Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość vdfghs

Jaki fotelik samochodowy 9-36kg polecacie?

Polecane posty

Gość vdfghs

Jest tego tyle, że cięzko się zdecydować. Dobrze gdyby miał regulowany zagłówek i jak dziecko starsze to możliwość odpięcia pleców fotelika

Gość nikt nic nie poleci

wcale nie polecam fotelika 9-36kg. Mój Synek miał taki fotelik u mojej mamy. I mające teraz 3 latka i ok `16kg wagi i ok 100cm wzrostu ledwo się w nim mieści, zagłówek dany ma maxa słabo podtrzymywał głowe, do tego przez tą konstrukcje (poniewaz jest juz od 9 kg i rozkłada się na pół leżąco ma ogromną ramę) dając fotelik w pozycji siedzącej teraz Synek siedział bardzo wysoko,nogami opierał o przednie siedzenie - no beznadzieja...

Gość to jaki kupić

najpierw 9-18 kg a potem 15-36kg. Te mixy 9-36kg jak juz pisałam wg mnie tak naprawde i tak są do tych 18kg - bo jakoś naprawde nie widze jazy 3 latka na takim ogromnym stelazu i kolankami na przednim fotelu :(

Gość martyna26
ja polecam fotelik firm Candy Design. to sosunkowo nowa firma ale ceny maja rozsadne, swietne kolorki i oddychajace tapicerki. kupilam czarny z taka drobna krateczka. nazwa modelu to City Rider. Ciesze sie bo przynajmniej mam do konca az dziecko urosnie poniewaz jest dla dzieci do 36kg. nie mam zamiaru przeplacac i kupowac jakies britaxy czy inne bo szkoda mi pieniedzy tym bardziej, ze jakosc mam praktycznie taka sama.

Gość Prawniczkapiczka
Ja polecam foteliki Maxi Cosi, u mnie się sprawdziły, posiadają atesty, może cenowo nie są najtańsze, ale tu nie chodzi o koszty a bezpieczeństwo dziecka tutaj jest ten fotelik co ja posiadam http://www.euro.com.pl/foteliki-samochodowe.bhtml

Gość gość
My mamy Cybex Pallas.

Gość gość
Zacznij od lektury: www.foteliki.info Powinna byc obowiązkowa dla wszystkich i będziesz wiedziała dlaczego model 9-36 jest o kant tyłka rozbić

Gość gość
Po pierwsze nie ma takiej strony jak foteliki.info - jeżeli już fotelik.info. Po drugie podaj dokladnego linka do tego artykułu o którym piszesz.

Gość gość
Przepraszam rzeczywiście fotelik.info Cała strona jest poświęcona fotelikom, testom itp

Gość gość
I na całej stronie nie ma info, że grupa 9-36 jest o kant tyłka potłuc. Dlatego pytam cię o konkretny link.

Gość MamaKajtka
Nie wyobrażam sobie mieć innego fotelika jak FOTELIK SAMOCHODOWY GRACO NAUTILUS CHARCOAL, rewelka, pojemnik na bidon, świetna obudowa, wygodny, atesty, na prawdę jest godny polecenia. Można podejrzeć go na avans.pl ja tam kupowałam nawiasem mówiąc, mam kolor czarny z czerwonymi wstawkami. Jestem bardzo z niego zadowolona.

Gość gość
Ja u obydwojga dzieci postawiłam na Britaxa, teraz dla starszego mam taki: http://akpolbaby.pl/pl/foteliki/5209-advansafix-chili-pepper-9-36-kg-britax-romer-4000984114935.html, młodszy niemowlak w mniejszym. Chyba najważniejsze to patrzeć jak długa jest gwarancja na foteliki: to bardzo potem ułatwia wymianę elementów, czy rozwiązanie jakiegokolwiek problemu.

Gość gość
Bardzo wiele cennych informacji na temat fotelików można uzyskać pod numerem 500 193 552 który prowadzi do specjalistycznego sklepu.

