Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niech no mi kto odpowie

Ból owulacyjny- pytania !

Polecane posty

Niech mi ktoś powie ... Staram się z mężem o dziecko. W środku cyku odczuwam ból w okolicy jajników. I teraz moje pytanie. Czy ból ten oznacza, że trzeba się szybko przytulac bo juz trwa owulacja, czy owulacja własnie się kończy i szanse na poczecie są małe, czy owulacja się zaczyna i mamy jeszcze dużo czasu na przytulanko ? :p Może to dziwne ale nie wiem i mam nadzieję, że ktoś mi pomoże :)

Gość hellooooooooooooooooo
Ja powiem jak jest u mnie!Otóż jak odczuwam ból owulacyjny-po prawej lub lewej str-w zależności od jajnika-to trwa to ok 12 h.Nastepnego dnia temperatura skacze i śluz robi się niepłodny! Wniosukję zatem,że może być już za późno na przytulanka w czasie bólu,bo zanim plemnik dotrze,gdzie trzeba,mija 12 h!! Tak więc na moje najlepiej zacząć staranka kilka dni przed owu ,co 2 dni:)

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź :) Myslałam, że nikt jej nie zna a tu prosze :) Na szczeście próbowaliśmy też wczesniej (co 2 dni) a teraz przez 2 dni codziennie bo czułam ten ból. Teraz juz przeszedł. Dziwne bo to dopiero 13 dzień cylku. Mam nadzieję , że tym razem sie udało :)

ból owulacyjny jest właściwie bólem okołoowulacyjnym, więc nie ma większego znaczenia dla określenia dokładniejszego momentu owulacji. Jeśli się starasz o dziecko, to mierz temperaturę, obserwuj śluz - wtedy będziesz mogła wyznaczyć sobie bez problemu te dni w których masz największą szansę na ciążę (czyli 25-40%)