Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

sisi

Ludzie - w jakim celu zakładacie konto na Naszej klasie ?

Polecane posty

Dla mnie jest to najdelikatniej pisząc żenujące. Kiedyś, sama chciałam założyć tam konto ale po obejrzeniu kont moich znajomych, mam mnóstwo wątpliwości. Dotyczą one celowości takiego konta. Chodzi mi o to, ze moi znajomi/znajome wklejają tam zdjęcia całego swojego dorobku, łącznie ze swoimi dziećmi, samochodami, kolejnymi mężami/narzeczonymi/konkubentami,domami, działkami w lesie, nad morzem, w górach...wklejają swoje zdjęcia , często roznegliżowane, w pozach wskazujących na samouwielbienie, zdjęcia ze światowych podróży [choć tych jest zwykle niewiele], zdjęcia zakupionego w ubiegłym tygodniu dywanu, motoru, roweru, papugi...etc. Pomijając już ten dorobek materialny i wizję bogactwa, na którego widok oglądający ma paść trupem z "zawiści" :D, mimo niezliczonej ilości "znajomych", komentarze pod zdjęciami są ubogie w treść. Wszyscy piszą mniej więcej: "fajna fota", "fajny dom", fajne to Twoje dziecko"...itd. Zastanawia mnie więc, co jest takiego fascynującego w portalu, gdzie tak naprawdę nikt ze "znajomych" nie ma nic treściwego ;) do napisania pod fotkami zamieszczanymi kilka razy dziennie, z wielkim mozołem ? Kolejna sprawa _ w " Naszej klasie" istnieje coś takiego jak "śledzik" :D Nijak nie mogę pojąć, jak on ma się do znajomych z klasy ? :D no chyba, ze przy wspólnym spotkaniu przy wódeczce :D

Gość masz racje autorko
ja sie zastanawiam nad likwidacją już długi czas i chyba tak zrobie może nawet dzisiaj

Ja zalożylam tylko i wylacznie w celach lansu. Auto, dom, dzieci, mąż, przepych bogactwo i istna sielanka. Patrząc na n-k w naszym kraju są sami bogaci i szczęśliwi ludzie he he

Gość Fo_______
Aurtorko masz całkowitą rację:) |Zgadzam sie w 100% z tobą:) Ja nigdy nie mialam i nie bede miec konta na nk. Kazdy oczywiscie mi sie dziwi ,,co?? nie masz konta na nk?!?!?! dlaczego?!?!?!" :) smiac mi sie z tego chce. Dla mnie to rowniez zenada, porazka, a ludzie z tymi zdjeciami i z komentarzami pod spodem mnie rozbrajają!! jest dokladnie tak jak napisalas:) chociaz jedna mądra:P:P:P pozdrawiam:):):)

Nie szkoda Ci "swojego dorobku" tam wklejonego ? ;) To było oczywiście retoryczne pytanie. Bo co zrobić z takim dorobkiem, jeśli porozmawiać o nim szerzej nie ma z kim ? :D Gratuluję, mądra decyzja 🖐️

a ja korzystam zgodnie z przeznaczeniem - na portalu mam 3 zdjęcia, czasami wchodzę i sprawdzam pocztę w celu umówienia się ze znajomymi na piwo, złożenia życzeń itp. Wklejanie zdjęc dziecka 5 godz po urodzeniu też mnie przeraża, ale nie komentuję.

Gość ale to juz bylo
💤

Gość ja założyłem konto
pod fałszywym imieniem i nazwiskiem. Nie mam oczywiście żadnych znajomych ani na NK ani w życiu codziennym. Konto założyłem tylko po to, żeby "podglądać" innych.

Gość dlatego zeby odnalezc
kolegow z klasy i studiow, ktorych nie widzialam ponad 30 lat , nie wiedzialam , gdzie mieszkaja , co robia. Dzieki n-k odyskalm wiele wspanialych kontaktow, przezylam fajne spotkania, gadamy, jesl mamy na to chote. Mogę tez znalezc tam grupy dyskutujące na ciekqw dlamnie tematy i dołaczyc do nich. Wlasnie do tego ten portal sluzy. Jesli ktos zaklada konto w innym celu, rozczarowuje sie na wlasne zyczenie, zwalając winę na portal.

