Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a kobity się martwią zwisami

Im bardziej jędrny biust, tym większe ryzyko zachorowania na raka piersi

Polecane posty

Najlepiej wszczepić silikony, bo to zmniejsza ryzyko wystąpienia raka piersi:classic_cool: Dlatego, że usuwana jest z piersi część tkanki tłuszczowej, która może mieć w sobie komórki rakowe.

Dobre dobre :D Tak samo jak szczupłe uda podobno zwiększają ryzyko choroby wieńcowej czy jakoś tak...kolejny bzdet rodem z wp :P

Tatyana, ale tutaj wyjasnienie jest calkiem logiczne, nie zaprzeczysz.

Tyle że artykuł dotyczył przede wszystkim kobiet które już zachorowały na raka a nie tych zdrowych ;)

tak owszem, ale logicznym jest, że większe ryzyko zachorowania także tych kobiet dotyczy, skoro i nawroty ich dotyczą. jest to całkiem logicznie wyjaśnione

Poza tym antykoncepcja hormonalna zwiększa ryzyko a np.karmienie piersią i w ogóle urodzenie dziecka zmniejsza ryzyko

Tatyana, nie da się zaprzeczyć :D ale to ze ma się gęstą strukturę nie znaczy, że się zachoruje, podstawą jest rozsądek i dbanie o siebie :)

Gość gdzie tu niby logika
że w gęstych nawroty są tak częste jak i zachorowalność???? Po prostu w gęstych trudniej jest usunąć całość. Według twojej logiki wszystkie młode dziewczyny (bo wtedy mają geste sutki) są bardziej narażone na chorobę niż starsze kobiety ze zwisami???

Gość gdzie tu niby logika
a co ma dbanie o siebie w powstaniu raka? To geny o tym decydują a nie jakiekolwiek dbanie. Jak masz gen rakowy, to żebys nie wiem jak o siebie dbała to i tak zachorujesz

gdzie tu niby logika a ja myślę, że jest w tym logika, że kobiety o gęstszej strukturze tkanek są bardziej narażone na raka, a poza tym właśnie że geny nie determinują wszystkich chorób, dbanie o siebie to także odpowiednie żywienie, a nie wiem czy wiesz, ma ono kolosalne znaczenie w profilaktyce, o czym się niestety łatwo zapomina :)

dokładnie :)