Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość americaaaa

Czy ktos z was był kiedyś w stanach? czy moze wyjechał tam.?

Polecane posty

Gość americaaaa

marzy mi się podróż do stanów, a nawet jezeli będzie taka mozliwośc to w pezyszlości zostać tam na stale jak tam jest i jak sie własciwie stalo ze tam polecieliście?

Gość argitaas
ja bylam na takim jakby obozie- tzn pracowalam na nim. Organizacja ta pomagala w zalatwianiu wizy itp, wiec z tym nie bylo problemu. Dostalam wize studencka na czas pobytu, ale gdybym chciala, pewnie moglabym zostac. Nie chcialam :P chociaz pobyt wspominam bardzo milo, amerykanie to super ludzie, bardzo pomocni i w ogole :)

Gość americaaaa
na pewno całkiem inna- lepsza atmosfera niz w Polsce i dużo więcej sie dzieje, jednym słwoem całkiem inne życie..? ;>

Gość argitaas
calkiem inne :) szczegolnie ze przez jakis czas mieszkalam na manhatanie, niesamowity czas, atmosfera, ludzie :) Szkoda tylko, ze to tak daleko od Polski..

Gość americaaaa
skoro tak to (jezeli mogę wiedzieć) dlaczego nie zostałas tam? :)) można łatwo prace znalezc itp.? ;>

Gość argitaas
bo za daleko i tesknilabym bardzo... Poza tym bylam w trakcie studiów w Polsce, ktore chcialam skonczyc :]

Gość americaaaa
moja znajoma była tam juz kilka razy i rózwnież mowiła, ze jest tam swietnie, dużo lepiej niz w polsce, niektórzy wolą miejsca gdzie nie można się nudzic, gdzie codziennie coś się dzieje od takiej troszkie zacofanej Polski. Ogólem Polska nie jest zła, ale zdecydowanie to nie jest to samo. :))

Gość tak byłam służbowo
I bardzo fajnie wspominam ten okres:-)

Moich dwóch kolegów pojechało na Camp America i już nie wrócili. Jeden rzucił studia po II roku, a drugi po I. Pracują tam, jeden mówił, że chciał wrócić, ale wpadł z dziewczyną i zostaje, a drugi myśli nad powrotem. Obaj są w NY.

Gość CopyPaste
Mieszkalam rok w NYC, przed wyjazdem idealizowalam Stany, wydawalo mi sie, ze to raj na ziemi, ale wyjechalam i przekonalam sie, ze nie chce tam mieszkac.

Gość americaaaa
czyli to wszystko tylko na początku wydaje się być takie kolorowe?

Gość CopyPaste
czyli to wszystko tylko na początku wydaje się być takie kolorowe? Kolorowe to sie wszystko wydaje przed wyjazdem i przez pierwsze tygodnie:D

dokladnie. Pojechalam na work and travel i klapki mi z oczu spadly. Ale trzeba sie samemu przekonac ze tam wcale nie jest tak zajebiscie