Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia 38

bardzo proszę o radę,moją córkę poniżają w szkole

Polecane posty

JESZCZE RAZ: i nikt tu nie mówi o przypałowym nastraszeniu TYCH GÓWNIARZY przed samą szkołą...tylko za jakimś winklem... jak się ma takich speców od takiej roboty...to oni wiedzą jak z tym działać...a mogę wiedzieć w jakim mieście to sie dzieje? Pomyliłam się...:) sorki

Gość kasia 38
to znaczy nie będziemy ich straszyc pobiciem, ale trzeba powiedzieć żeby odpieprzyli sie od niej

a z jakiego województwa jestes? :) wiem że to mało prawdopodobne,że piszemy z tego samego miejsca, ale różnie to bywa:)

Gość kasia 38
mój brat swoi sposobem bycia wzbudza w innych respekt,to znaczy jest normalnym człowiekiem,tylko bardzo pewnym siebie,odwaznym i w kazdej sytuacji wie co powiedzieć i ten wyraz jego twarzy

Gość kasia 38
może swego brata poproszę o pomoc,jestem z centralnej Polski

Gość ingrtidd
ja bylam przez trzy lata gnebiona psychicznie w gimnazjum. Nauczylo mnie to jednego- ze w okrutnym swiecie tylko mocni maja swoje miejsce, slabych zawsze wypychaja z szeregu... w liceum z nikim sie nie zaprzyjaznilam, uczylam sie najlepiej jak potrafilam, ale przy tym nikogo do siebie nie dopuszczalam. bylam chyba jedyna dziewczyna z mojego rocznika, ktorej nie wezwano na ''sparing'', bo ...BANO SIE JEJ! kiedys uslyszalam, jak w szatni jedna dziewczyna mowi do drugiej : '' ona odstrasza samym spojrzeniem, jest takie puste i mroczne, jakby nic dobrego jej w zyciu nie spotkalo''. to wtedy zaczelam unikac ludzi juz calkiem na serio. po maturze dostalkam sie na dobre studia, na trzecim roku znalazlam prace w biurze tlumaczen, gdzie pomagalam i przyuczalam sie do zawodu. mialam chlopaka przez dwa miesiace. zerwal ze mna, kiedy gotowa bylam pobic faceta, ktory pijany tracil go i zwyzywal... probowal mnie odicagnac... wiem, ze robil to z troski, ale ja wzeialm to za tchorzostwo i powiedzialam mu to... udawalam sama przed sobaz ze jestem silna i nikogo nie potrzebuje... teraz mam 27 lat, mam dobra prace, wielki dom i dwa grozne psy... i jestem samotna... nie pozwol, zeby twoja corka skonczyla tak samo...

Gość biała tamponiara
Nie idz do wychowawczyni, ale do dyrekcji, a jak to nie poskutkuje, to idz ejszcze raz do dyrekcji i nastrasz ich kuratorium/policja - przestrsza się. W szkole dzieci maja być bezpieczne. Ja bym nikogo nie nasyłała, bo może być właśnie tak, że to oni poźniej będa ofiarami, a Twoja córka agresorem. W gimnazjum mojemu bratu dokuczał jeden typem, kopał, wyzywał, bił, w koncu, za przeproszeniem brat mu przyjebał, po mniej więcej roku znoszenia zaczepek. Niestety chłopak przegryzł sobie warge i co? To mój brat miał poźniej problemy, bo zbil, bo nie powiedział, ze ktośmu dokucza (owszem mówił wychowawczyni, która nic nie zrobiła). A w domu dowiedzielismy się, ze miał takie porblemy dopiero po tym incydencie, miał kuratora później. Ostatecznie to on był agresorem a tamten zaczepialski biedna ofiara... Co najśmieszniejsze dzisiaj sa bardzo dobrymi kumplami...

aha...ja mieszkam bliżej morza:) mam nadzieję że jakoś to będzie i przestaną gnębić Twoją córkę:) ale w średniej szkole to juz sobie niech nie daje...choćby miała mieć liczne uwagi w dzienniczku!!!! ;) to już nie są zwykłe szkoły...to szkoły przetrwania

Gość kasia 38
z dużego miasta

Gość biała tamponiara
ingrtidd Chyba się Ci coś pomyliło, gdybyś skończyła gimaznjum to miałabys maksymalnie 23 lata (86 rocznik), chyba, że miałas wczesniej problemy z nauka i te 4 lata 'kiblowałas'.

