Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość proszę mądrego o pomoc

jak rozliczać się z pracodawcą mając włąsną jednoosobowa firme?

Polecane posty

Chcę założyć własną działalność gospodarczą. Sama będę opłacać składki zusowskie i podatek VAT. Wszystko już ruszyło, firma własna będzie (jednoosobowa, praca, którą wykonuję we własnym domu: projektowanie). Dostałam jednak atrakcyjną pracę w zawodzie w dużej firmie. Od własnej działalności różni się tym, że jest to stabilne i stałe zajęcie.Jest to branża projektowo-budowlana, jednak co teraz....składki i inne płace jako jednoosobowa firma...a jak mogłabym się rozliczać z przyszłym pracodawcą? Umowa zlecenie o dzieło? i czy tak owa po 3 miesiącach nie przechodzi w umowe o pracę...a tej chyba nie bardzo mogę podjąć skoro sama płacę zus itp? ptoszę o pomoc.

Gość no jak działalność
będziesz mieć to wystawiasz fakturkę a resztę sama odprowadzasz , tak na moje oko

ale mogę podjąć pracę na etacie? czy mając działalność swoja mogę [pracować w dużej firmie? na jakich zasadach?

Gość możesz pracowac na etacie
możesz pracowac na etacie na umowe o pracę i jednocześnie mieć własną działalność gospodarczą zatrudniający cię na umowę o pracę płaci na ciebie zusy, i inne składki ubezpieczenia społecznego z działalności gosp będziesz dzięki temu płacic mniejsze opłaty

Gość klaman
ludzi z takimi pytaniami zawsze kieruje do specjalistów. Nie ma innej rady, zapytać się kogoś kto się na tym zna, a nie na kafeterii;) ja w takich sprawach radze się http://biurocru.pl/ i przynajmniej wiem, że nie popełnię żadnego błędu