Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikaaa

a co z pigułkami?!

Polecane posty

Gość pikaaa

witam! Mam 16 lat i od 2 miesięcy uprawiam sex ze stałym partnerem. Ostatnio zaczełam myśleć o innej metodzie antykoncepcji. do tej pory stosowałam prezerwatywy.. bądz stosunek przerywany. czy mogłbyscie mi doradzić jaka metoda anty. jest najlepsza? bo jestem dość za młoda na ciąże, a ide niedługo do ginekologa i chciałabym się zapytać o te tabletki, ale nie wiem czy jest to odpowiednie w moim wieku... pomocyy.

nie wiem jak to u ciebie będzie wyglądać z tabletkami,bo jesteś jeszcze młoda... i rozwijasz się a tabletki zawierają hormony,które zaburzają w jakiś sposób organizm :/ no ale nie wiem

Gość melsiaaaaa
pikaaa--Po 1-stosunek przerywany nie jest metodą zapobiegania ciazy. Po 2-młoda kobietko idź do ginekologa i porozmawiaj na temat antykoncepcji,bo dopiero po wywiadzie ktory przeprowadzi lekarz,po badaniu,bo wynikach mozesz wybrac wspolnie z lekarzem odpowiednia metode antykoncepcji.

ciezko chyba w wieku 16 lat o stalego partnera.Ale do rzeczy.Mozesz zapytac ginekologa o tabletki,ja bralam w iweku 17 lat.Ciech dobierze jakies do Ciebie,bo to chyba najpewniejsz metoda antykoncepcji.i Nie bede Cie pouczac ze w tym wieku to do ksiazek a nie sie seksem zajmowac bo nie o to chodzi.Seks rzecz ludzka i nikt Ci tego nie zabroni:)

Gość pikaaa
no niby cięzko, ale jestem z Nim rok, więc uważam Go za stałego partnera;P a co do ginekologa, to boje się o jakieś zaburzenia hormonalne.. ale też boje się ciązy;(

Gość melsiaaaaa
pikaaa--dziewczyno,masz isc do ginekologa i nie marudzic.W ogole dziwie sie,ze Twoja mama nie rozmawia z Toba na ten temat.Bo jakby rozmawiała to dano juz odwiedziłabys ginekologa.

Gość pikaaa
no niestety nie rozmawia, ale mam dużo starszą siostrę która ma już dzieci... boję sie pierszej wizyty, co się dzieje na pierwszej wizycie?

Gość melsiaaaaa
pikaaa--Przepraszam,ale wydaje mi sie,ze jednak jestes za głupia aby seks uprawiac jezeli boisz sie wizyty u ginekologa i nie poszłas do niego przed rozpoczeciem wspołzycia.Mysle,ze mimo,ze pytasz o antykoncepcje to nawet jak bedziesz jakas stosowac,np tabl.to wpadniesz ,bo nei bedziesz pottrafiła je prawidłowo zazywac. Koncze dyskusje,bo z mało myslacymi dziewczynami nie dyskutuje.