Gość kasia 38
bardzo dziękuję wszystkim za porady , dzieki nimjest mi odrobinę lżej na sercu.

do biała tamponiara: a czy ty wiesz że to już nie czasy w których uczniowie srali w gacie przed dyrektorem i nauczycielem.... :) teraz nastały czasy gdzie uczeń niema nawet do nauczycieli....potrafi go nawyzywać a nawet pobić!!!!! to nie jest przedszkole ani podstawówka tylko gimnazjum i większość nauczycieli boi się uczniów...bo np jeden taki wybije mu szybę w samochodzie.... :/

do biała tamponiara: a czy ty wiesz że to już nie czasy w których uczniowie srali w gacie przed dyrektorem i nauczycielem.... teraz nastały czasy gdzie uczeń niema nawet szacunku do nauczycieli....potrafi go nawyzywać a nawet pobić!!!!! to nie jest przedszkole ani podstawówka tylko gimnazjum i większość nauczycieli boi się uczniów...bo np jeden taki wybije mu szybę w samochodzie.... :/

zresztą chyba oglądacie tv i wiecie co dzieje się w tych czasach,jak to uczniowie z gimnazjum potrafią poniżyć nauczyciela, :) i jak to nauczyciel potrafi udawać "ślepego" jak dzieję się komuś "krzywda" w szkole, pozdrawiam :)

Gość biała tamponiara
do liszaj no chyba dlatego napisała, zeby szła do dyrekcji i nastraszyla konsekwencjami, rozmowa z wychowawca i bachorami nie odniesie skutku! Wtedy dyrektor sie zajmuje juz tymi gagatkami, najpierw ingeruje u rodzicow, policja. To akurat mowie z mojego doswiadczenia, bo była u mnie w szkole taka sprawa, jak chodzilam do liceum. Jak się dyro wystraszyl konsekwencji to od razu problem rozwiazał... A to, ze dzisiejsze bachory sa potworami, to sobie doskonale zdaje z tego sprawe, bo tak tez bylo i 10 lat temu, jak ja chodzilam do szkoły...

biała tamponiara :) no różnie to bywa :) ale miejmy nadzieję że autorka tematu rozwiąże ten problem :)

Gość hehe33
BUAHAHAHAHAH jakie konsekwencje w gimnazjum? Uwaga w dzienniczku? Ludzie litości... wszyscy mają w dupie te uwagi...

jedynie to chyba nie było takich "akcji" ponad 20 lat temu :) moja mam czasem mi opowiada,jak to kiedyś nauczyciel potrafił kijem po rękach strzelić i że nikt nie miał prawa pisnąć coś w jego kierunku, na lekcjach było cicho że tylko było słychać jak mucha lata itd aż mi się wierzyć nie chce :) bo jak patrzę na dzisiejszą młodzież...szok

Gość hehe33
Jak to chłopacy to solidny wpierdol wystarczy. HWDP itepe nie pójda na policję. Ja bym to tak załatwił. Z perspektywy czasu widzę, że to jedyne wyjście.

chyba ktoś wcześniej to napisał dokładnie to czasy: HWDP i nikt nie pójdzie na policję i nie będzie robił z siebie frajera... bo na policję chodzą mięczaki...a mięczaki nie są katami :/

Gość przede wszystkim powiadom
rodziców tych chłopaków. Powinni wiedzieć że coś złego dzieje się z ich dziećmi (jakieś bandyckie skłonności) może jeszcze będą mogli jakoś to u nich ukrócić. Ty jako matka też chciałabys wiedzieć, prawda? Właśnie po to, żeby próbować to swoje dziecko ustawić do pionu reagując w porę. No chyba,że to jakaś patologia.

