Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyny ratujcie...

Nie wiem co to jest i jak to leczyc........

Polecane posty

Gość mogliscie sie zarazic
bakteria e.coli,bardzo popularna,bytujaca w jelicie grubym.,bardzo czeste schorzenie.Niekoniecznie trzeba uprawic seks analny,zeby tym sie zarazic.

i przy tej bakteri e coli piekloby mnie przy siusianiu? i bolalo przy stosunku ?

Gość lilidu
kochana ja naprawde nie pisze tego po złosci...poprostu przez to przeszłam...mój wtedy jeszcze partner jezdził tirem po swiecie....zganiałam ze to grzybica,uczulenie iwszystko inne oprócz tego świnstwa...wystarczyła jedna wizyta u ginekologa..duzo mi nie sugerował,przekazał taką ulotke na której było"Infekcja występuje w wyniku bliskiego kontaktu skórnego z zakażoną osobą lub poprzez przeniesienie pionowe obejmujące kontakt genitalny, kontakt oralno-genitalny, kontakt analno-oralny i kontakt analno-genitalny. Osoba zarażona przekazuje wirusa wtedy, gdy widoczne są pęcherzyki, czy owrzodzenia, ale większość bo aż około 70% przypadków przeniesienia wirusa na zdrową osobę występuje wtedy, kiedy nie ma żadnych objawów. W Zakażenie może być rozsiewane przez osobę, która nawet nie wie, że jest chora." to wszystko tłumaczyło mimo ze on sie wypierał niemiłosiernie

lilidu ja chyba poprostu nie chce dopuscic do siebie mysli ze moglby mnie zdradzic... i dlatego szukam jakiejkolwiek innej diagnozy... :(

Gość lilidu
bakterie e coli infekują zazwyczaj układ moczowy ,nie dają takich a nie innych objawów

To infekcja zarówno pochwy, odbytu jak i cewki moczowej. Wymaga zazwyczaj terapii antybiotykowej. Sam furaginum czy jakieś maści Ci nie pomogą. Bez lekarza się nie obejdzie. I polecam ginekologa, bo zwykły lekarz Ci nie pomoże.

lilidu moze sie orientujesz czy jak pojde na pogotowie wieczorem to moge liczyc na zbadanie przez ginekologa? bo na chirurga mam nadzieje tak, ze wytna mi tego czyraka albo coś, ale boje sie ze ginekolog mnie nie przyjmie bo to nie jest nagly wypadek, zadne poronienie itd...

Gość dsghjjkfjuyfc
twoje objawy to powazna infekcja pecherza nie leczysz wiec bakterie przeniosly sie do pochwy i odbytu do lekarza moze bedziesz potszebowac antybiotyku furagin moze ci nie pomoc bakteriami zarazilas swojego faceta ,wiec on tez bedzie potrzebowal lekarza musisz to wyleczyc bakterie moga dojsc do jajnikow a wtedy to juz jest ryzyko,ze mozesz nie miec dzieci idz do lekarza

Gość lilidu
wiem wiem...słuchaj ostateczną diagnoze i tak musi podac lekarz takze jeszcze nic nie wiadomo do konca...jest takie prawdopodobienstwo ale nie ma pewnosci jeszcze na 100 % takze narazie spokój... mojemu tez nie wierzyłam ,nie dopuszczałam do mysli takiej sytuacji tym bardziej ze tak bardzo mnie kochał...do czasu az lekarz zalecił leczenie NAM a nie mi...tu juz nie mógł sie wyprzec ale to juz zupełnie inna historia i nie na temat..w kazdym badz razie zycze powodzenia,bo to jest do wyleczenia...wiadomo ze nie dozywotnio ale powinno byc ok.trzym sie pa

dzięki papapap :*

cytryna nie biore, staralismy sie o dziecko. ale w obecnej sytuacji to musze to odlozyc na dalszy plan.

