Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość piszczka

kto z was ma problemy z załatwianiem sie?

Polecane posty

Gość piszczka

od paru lat mam problemy z załatwianiem się! tzn.z kupą, przez to przytyłam, jestem ociężała i wogóle strasznie wściekła! nic nie pomaga! podpowiedzcie co zrobić!

Gość 50 letnia rencistka 1 kat.
ale w czym rzecz ?

Gość próbowałaś lactulosum
?

Gość piszczka
rzecz w tym, że mogę sie nie załatwiać przez kilka ładnych dni! dopiero jak się napije czegos na przeczyszczenie to wtedy idę sie załatwic i to tez z trudem!

Gość piszczka
a co to takiego jest to lactusolum!?

Gość piszczka
bardzo sie wysilam przy robieniu kupy i wychodzi mi jeden mały bobek :(

Gość już ci współczuje
jedz błonnik w tabletkach lub warzywa i pij dużo wody, nie rozumie jak można przez 5 dni nie srać :(

syrop przeczyszczający, jest zajebisty, łykaj sobie codziennie jedną łyżkę. a tak w ogole to zmien diete na wysokoresztkową

właśnie, to straszne jest, miałam tak parę razy, znam ten ból :O a lactulosum w ogóle nie szkodzi na jelita, więc się nie bój, no i jest tani, niecałe 10 złotych buteleczka z tego co pamiętam

Gość piszczka
a ten syrop jest ogólnodostępny czy na recepte? i ile kosztuje? dieta wysokoresztkowa czyli co takiego? sorka za to pyt o diete ale nie mam pojecia jak to! :D

Gość już ci współczuję
i pomyśl sobie tak, zrób coś z tym jak najszybciej bo sobie wyobraź co może być w twoich jelitach, sory ale to prawda

Gość piszczka
mowisz ze nie szkodzi? to dobrze bo te wszystkie ktore przetestowalam sa tez dobre ale nie mozna ich brac dlużej niz 7 dni! dzieki za odp

Gość piszczka
marzę o tym żeby zrobić dużą wałkowatą kupę

Gość a boisz sie
lewatywy?? ile masz lat? albo czopki glicerynowe, to nawet zdrowsze niz lewatywa

Gość już ci współczuję
ale przede wszystkim to zmień diete, zastanów się co jesz bo leki to tylko działają jak je bierzesz a przeciesz nie bedziesz całe życie na lekach....woda, warzywa, błonnik

Najpier zrób badanie tsh na tarczyce...potem pogadamy. Na przemiane materii doraznie pomaga sliwka kalifornijska (4sztuki) zalane letnia woda wiczorem...rano wypijasz sok i zjadasz sliwki. kup sobie blonnik w aptece i lykaj po lyzce popijajac woda... i zacznij sie zdrowo odzywiac...ja odkad przeszlam na diete nielaczenia zalatwiam sie 2 razy dziennie bez oporow...

Gość piszczka
wypowiedz z 0:51 to podszyw! darujcie sobie bo to nie jest smieszne! myslalam o lewatywie, ale to pomoze tylko jednorazowo, a ja chcialabym juz na zawsze z tym skonczyc! mam 24 lata wiem ze najlepiej zmienic styl zywienia ale na jaki! juz nie mam do tego sily! :(

Gość już ci współczuje
twoja zmiana diety: dużo warzyw, owoców, płynów i błonnik w tebletkach, suszone śliwki są dobre....spróbuj tak przez miesiąc i zobaczysz jaka różnica...kupa co najmniej raz dziennie

dieta wysokoresztkowa to właśnie ze sporą ilością blonnika, to jest podstawa, warzywa, owoce, KASZA!!! bardzo wspomaga pracę jelit! ZERO CUKRU, mało ryżu, kukrydzy, ZERO pieczywa białego.... mało mięsa, pij wodę, dużo, herbaty, MIĘTA JEST DOBRA i melisa bo rozkurcza...

Gość a boisz sie
to moze sprobuj codziennie przed snem jablko, znam kogos komu wlasnie to pomaga. codziennie jedno wieczorem

spróbuj sobie kupić LINEX FORTE, albo inny preparat z florą bakteryjną, gdyż zaparcia moga się także z tego brać. nie polecam jogurtów kupnych, słodkich. musisz zrezygnować z soków, napojów. u mnie lactuloza działa dość szybko.

Gość jak nic nie pomaga
to LEWATYWA z pewnością tu zadziala :D !!!!

Gość już ci współczuje
ja mam rano po kawie przeważnie fajne sranie :)

Gość piszczka
dzieki za linka! jutro wstapie do apteki po syropek i błonnik. i zmieniam diete! dzieki wielkie za wszystkie wypowiedzi!

Gość a boisz sie
w takim razie powodzenia, trzymam kciuki

Gość piszczka
ja kawy nie pije wogóle, ale moze zaczne skoro tak działa :P

Gość diddus
Denerwujesz sie duzo? To ma akurat duze znaczenie. Jadasz dziwnie, czyli caly czas to samo/niezdrowe jedzenie? Lub duzo jadasz? Moze jesz/pijesz czegos duzo co powoduje stwardzenie? Prowadzisz normalny tryb zycia? Masz ciasna dziure? (preferowalabym anal, po jakis trzech razach pomaga) wiem dziwne ale prawdziwe :) Drazni Cie to jak jest jakis chalas jak srasz? Jest Ci goraco jak siedzisz na kibelku to sie poprostu rozbiesz no nagosci, i otwórz drzwi/okno by byl przeciag, jesli masz taka mozliwosc oczywicie. Podlóz sie taborek jak siedzisz na kiblu pod glowe, bo w tedy lezysz siedzac i naciskasz miesnie i lepiej wychodzi. Masuj brzuch jak siedzisz na sedesie. Pomaga. Lub powiedz komus by Ci wymasal lezac na lózku przez chwile. Hmm, co tu jeszcze. Trzymasz kupe jak Ci sie chce? Nie trzymaj tylko odrazu na kibel. Pij duzo wody. Jedz owoce i warzywa. Moze chorujesz na chorobe scisnietych miesni, sciskasz caly czas tylko sobie z tego sprawy nie sprawiasz. Trudne do wyleczenia. :( To chyba wszystko. Po jakims czasie Ci powinni przejsc. Mialam tak samo jak ty, az mdlalam. Ale teraz juz o wiele lepiej jest. :)

Gość już ci współczuje
na początku bedzie ci sie trudno przyzwyczaić, do zmiany, może ci nie smakować to i tamto ale przemęcz z miesiąc zobaczysz rozniece i już nie wrócisz do starych nawykow