Gość Aeris
Nie ma chyba złotego środka na tego typu sytuacje...Ale ja też uważam,że najlepszym rozwiązaniem jest postraszenie gnojków,i to porządnie. Pójdą na policję?Wątpię... Chodziłam do najgorszego gimnazjum w mieście, to,co się tam działo,to był jakiś dramat...Ja osobiście nigdy problemów nie miałam,ale wielu moich znajomych owszem.Pedagog? Dyrekcja? W jakim wy świecie żyjecie... Jakie konsekwencje mogą wyciągnąć?Obniżyć sprawowanie>?Upomnieć? Są bezradni...Pójdziesz do rodziców-ryzykowne,bo to zależy od rodziców...Może pomóc,a może być wręcz odwrotnie... Także rzeczywiście powiedzenie gówniarzom kilku słów nie zaszkodzi. A co do obrony własnej...Niekoniecznie należy używać siły,często wystarczy siła charakteru i przebicia (jakiegokolwiek),ale też nie każdy takie cechy posiada. Życzę powodzenia.

Gość dewqgrytuo-jumhkyngjfvsd
Powiem o sobie. Nie jestem matka,ale przezylam w szkole podobne traktowanie.Bylam na marginesie klasowym od poczatku,poniewaz byla bardzo niesmiala,slabo sie uczylam.Koledz z klasy mnie ,,zaszuli,,co zaowocowalo nerwicą lękową i fobia społeczna :(.POWIEM KROTKO! Cale zycie spaprane! Jedna wielka meczarnia,a to tez dlatego ze nikt nie byl po mojej stronie! Nikomu nie zwierzalam sie z tego co przechodze tylko cierpialam w milczeniu!! ZALUJE ze dalam sie tak traktowac :( .Raz nawet za nic na przystanku pewnien najwredniejszy rudzielec z mojej szkoly oplul mnie w twarz!!!!! ZA NIC!!! w dodatku byl mlodszy o 2 lata!! dlugo by wymieniac... SZKOLE WSPOMINAM FATALNIE!! od zerowki przechodzilam traume! I radze tutaj matce zeby coz z tym zrobila! Jak najbardziej radze uczulic wychowawczynie aby miala na uwadze te typki ktore dokuczaja i ponizaja Ci dziecko!! NIE ZOSTAWIAJ TEGO PROBLEMU! Ja szkole skonczylam 10 lat temu ,ale nadal pamietam tamte okropne dni!! Mma zmarnowane zycie,zalekniona ,zakompleksiona TOTALNIE NIEWIERZACA W SIEBIE!!!! :( to koszmar!! Od kilku lat zbieram sie zeby cos ze soba zrobic,potrzebuje pomocy psychologa!! inaczej z tego nie wyjde!! Balsamem dla mojej duszy jej czesta Komunia Swieta!Jezus jest lekarzem nad lekarze!!! Pozdrawiam autorke!

Gość kasia 38
do dewqurti...moja córka jest o tyle w lepszej sytuacji, że ma komu pożalić się ,Ty nie miałaś komu.Cieszę się , ze bardzo pomaga Ci wiara w Boga.Pozdrawiam Cię i życzę wszystkiego dobrego.

Gość dobrze ci radzeee
Powiem Ci jako nauczycielka z 7 letnim stazem, ze niestety ale dyrekcja ani pedagog nic nie pomoga. Jeszcze mocniej zaognia sytuacje.Twoja corka bedzie 2 razy gorzej ponizana. To smutne ale uczniowie niestety teraz maja wiecej praw niz nauczyciele. Obnizenie sprawowania, zakaz wejscia na impreze, zakaz brania udzialu w wycieczce- to zadna kara.Jeszcze taki gimbus ci powie: sraj sie..pierdole cie( taka prawda). Ja bym poszla do rodzicow i stanowczo powiedziala ,ze jezeli twoja corka nadal bedzie dreczona przez oprawcow to zglaszasz sprawe na policje. I bym zglosila! Nie baw sie w zadnych wychowawcow ani pedagogow. To zwykly pic na wode. Owszem zdarzaja sie fajni wychowawcy ktorzy naprawde chca pomoc ale co z tego jak dyrektor to zwykly nieudacznik? Zanim zaczna dzialac to twoja corka moze byc pobita!