Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agagnieszka

Czy DDA może zostać aktorką?

Polecane posty

Gość Agagnieszka

Witam:). Od pewnego czasu nad czymś się zastanawiam... Mam 17 lat i jestem DDA. Od dawna wiem, że chcę zdawać na Akademię Teatralną i pracować jako aktorka (aktorka - nie gwiazdka!) w teatrze. Wiem jednak, że jest to trudny zawód. Zarówno studia jak i praca wymagają wiele pracy nad sobą, nie mówiąc już o tym jakie to trudne kiedy jest się dorosłym dzieckiem alkoholika. Co prawda za wszystkie role odegrane do tej pory w moim krótkim życiu powinnam dostać Oscara ;)(jak zresztą większość DDA), jednak wiadomo,że nie o to tu chodzi. Myślicie, że taka osoba zdoła się na tyle ogarnąć? A może znacie przykłady aktorów którzy również borykają się z tym problemem?

Gość uważam że Doda może zostać
aktorką

Gość też jestem DDA
Życzę, żeby Ci się udało, ale sam wolałbym umrzeć niż męczyć się na tym świecie.

Gość w polsce co 4 jest DDA
pewnie ze mozesz zostac aktorka powodzenia i staraj sie pokaz ze potrafisz ze mozesz kims byc nie poddawaj sie jak inne DDA nie poddawaj sie :) pozdrawiam :)

Gość Agagnieszka
"Też jestem DDA" - Nawet nie wiesz ile razy sama tak myślałam i ile razy ciągle zdarza mi się o tym myśleć. Nie uporałam się ze sobą, nie wiem czy kiedyś to zrobię. Ale doszłam do dwóch wniosków: Pierwszy (ciut dramatyczny, ale szczery) - I tak kiedyś umrę. A do tego czasu może uda mi się jeszcze pare razy popatrzeć na morze, góry, słońce i uśmiechy ludzi. Wniosek drugi: Mimo wszystko jestem pieprzoną idealistką. Ale wiem, że nie zmienię świata. Jednak muszę żyć by próbować to zrobić. Nawet jeśli tylko jedna osoba dzięki mnie się uśmiechnie, moje zycie ma sens. Śmierć i tak kiedyś przyjdzie, nie trzeba jej zapraszać. ;)

Gość też jestem DDA
ja jak patrzę na uśmiechy innych ludzi to tylko uświadamiam sobie jakim jestem zerem. Byłem kiedyś altruistą, ale skończyłem z tym bo czułem się wykorzystywany. Ja robiłem bardzo dużo dla innych, a oni dla mnie nic.

Gość oczywiście ze możesz
zostać aktorką. DDA jest podobno Charlize Theron

Gość Agagnieszka
Ja sama odpychałam ludzi którzy chcieli mi pomóc. Z resztą nadal czasami to robię. Często zdarza się, że ktoś mi nie podziękuję, albo nie zauważa, że coś dla niego zrobiłam. I mówię wtedy"trudno". Jeśli nie docenia teraz to może doceni kiedyś. A jeśli i to nie, to może chociaż będzie mu lepiej. Nie uważam, że jestem stracona, ale jeśli tak to chociaz mogę pomóc innym by oni nie byli straceni. Nie mogła bym przestać pomagaź ludziom. W tedy moje życie naprawdę nie miało by sensu. Nie mowię tu o rozdawaniu pieniędzy itd.Ale jeśli ktoś dzwoni do mnie o drugiej w nocy chce zebym przyszła bo niw wie co robić to wstaje i idę. Trzeba odróżniać ludzi od pijawek.

Gość zresztą
do cholery!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ZRESZTĄ

Gość to się zebraliśmy
też jestem DDA i też jestem idealistką :) ale altruistką nie jestem i nigdy nie byłam. Powodzenia w szkole teatralnej i życzę Oscara:) Ja osobiście przymierzę się chyba do Nobla:)

Gość to się zebraliśmy
A tak poza głównym tematem, to DDA często są wykorzystywane przez inne osoby. Ale trzeba coś z tym zrobić. Teraz jesteśmy dorośli i musimy w końcu zacząć myśleć o sobie a dopiero później o innych. Człowiek, który sam siebie nie szanuje nie będzie szanowany przez innych.

Gość a co to takiego
DDA durna dupodajka anonimowa ?

Gość Agagnieszka
Nie skomentuję ostatniej wypowiedzi;) I może niech nikt nie zgłasza jej do usunięcia. Będzie przykładem na ludzką nieczułość, ignorancję i brak intelektu:) (a miałam nie komentować...;) ) DO WSZYSTKICH DDA: "Trudne dzieciństwo nie usprawiedliwia! Trudne dzieciństwo zobowiązuje!" Tylko my wiemy przez co przeszliśmy. Osobie spoza nikt twego nie wytłumaczy. Tego nie da się zrozumieć.To trzeba przeżyć. Więc musimy starać się pokazać, że świat może być leszy. Musimy włożyć w to dużo pracy, ale właśnie to jest nasza misją. I pamiętajcie - DDA TO NIE WYROK!!!

Gość Agagnieszka
Zapraszam Was wszystkich (nie tylko DDA) na mojego nowego bloga: www.ddagirl.blog.onet.pl komentarze mile widziane:)

Gość widac ze blog dda
DDA wszedzie widzi alkohol :P

Gość Agagnieszka
Mylisz się. Wcale nie widzę wszędzie alkoholu. I nie rozumiem Twojego komentarza... Wyjaśnisz mi to może? :) Owszem, są DDA którzy do alkoholu mają wstręt. Nie uzywają go, i bardzo dobre. Ja się przyznaję, że zdarza mi się czasem coś wypić. wiem, że alkohol nie jest złem. To podejście człowieka do niego czasem przekształca się w zło. Czekam na wyjaśnienia i pozdrawiam:)