Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

nimika18

dziwne zachowanie niemowlaka

Polecane posty

Witam! moja coreczka w niedziele konczy 7 miesiecy... jest karmiona sztucznie... ostatnio zauwazylam u niej jakies dziwne zachowanie nie wiem czy to brzuszek czy to cos innego .... podnosi nozki do gory lezac na pleckach ,przyciska piastkami klatke piersiowa i sie robi czerwona i z wysilku spocona... nie wiem co to kupki robi praktycznie codziennie , rzadko sie zdarza aby bylo inaczej... prosze o odp. bo sama nie wiem co o tym myslec... pozdrawiam:*

Gość ja pierdzieleleeeeee
na pewno widzi ducha:classic_cool:

Gość jkjgkjkgjdk
ale kupki normale robi? bo jak zwiezle sa to moze miec lekkie zatwardzenie

Gość jakotakiesobiejak
a moze probuje sie podniesc

no wlasnie nie byla ona taka normalna jesli chodzi o kolor bo byla ciemnawa nie wiem czy taki maluch jak juz je obiadki itd. moze miec inna barwe kupka czy tez nie ...zdarzaly sie twrdsze kupki ale wczoraj byla normalna jesli chodzi o konsystencje.... a jak ma zatwardzenie to co moze jej pomoc??

no wlasnie tez tak myslalam o podnoszeniu bo ona jest spokojna jak siedzi i zastanawiam sie czy ona czasami sie nie denerwuje i probuje sie podniesc poprpstu tylko nie wiem czxy tak moze byc...

Jak ma 7 miesięcy możesz już kupować / robić zupki, obiadki , deserki.. na twarde kupki dobre są śliwki, np. gerber takie produkuje gotowe w słoiczku, podawaj jej herbatkę koperkową też pomoże. Raczej nie próbuje się podnosić / siadać, dzieci wtedy z reguły próbują najpierw obrócić się na boczek podeprzeć łokciem i dopiero podnieść :)

ja jej kupuje i daje juz od 4 miesiaca obiadki i desery ale nie wiem czy jak je wszytskie ktore sa dla niej te sloiczki moze zrobic innego koloru kupke niz taka jak po mleku miala... sprobuje daj jej te sliwki i herbatke koperkowa a czy mozna podac takiemu maluchowi zwykly rumianek??

Zwykłego nie możesz , bardzo uczula, możesz kupić herbatkę bobovity np. rumiankową, jest też taka "na lepsze trawienie" ziołowa. Mleko modyfikowane samo w sobie może powodować zatwardzenia u niemowląt, dlatego trzeba pamiętać o przepajaniu. Zwroć uwagę na słoiczki, może w składzie są warzywa które tak działają źle na brzuszek bobaska. a kolor kupki zalezy jak najbardziej od tego co mała zjada.możesz robić też jej gimnastykę, połóż ją na pleckach i delikatnie dociskaj kolankami do brzuszka, kilka razy , rozmasujesz jej w ten sposób brzunio :)

Czopków nie polecam potrafią uzależnic, nawet te glicerynowe.(w ostateczności powinno się je stosować) .Zatwardzenie po sliwkach?? Siedzę juz w temacie niemowląt parę lat i pierwsze słyszę. Jabłka faktycznie pomagają.

Pierwsze słyszę słowo..Jesli chodzi o rumianek to tak jak pisałam uczula - a częstym objawem uczulenia na to zioło jest własnie wzdęty brzuszek i twarda kupka tzw. alergia pokarmowa :)

mala jeszcze nie siedzi sama... ale lada dzien i ztego co widze to zacznie... no mala na mleku nastepnym jest gdzies juz 2 tydzien wiec raczej to nie to... dalam jej troche jablka dzisiaj ... strasznie od wczoraj jest marudna... ja jej kupuje produkty gerbera bo po bobovicie bolal ja brzuszek... zastanawia mnie pomidor ktory jest w jednym z dan... dzisiaj kupie jej ten rumianek i koper wloski i zobaczymy...