Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Lady Luna

Do tych którym sie udało. Jak długo zmagaliście się z niepłodnością?

Polecane posty

Gość kikikiooo
ja zmagam się 4 lata i nic :( :( :( wpadam w coraz większą depresję,mam myśli samobójcze..to tyle,bo widzę,że nikt nie raczy Ci odpisać!

Gość lalulo
My zmagamy sie już od 1,5 roku. Koszmar:(

My od ponad roku i też nic :( Rozpoczęliśmy leczenie (słabe wyniki nasienia męża) i czekamy na cud, bo podobno ciężko poprawić nasienie. A Wy dziewczyny robiłyście jakieś badania? Jest jakaś przyczyna???

My staramy się 16 cykl :( Jeszcze kilka miesiecy wszystko było niby w porządku: monitorowana owulka, komórki dojrzewały i pękały tak jak powinny, nasienie w porządku. Potem zrobiliśmy sobie przerwę z lekarzem bo braliśmy ślub :) Ale po powrocie do lekarza okazało sie, że nie jest już tak różówo. Najpierw niby niepękniete jajeczko w lewym jajniku dostałam proverę a potem duphaston nic nie pomogło a co więcej w 2 tygodnie "dorobiłam" sie torbieli na prawym jajniku wielkości 4.5 cm:( I to wszystko niby o endometrialnym charakterze.... Zasatanawiamy sie nad zmianą lekarza ten nasz niby najlepszy w mieście ale działa chyba za wolno zmiast kompleksowo zlecić wszystkie badania. Boję się, że w końcu zniszcza mi się jajniki:(

Rozpoczęłam ten temat z nadzieją na usłyszenie czegoś pozytywnego. Czy na prawdę nikomu nie dało sie po długim staraniu? Ciesze sie, że się odezwałyście kobietki. Może ktoś tknie w nas nadzieję. A u was zdiagnozowano przyczynę niepłodności :kikikiooo, lalulo? A u Was Agnieszko nie można przeprowadzić inseminacji? U Ciebie wyniki w normie? Myślicie o invitro? Pozdrawiam

Gość kikikooooooo
u mnie 4 lata temu -usunieto laporoskopowo torbiel endomtrialna,niedano wylyzeczkowano bardzo przerosniete endometrium! I tak zyje sobie-niby wszystko ok,ale niestety nic! Owulacje mam ksiazkowe-mierze temp i obserwuje sie,wiec naprawde nie wiem o co biega.Nasienie tez w normie.Czeka mnie jeszcze hsg,ale nie licze juz na cud!Juz i tak wpadlam w depresje!

Lady Luna, no właśnie musimy poprawić nasienie to wtedy będzie szansa na inseminacje, bo tak to nie ma sensu.A u mnie póki co, wszystko dobrze. Chociaż znając moje szczęście to jak u męża się poprawi to u mnie coś się spieprzy :(

Gość upuppuu
upupuppu

kikikiooo to jestesmy w podobnej sytuacji, ja też miałam 3 lata temu laparoskopie z tego powodu. Mysle sobie, że może problem tkwi w niedrożności jajowodów.. Agnieszko tez sie dziwię, że tak szybko mi "to" urosło, ale sama widziałam, że po był tam tylko mały dojrzewajacy pęcherzyk a po 2 tyg taaaakie coś:( Dziewczyny leczycie się u zwykłego ginekologa czy jesteście pod opieką jakiejś kliniki?

Czy któras z Was słyszała o leku :"Danazol"? Ja własnie to biorę. To lek na endometrioze. Boje sie go brać po przeczytaniu ulotki:( Same skutki uboczne.

Ja zastanawiam sie czy nie lepiej udac sie do specjalitycznej kliniki. Gdzie zrobia nam kompleksowo wszystkie mozliwe badania. Bo boję się upływającym czasem. W końcu jajniki nie są ze stali:( Tylko te koszty. A co myślicie o invitro?

Gość kikioooooooo
lady Luna?A czemu masz brac Danazol??ja nie mam endo,a tez mialam torbiela??Od 4 lat u mnie cisza..a u ciebie jak to jest?moze klamie lekarz! Ja lecze sie u swietnego specjalisty,ale po hsg jak nic nie wyjdzie,wybieram sie do kliniki!

Gość Babuh
4lata..Udało sie jak przestaliśmy się starać.. jak ujęła moja mam "Kinder niespodzianka" ;]

kikioooooooo jak miałam 2 (nie 3 jak wczesniej pisałam) lata temu usunietą tą torbiel do na badaniu histopatologicznym było napisane, ze to torbiel endometrialna i wtedy ten sam lekarz nic mi o endometriozie nie wspominał. jeszcze tego lata było ok. prznajmniej wg usg. Teraz hyba we wrześniu gin znalazł mi cos na lewym jajniku, najpierw mówił, że to niepękniete jajeczko i dał mi na proverę po miesiącu okazało się, że to się nie zmniejszyło, w prawym niby było dojrzewajace jajeczko, gin dał mi duphaston i kazał przyjśc na kontrolę jescze przed @ i wtedy okazało się, że w parwym jajniku też coś jest. No i gin wyjechał z tą endometriozą :( Dziwie się go nie mam żadnych objawów... żadnych bóli podczas @ (kiedys czasami brałam tabletkę ale teraz nie potrzebuję), krwawienia nie obfite..No i dziwi mnie szybkosc z jaką urosła ta torbiel na prawym jajniku...Tez myśle o jakiejs klinice, ale pojęcia nie mam gdzie sie udać:( Jestem z kujawsko pomorskiego.

skąd mi sie to "hyba" wzięło :) ? Chyba - oczywiście:) Babuh - narescie jakas pozytywna wiadomość:)