Gość gość
a widzieliście fotelik Jane Grand? on jest z przedziału 9-36 ale strasznie mi się podoba. Isofix, rośnie wraz z dzieckiem, ma wentylację w obudowie fotelika, wykonany z absorbującego uderzenia materiału. Zastanawiam się i to poważnie nad jego zakupem

Gość gość
Najmniej wazne jest to czy fotelik Ci się podoba.... no wybacz.... Na szczęscie dla Ciebie ale dobrze wybrałas bo marka Jane robi akurat bardzo bezpieczne foteliki ( a to jest NAJwazniejsze) A ten Jane Grand faktycznie- czytałam o nim, spelnia nawet te najnowsze europejskie normy odnośnie bezpieczeństwa fotelików w tym I-size , więc kupuj ten JANE i nie wybieraj juz innego tylko dlatego że Ci się podoba :/

Gość gość
Wybór fotelika jest dość trudny, ale trzeba zadecydować o kilku ważnych aspektach. Moim zdaniem wygoda i przede wszystkim trwałość materiałów odgrywają bardzo ważną rolę. Wspólnie z mężem zdecydowaliśmy się na zakup tego fotelika - http://www.sdkrak.pl/9-36-kg/1438-espiro-kappa-9-36-kg.html. Jesteśmy mega zadowoleni i młody też się nie skarży nawet jeśli jedziemy w dłuższą trasę.

Gość gość
Jesli chodzi o foteliki to warto jest je kupować w sprawdzonych sklepach i z atestami żeby nie okazały się jakimś bublem. Ja z mężem najpierw oglądałam stacjonarnie a potem kupiliśmy na electro.pl bo cenowo wychodziło korzystniej. Ważne też jest, żeby sprawdzić czy dany fotelik będzie pasował do konkretnego samochodu

Gość gość
Przez długi czas mojemu dziecku służy fotelik z oferty http://sklep.dzieciecemarzenia.pl , recaro young sport hero black. Warto zaznaczyc, iz są one obecnie w promocyjnej cenie z tego co widziałem. :)

Gość oli9
Zdecydowania Fotelik samochodowy Cybex Pallas 2-Fix 9-36Kg, jak kupowałem to w sferisie mieli ekstra cenę.

Gość gość
Moje dziecko z 9-36 wyrosło w wieku 7 lat , szok prawda? wiec dobrze sprawdzajcie wymiary i miejcie duża wyobraźnie. Ja synka przesadziłam w pas Smart Kid Belt - jest bezpieczny i bezproblemowo sie mieści , poza tym zadowolony ze jeżdzi w pasach jak rodzice :D

Gość ZiółkowskaK
Smart Kid Belt wygląda bardzo ciekawie. Poszukałam nawet na YouTube filmów o tym produkcie i są tam testy z użyciem manekina. Wygląda to bardzo fajnie porównując z innymi fotelikami. A możliwość nauczenia dziecka samodzielnego zapinania to też dodatkowy atut. No i dziecko tak jak piszesz jest niewątpliwie dumne z siebie :)

Gość gość
hmm byłam sceptyczna ale czytałam o nim artykuł we wprost i ...przekonało mnie to do przyjrzenia sie temu urzadzeniu. Powem tak = w szoku byłam ze ten pas smart kid belt ma tak dobre wyniki w testach zderzeniowych. jak ktoś nie wierzy ze to lepsze od fotelika to jeszcze rozumiem, ale jak ktoś jeszcze wozi dziecko na podklądce- radze wyrzucić i wymienić na Smart Kid Belt , to naprawde jest bezpieczne poczytajcie o tym , mją fajna strone na FB

Gość gość
Dobra alternatywa na pewno :) sama nosze zawsze w torebce ten pasek smart kid belt, bo nigdy nie wiadomo kiedy przyjdzie nam pojechac gdzies taksowka czy busem, a zabezpieczenie dobre :)

Gość Szczepaniak
Pisząc o artykule we Wprost macie pewnie na myśli ten: https://www.wprost.pl/zycie/10124995/najlepsze-sposoby-na-przewozenie-dzieci-w-aucie.html Też mnie przekonał do tego, że Smart Kid Bet to ciekawe rozwiązanie, które warto mieć. Może nie będzie to główne nasze "zabezpieczenie" ale przyda się wszedzie tam, gdzie jadę z dzieckiem taksówką/uberem/traficarem.