie przyjdą a nie żebyś łaziła za nimi jak piesek :o

Gość fmmfmffm
No, dobry płot sobie wybrali, widać, że nic z tym nie zrobisz, bo portkami trzęsiesz ze strachu.

z pewnością wiedzą komu zamontowali reklamę, że jest to kobitka nieasertywna ,potrzebująca jakiejkolwiek kaski , bojąca się. Wg prawa nie wolno tak robić, najpierw trzeba się dogadać, podpisać umowę a później zamontować.To jest wykorzystywanie ludzi. Trzeba na tym banerze zakleić ich nr telefonów, adres , namiary -żeby nie zarabiali na tobie .Resztę czynności przeprowadzić zgodnie z opisami powyżej.

Gość zresztą rób jak chcesz
tylko się nie zdziw jak któregoś dnia zaparkujesz samochód przed posesją a ktoś ci na nim namaluje reklamę swojej firmy :)

Gość makabreska
dlaczego ona niby ma dymac z jakims srubikretem albo innym narzedziem i robic za nich robote odkrecajac to??? zwariowaliscie ludziska??? ja zakrylabym to badziewie, poki sprawy nie zalatwie z policja i prawnikiem (swietna rada, gdzies powyzej - wez kogos na swiadka, kogos zaufanego, kto w razie problemow nie bedzie sie tak jak ty bal)

Ja na pewno nie demontowałabym tego.Oni założyli i natychmiast muszą przyjechać zdemontować a jak nie to będą konsekwencje i odszkodowanie.Szef tej firmy zostałby przeze mnie zjebany i zmieszany z błotem.

Gość baner
aliksandra - jak tam chcę zrobić. Niech przyjeżdżają i zabierają to z mojej własności a potem jak będą chcieli to możemy zacząć negocjacje.

Gość i jak to sie skonczylo

Wydaje mi sie ze powinni tak czy inaczej oddac Ci kase za: - zaoszczedzenie pieniedzy Twoim kostzem (w Poznaniu nie mozna naklejac ogloszen na przystankach - wisi stosowny paragraf "kto wzbogacil sie zaoszczedzajac kwote ktora musialby uiscic firmie wynajmujacej powierzchnie reklamowe zmuszony jest ja oddac i odlega karze" - cos w tym rodzaju - zniszczenie plotu :) Wiec zrob fotke w obecnosci sasiadow, a potem moga placic i odkrecac :D

Gość BANer
zadzwoniłam do tej firmy, to mi powiedzieli że mogę ich w d... pocałowac, a wogóle to płot był brudny i powinnam go podmyć, bo im się baner zabrudzi

Gość eoii
Cwani wszyscy jesteście!!!! Ale kto zna podstawy prawne, dotyczące wieszania reklam na płotach? Nic nikomu nie możesz zrobić. Możesz go zdjąć i tyle. Na to, że masz baner na płocie, musisz mieć pozwolenie.

Gość mieszkaniec64
Polska przez te banery to syf przestrzenny