Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kssss

za grube dziecko??

Polecane posty

Gość Kssss

Witam serdecznie.Moja coreczka ma 4 miesiace.Karmie ja mlekiem Bebilon1 6 razy dziennie.W nocy nie je wogole,gdyz cale noce przesypia wiec podczas dnia je co 2-3 gdziny.Jest dosyc duza i ciezka jak na swoj wiek.Ciuszki nosi w wiekszosci na 6 miesiecy.Zastanawiam sie czy nie jest zbytnim pulpetem i czy wprowadzic juz stale pokarmy do jej diety....?

Gość a skad my to mamy wiedziec
napisz ile mierzy (dokladnie) i ile wazy (dokladnie) to z proporcji sie oceni czy jest za duza

Gość po 4tym miesiacu
stale pokarmy wprowadzasz po ukonczeniu 4 miesiaca, wiec jesli ukonczyla, to mozesz, zacznij od jednoskladnikowych odpowiednich dla wieku (np marchewka gotowana tarta, jabluszko gotowane tarte itp).

Gość Kssss
niestety na ostatniej wizycie u lekarz nie byla mierzona...ma 4 miesiace a wazy ponad 7 kg.

Gość a pokarmy wprowadzaj tak jak
jest wskazane moja tez tyła niesamowicie szybko strasznie sie martwiłam ale od czasu jak sie " turla " po podłodze i uczy pełzać już waga sie jej ustabilzowała

Moja ważyła ponad 8 kilo w wieku 4 miesięcy i wcale nie była duża, wzrost na 50tym centylu. Była gruba ale piersiowa, więc to trochę inaczej się patrzy. W każdym razie taka jej uroda, żarłok straszny. Poczekaj jak zacznie się ruszać: raczkować, potem chodzić, szybko zrzuci. Jeśli lekarz nie zwrócił Ci uwagi na to, że za dużo je, to nie ma się czym martwić. Jeśli dziecko przekroczyłoby normę na pewno byś się o tym od lekarza dowiedziała.