Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katarrzynka

FRIDA- proszę o opinie

Polecane posty

Gość katarrzynka

Zwlaszcza te mamy ktore uzywaly i aspiratora i gruszki.

ja gruszki użyłam raz, jak miałam emergency, a aspirator się zapodział. No i skończyło się ranką w nosie :(

Gość gruszka to przeżytek
podczas używania gruszki zwykle dochodzi do dotknięcia końcówką gruszki błony śluzowej noska, u niemowląt powoduje to natychmiastowy jej obrzęk co z tego, że uda się odciągnąć odrobinę śluzu, jak nosek dalej będzie zablokowany, tym razem przez obrzęk ??? aspirator ma zbyt szeroką końcówkę, przykłada się ją do noska, a nie wkłada do środka, uszkodzenie śluzówki nie jest możliwe dlatego polecam aspirator, może być frida lub wiele innych, działających na tej samej zasadzie

Gość 3 po 3
u nas frida sprawdziła się, gruszka tak sobie. Używałam fridy przy każdym katarze aż mały nauczył się sam dmuchać przez nos

Gość mama huberta
Frida jest super. wszystkomozna nia wyciągnąc. Gruszka nie poradziła sobie nawet z mała "babą". Poza tym aspirator tylko się przytyka do noska a gruche trzeba wsadzic co może się rożnie skonczyć

ja od dnia porodu używałam gruszki ale jak mały zaczął ząbkowac zaczęły sie różne infekcje w tym katar lekarz kazał kupić aspirator i dobrze sie sprawdza w cieknącym katarze z tymi babami suchymi walczymy gruszka

Gość griszak
Heh,a ja pomyslałam,że pytasz w kwestii imienia dla córki :)