Gość czarpoma
najmądrzej mówi tu lilidu,niektóre dziewczyny-wybaczcie-gratuluje poczucia humoru.idz do gina i po sprawie.teraz smaruje sie clotrimazolem bez recepty i okłady z ziółek

rozmawiałaś ze swoim partnerem o tym co robił w czasie pobytu za granicą? takie infekcje nie biorą się znikąd :/

rozmawialam, twierzi ze nie zdradzil. Na razie nie moge mu nic zarzucic, przeciez nie wiem co mi jest..

mało który by się przyznał... chociaż nie można od razu zakładać najgorszego ;) ja kiedyś złapałam coś we własnej wannie, w której kąpie się codziennie... Ot tak po prostu...

ja ciagle wierze w to ze to ja go czyms zarazilam, on pojechal ja w miedzyczasie sie wyleczylam i teraz on zarazil mnie. nie chce dopuscic do siebie ze jest inaczej poprostu. ale nie to jest najwazniejsze teraz, kiedy jeszcze nic nie wiadomo. dziewczyny JAK JEST Z TYMI SZPITALAMI???

Gość to wcale nie wyglada
na zwykla infekcje!!!czyraki id zwyklej grzybic`y czy zapalenia pecherza nie rosna!!!!!ani krostki na praciu!!! lec jak najszybciej do lekarza!

Gość czarpoma
w szPitalu na pogotowiu bedzie tylko jeden góra dwóch lekarzy którzy beda mieli dyzur...to ze trafi sie ginekolog bym nie liczyła...zreszta -bez paniki

czarpoma a jesli nie bedzie ginekologa to co wtedy zrobia? w szpitalu mnie zostawia? skierowanie dadza? Bo ja juz naprawde nie wiem co mam robic, nie mam na prywatna wizyte , panstwowo bede musiala czekac a ja juz nie moge wytrzymac, nie moge sie nawet normalnie wysiusiac bo boli, piecze swedzi....

Gość popros swojego
lapsa-ktory cie zdradzil,zeby dal ci na lekarza..nie zwlekaj,bo to moze prowadzic do nieplodnosci

popros swojego jakim prawem obrazasz kogos i winisz go za cos co byc moze nie jest jego winą? z reszta niewazne, ja nie pytam skad mam wziac pieniadze. JA PYTAM CO ZROBIA W SZPITALU JESLI NIE BEDZIE GINEKOLOGA

Wtedy zbada Cię inny lekarz. Proste. Tyle, że przepisanie leków w takim przypadku np. przez pediatrę albo neurologa różnie się kończy. Ale jeśli nie jesteś wstanie wytrzymać weekendu to chyba nie masz innego wyjścia.

cytryna nie jestem w stanie, szczerze mowiac zaluje ze nie poszlam wczoraj...

Gość czarpoma
idz na te pogotowie-napewno cos ci przepisza,moze skontaktują sie z ginem na oddziale..tylko musisz dodac do tego troche dramatyzmu,wiesz wyolbrzymic troche jakis ból czy cos zeby nie było ze z byle zapalenia ich ganiasz.powiedz ze siku zrobic nie mozesz z powodu bólu,albo ze cała noc nie spałas;)nie zostawia cie bez pomocy..ta noc bez spania bedzie lepsza

czarpoma dziekuje za rade, moze i to jest pomysl z tym wyolbrzymieniem, ale bardzo klamac nie bede musiala, bo siku bez zacisniecia zebow zrobic nie moge inaczej wyje z bólu... a podtarcie sie to jest jakas masakra...

