Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość newman

Zaldiar i alko

Polecane posty

Gość newman

Witam. Piszę z nietypową sprawą. Dwa dni temu zażyłem 2 tabletki zaldiar, wczoraj także dwie tabletki, a dziśjuż tylko 1 około godz 13-14. Pytanie dotyczy picia alkoholu. Czy po zażyciu takiej (małej) ilości nie "przekręce się" po wypiciu 3 piwek? Pytam bo w ulotce pisze coś o uszkodzeniu wątroby..., a kumpel ma wpaść i wolałbym być pewien. Mój wiek 20l, waga ~68kg. Z góry dzięki.

Gość ghjkl
nie ryzykuj,zaldiar to silny lek p bolowy i z grupy leków których nie można łączyć z alkoholem

Gość newman
No tak, ale tam max dawka dzienna to 1-2 tabsy co 4-6 godz, gdzie ja dziś tylko 1 wziąłem, dlatego pytam bo wydaje mi się że dawka którą wziąłem to mało. Dobrze jakby ktoś kto doświadczył dał znać.

Gość olo31
Nie radzę pić!!! odczekać co najmniej 4 dni, wiem bo wziąłem przez 3 dni po jednej tabletce, odczekałem 1 dzień, i mało brakowało dzwonił bym po karetkę!!! nie pijcie z zaldiar-em!!!! Wątrobę mi uszkodziło to pewne, tydzień dochodziłem do siebie....

Gość Honora7a
Ja brałam go przy bólach zęba ale jakoś słabo działał . Stępiał ból ale go nie usuwał. Nie czułam się śpiąca oraz innych oznak skutków ubocznych ( narkotycznych )nie miałam .

Gość ja 989
ja tam bralem zawsze z rana i po południu pilem polowke albo zerosiedem na dwóch i nic mi nie było. ale osobiście odradzam!!!!!!!!!!

Gość gość
Nie działa. Wzięłam kilka godzin temu 2 tabletki, czekam na reakcję i.......żadnej. 3 miesiąc bólu....i kolejny lek który na mnie nie działa. " Nie powinno tak boleć ".....ale boli.