Gość zgadzam sie z toba Fo_______
ja tez nie mam konta na ty portalu i nie zaluje bo to zenada.Fo_______ Autorko masz całkowitą rację |Zgadzam sie w 100% z tobą Ja nigdy nie mialam i nie bede miec konta na nk. Kazdy oczywiscie mi sie dziwi ,,co?? nie masz konta na nk?!?!?! dlaczego?!?!?!" smiac mi sie z tego chce. Dla mnie to rowniez zenada, porazka, a ludzie z tymi zdjeciami i z komentarzami pod spodem mnie rozbrajają!! jest dokladnie tak jak napisalas chociaz jedna mądra pozdrawiam

Gość Ja zalozylem dla sexu
Tam sa miliony chetnych suk... tylko czekaja by je ktos przelecial! :) Spedzaja na NK cale godziny, przeciez nie po to by ogladac czyjes dzieci, psy czy koty! : ) No wiec wysylam komenty typu: "Uffff ale jestes sliczna. Ciekawe czy na zywo jest tak samo dobrze?" i takie tam debilizmy... W 20%(!!!) mam zachecajace odpowiedzi od chetnych suk - i czesto mam potem super sexik z kobieta ktora jak mowi sie nie spelnia. :))) Ale ze mna sie spelniaja wszystkie! Juz 18 suk zaliczonych zz Naszej Klasy! :)

Gość mam konto do podladania

Mam jedną znajomą, rozwiedzioną, ktoa, tak jak ktoś wyżej założyła konto w Naszej klasie, tylko po to, "żeby podglądać", co dzieje się u byłego męża. Hmmm...dziwne to, bowiem czy trzeba udawać się do takiego podstępu, żeby wiedzieć co u byłego [tym baardziej, że mają wspólne dzieci]. Można przecież zatelefonować od czasu do czasu i zapytać wprost - Co nowego u Ciebie ? Dla mnie ten rodzaj szperania w sieci ;) przypomina nieco czasy komuny, które szczęśliwie już za nami :D Ale, jeśli ktoś tak lubi, jego sprawa !

kurde ja nawiazalem kontakt z kupa ludzi z podstawowki, zawodowki, technikum itd. ktorych bym nigdy napewno w zyciu nie spotkal...:( a to jest przeciez nasza przeszlosc... i milo sie do tych lat wraca ps mieszkam na ,,obczyznie,, http://bitwa-na-sniezki.pl/780782

zaczeło mnie wkurzać jak któraś tam nie za bardzo lubiana koleżanka zaczeła mnie do zdjęć dopisywać albo jakies głupie łańcuszki od znajomych nie dawałam zdjęć bo sie nie lubie obnosic ze swoim zyciem a tym bardziej z prywatnością i tak ograniczyłam to konto na nic nie wyrazałam zgody ale wiadomo jak jest.Po co mi czyjeś głupie komentarze albo plotki na mój temat na podstawie n-k

Gość do Ja zalozylem dla sexu
samotne suki po rozwodach czy rozstaniach same sie pchaja na bolca :D

Mhhh... Sisi - może w niektórych przypadkach jest właśnie tak jak mówisz, ale to chyba w dużej mierze zależy od tego jakich mamy tam znajomych - u moich jakoś nie zauważyłam tego o czym piszesz. Jeśli już pojawia się coś takiego to na pewno u nielicznych i nie w takim ekstremalnym wydaniu jak Ty to przedstawiasz. Też czasem się zastanawiam nad usunięciem konta, bo (wstyd się przyznać) czasem wciąga na chwilkę przeglądanie nowych zdjęć znajomych itp. Jednak raz konto oraz "znajomości" na nim pomogły mi w niezwykle ważnej dla mnie sprawie. Mniejsza o szczegóły, w każdym razie doszłam do wniosku, że nic to nie kosztuje, a nie wiadomo kiedy może się przydać. A masa wstawianych tam zdjęć... Nie wydaje mi się aby wszyscy robili to dla obcych z przesłaniem "patrz i zazdrość mi". Mam np mnóswo znajomych rozsianych po całej Polsce - łączy nas wspólne hobby - kontakt ze wszystkimi jak wiadomo jest mocno utrudniony ze względu na odległość, brak czasu. Fajnie jest wiedzieć co się u kogo dzieje, komentarz pod zdjęciem od dawno nie widzianej osoby jest zawsze czymś miłym, bo oznacza, że o nas pamięta i poświęci 5 minut chociaż aby zajrzeć na nasz profil. Tak samo w drugą stronę... Kontakty - fakt - płytkie, ale zawsze jakieś i łatwiejsze do odnowienia, czy wzmocnienia. A co do przyjaciół z nowymi dywanami itp - można ich ignorować albo usunąć - nikt Cię nie zmusza do oglądania ich zdjęć ;) Wszystko ma swoje plusy i minusy.