Gość czarpoma
mykaj mała do lekarza ,nie mecz sie.daj znac co ci dobrego na to przepisali...nie wiem jak u ciebie ale u nas na pogotowiu straszne klejki..wszyscy z grypą:P

Gość Basiuniaiaia
Kochana szczerze? nie będziesz musiała czekać na wizytę u ginekologa. Jak pójdziesz w poniedziałek to powiedz babce na recepcji że nie byłaś na dzisiaj umówiona ale że Cię strasznie boli i że coś jest nie tak i wtedy MUSZĄ CIĘ PRZYJĄĆ. Ja raz miałam taką sytuację i mnie przyjęli ;)

Wiecie co ? Szkoda słów . Jestem tak wsciekla na ta polska sluzbe zdrowia ze szkoda gadac. Nie dosc ze system kulawy to jeszcze ci lekarze... dopoki nie widza pieniedzy to nic ich nie obchodzi... Poszlam na to pogotowie, wyslali mnie na izbe przyjec. Ok poszlam, a tam kolejka taka, ze nawet nie bylo gdzie usiąść. A ja z tym czyrakime zbyt długo przeciez nie bylam w stanie stać. Poszłam na chirurgie, na oddział - usłyszałam ze trzeba mieć skierowanie i trzeba isc na izbe. To zaczelam dramatyzować, że ja nie dam rady tam czekać, ze zaraz zemdleje, ze nie moge sie wysiusiac, ze boli mnie czyrak - mieli mnie na tyle dość ze kazali mi isc do ambulatorium chirurgicznego po skierowanie. Poszłam i znowu CZEKAĆ, bo lekarza nie ma ( przyszedł po 15 minutach byl na polu ?). Ok weszłam i mowie co i jak na co uslyszalam, ze on teraz nie ma czasu bo wypelnia karty badan i zebym szla na izbe. Ja mowie NIE POJDE NA ZADNA IZBE bo juz tam bylam. Poczekalam, w koncu mnie przyjal, dostalam skierowanie na chirurgie i WYŻEBRAŁAM na ginekologie. Ok poszlam na ta ginekologie. Przyjal mnie lekarz, pyta co sie dzieje. To mówie, ze nie moge sie wypróżnić bo boli i piecze, ze swedzi, ze powyskakiwały mi jakieś krostki. To usłyszałam "z krostkami do dermatologa sie idzie, wypisze pani..". No ludzie ! Ja mowie, a moze mnie pan przebada. On mi mowi nie ma takiej potrzeby. A ja mowie ze jako pacjent ŻĄDAM badania. To kazał sie rozebrac, z wielka łaską zagladnął i mowi ze to tylko jest stan zapalny i ze to jest od czyraka. Naprawde nie chcialo mi sie z nim klocic, przepisal mi masc triderm (a na ulotce pisze OMIJAC OKOLICE ODBYTU I NARZADÓW PŁCIOWYCH !!!! To juz nie wiem czy smarowac czy nie?! posmarowalam na wieczor zobaczymy rano) i tabletki dopochwowe Gynalgin. Byłam tak wsciekla na niego, ze sobie niewyobrazacie. Poszłam na chirurgie i tutaj od pani anastezjolog uslyszalam "trzeba było o północy przyjsc z tym czyraczkiem" (byla godzina 21, a w szpitalu bylam od 19:30, tylko taką maja organizacje) to odpowiedzialam, ze jak chce to moge wyjsc i wrocic nawet o 2 w nocy i bedzie musiala zrobic swoje bo po to ma dyzur nocny zeby ludziom pomagac w nocy. Nie wiem czy niedelikatna jest z natury czy mściwa ale wenflon wbila niemiłosiernie mocno (zwykle chyba wbijaja pielegniarki, nie?) Ale ta chirurgia to juz mniejsze zło , dostalam antybiotyk, nie liczac docinku anastezjolog to w pełni profesjonalisci, natomiast ginekolog ZGROZA! Jutro mam kontrol rano w poradni chirurgicznej, zobaczymy co mi powiedza przy zmianie opatrunku, mam nadzieje, ze nie trafie na kolejnego idiote z Bożej łaski. Pozdrowienia dziewczyny...

ok jade wlasnie na kontrole. zobaczymy co powiedza...