Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość danka 81-tyza

pomocy- juz nie mam sily

Polecane posty

Gość danka 81-tyza

Od sierpnia zmagam sie z okropnym swiadem sromu.Po wizycie u ginekologa stwierdzono rzesistkowe zaplanenie( po obserwacji wydzieliny).Wspolnie z mezem bralismy przepisane przez lekarza leki.Niestety nieprzyjemne uczucie nie zniknelo.Oczywiscie troszke ustopilo ale swiad nadal wystepowal.We wrzesniu udalam sie do innego ginekologa, ktory zdziwil sie, ze poprzedni lekarz bez badania mikrobiologicznego stwierdzil, ze mam rzesistkowe zapalenie.Lekarz pobral mi wymaz z pochwy i zrobiono mi posiew.Wynik- wlasciwa miroflora pochwy.Nie wiem co sadzic na ten temat.Odczuwam nadal swiad, czasem wydzielina jest serowata czasem zolta.Maz po stosunku odczuwa pieczenie i nawet zauwazyl zaczerwienienie i czerwone plamki na czlonku.Pomozcie, co to moze by?.Czy moze to byc jakies zakazenie( mimo dobrego posiewu mikrobiologicznego) czy to moze byc np.jakies uczulenie np. od proszku do prania?

a może grzybiczne zapalenie pochwy? Objawy Twoje i męża idealnie do tego pasują. Tyle że to powinien bez problemu wykryć ginekolog przy badaniu. doraźnie możesz spróbować stosować maść Clotrimazol i poczytaj jeszcze wątki o grzybicy. Najlepiej pójści do ginekologa po globulki (np. Pimafucin) i tabletki (np. Fluconazole) , bo wygląda to już na stan mocno zaawansowany, ale sama maść powinna pomóc małżonkowi.