Ja nie neguję, że można porozmawiać z nielicznymi na Naszej klasie. Każdy wyjątek ma swoją regułę lecz najwięcej jest jednak takich, jak w moim przykładzie. kolega zaliczający - jak ci z tym do twarzy, to cóż, twój wybór. :O

Gość chetnych naiwniaczek dostatek
Ja zalozylem dla sexu Tam sa miliony chetnych suk... tylko czekaja by je ktos przelecial! Spedzaja na NK cale godziny, przeciez nie po to by ogladac czyjes dzieci, psy czy koty! : ) No wiec wysylam komenty typu: "Uffff ale jestes sliczna. Ciekawe czy na zywo jest tak samo dobrze?" i takie tam debilizmy... W 20%(!!!) mam zachecajace odpowiedzi od chetnych suk - i czesto mam potem super sexik z kobieta ktora jak mowi sie nie spelnia. Ale ze mna sie spelniaja wszystkie! Juz 18 suk zaliczonych zz Naszej Klasy! 🖐️

Gość moje konto nie sluzy do lansu
uzywam go zgodnie z przenzaczeniem , czyli do odnawiania kontaktow ze starymi znajomymi lub do podtrzymywania kontaktu z obecnymi, ktorzy z jakis powodow musieli opuscic moje piekne miasto ... mam 3 zdjecia i styka - tylko po to by ktos kojarzyl moja facjate :P A bardziej niz lansowanie na nk, wkurzaja mnie takie osoby jak Wy, zarzekajace sie, ze nie znosza n-k ... Mozna powiedziec ze to nawet taka NOWA MODA :) z doswiadczenia Wiem, ze tak negatywnie nastawione osoby jak Wy - maja zalozone konta fikcyjne i w najlepsze podgladaja swoich znajomych :) No ale oficjalnych kont nie maja ...

Gość Milion chetnych suk
no pewno ze mam sie czym chwalic - uzywam NAszej Klasy zgodnie z jej przeznaczeniem bo tak naprawde to nic innego jak ogromny internetowy burdel! :D

Gość autorko jestes pusta ketynka
A ty po co zakaldasz taki durny temat?masz chyba problem z nasza klada skoro tak ci sie to nie podoba a zakladasz specjalnie na ten temat topiki ;]to na tej samej zasadzie jakby zalozyc temat czemu macie blond wlosy albo czarne. czemu lubicie kolor niebieski.. nie dociera do ciebie pusta idiotko ze kazdy ma prawo do wlasnego zdania i ludzie sa rozni?a ty masz probem z akceptacja odmiennego zdania. mi nk lata ale nie krytykuje ludzi ktorzy maja tam konto.. tak samo jak w realnym zyciu sa puszczalskie kobiety i sa normalne sa podrywacze i zwykli faceci..dzieki nk odzyskalam kontakt zniektorymi osobami wiem tez jak sie potoczyly losy znajomcyh ze szko.,. gdzie kto teraz mieszka itd..fajnie czasem na zdjeciu zobaczysz kolezanke po latach...czy to cos zlego? jestes autorko na tyle plytka ze szufladkujesz ludzi wspolczuje twojemu otoczeniu ktore jest skazane z toba przebywac

Gość MAM FIKCYJNE konto
Do podglądania wyłącznie

no cóż ile ludzi tyle zdań ja nie mam nawet fikcyjnego konta(nie wiem nawet po co sie takie zakłada) zlikwidowałam ostatnio moje jedyne na n-k bo sobie uświadomiłam kilka rzeczy no i zaczął mnie wkurzać śledzik;) mam swoje życie i nie interesuję się życiem innych;) czemu są takie osoby które bezpodstawnie wyciągają wnioski jak niektóre pomarańczki....

Gość co to takiego nasza klada
nowy portal społecznościowy ;) ??

Gość wykorzystuje towar
Milion chetnych suk no pewno ze mam sie czym chwalic - uzywam NAszej Klasy zgodnie z jej przeznaczeniem bo tak naprawde to nic innego jak ogromny internetowy burdel! Pisza do mnie napalone chetne suki , wiec kazdy facet to wykorzysta , proponuja spotkania przy piwku i poloweczce , wiec nie odmawiam :P

Gość do autorko jestes pusta ketynk
to nie jest forum dla wybranych i może sobie nawet napisać "na tym forum jest złodziej mojego gumowego różowego młotka" każdy może zakładać temat jaki chce ale zawsze znajdzie sie ktoś komu zawsze cos nie spasi... a kto ci kazał zaglądać na to forum??

Gość cien cienia
Ja rowniez na poczatku bylam wielka maniaczka nk. Wchodzialm kilka razy dziennie. Ale na poczatku listopada zlikwidowalam konto. Mialam tam duzo znajomych, i co z tego jak zdecydowana wiekszosc tylko sie tam lansowala-partnerami, zagranicznymi podrozami. Wkarzalo mnie to. A moze i odnowilam kilka kontaktow ale tez nic mi to nie przynioslo bo ani razu sie nie spotkalismy, tylko takie wiadomosci-ale fajnie byloby sie wreszcie spotkac. Zreszta, nawet nikt ze znajomych nie pamieta o moich urodzinach. wiec nie zaluje.