Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość

Co zrobić aby włosy się tak szybko nie przetłuszczały?

Polecane posty

Gość

Denerwuje mnie już, to że co 2 dni muszę myć włosy bo na 3 dzień już są strasznie przetłuszczone.[zły] Dlaczego tak się dzieje? Może zmienić szampon? ;/

Gość tez mam ostatnio taki problem
szczegolnie grzywka mi sprzetluszcza bo ja prostuje, ale jeszcze jakis czas temu nie mialam takich problemow ;( wlosy 2 dni wygladaja przyzwoicie, pozniej znowu musze myc

Gość * * missiabela * *
a ja co mam powiedzieć myję codziennie wieczorem na 2 dzień po 23 już są tłuste, rano nie myję bo nie lubię używać suszarki i mam na 5 rano do pracy :(

Gość to chyba coś z szamponami
tak jak z coca-colą, słodyczami, itd - im więcej używasz tym więcej używasz

Gość
Hmmm to może przez kilka dni będę siedzieć w domu i spróbuję je mocno przetłuszczyć, może to pomoże, jak myślicie?

Gość słyszałam o tym sposobie
ale nie mam pojęcia czy jest skuteczny

warto zmienic szampon, w ogole dobrze jest miec w domu kilka roznych szamponow, zeby wlosy sie do jednego nie przyzwyczaily i nie zaczely czesciej przetluszczac. Uzywaj roznych szamponow na przemian, warto rowniez kupic tzw. szampon na sucho, zamiast czestego mycia wlosow, suszenia i ogolnego szybszego niszczenia wlosow, mozna wlosy spryskac szamponem na sucho - jak dezodorantem, przemierzwic :P wlosy palcami i gotowe :) mi szampon na sucho duzo pomogl :)

Gość może przestań myć w ogóle
skoro codziennie co najmniej raz się myjesz, bo się pocisz, to dlaczego miałoby być inaczej z włosami? Ile chciałabyś ich nie myć żeby były świeże? To tylko w średniowieczu ich długo nie myto a najmodniejszą fryzurą był kołtun. Chcesz, żeby były świeże, to myj codziennie i będą ładne

Gość
A ile mniej więcej osztuje ten szampon i jak się nazywa?

Gość Weronika- weronka
moja znajoma myję włosy 2 - 3 razy w tygodniu, inna tylko raz w lecie częściej ale nie ma przetłuszczonych, nawet nie widać że są nie myję a ja muszę codziennie...

Gość ammmmmer
Ta metoda polegająca na nie myciu włosów przez kilka dni nic nie daje, później i tak się szybko przetłuszczają. Działa maseczka z żółtek z sokiem z cytryny. Rzeczywiście włosy utrzymują dłużej ,,świeżość", ale są matowe :o

Gość e tam bzduryy
te proby jak najdluzszego nie mycia wlosow to istna bzdura, ten sposob prowadzi jedynie do wiekszego spocenia glowy i co za tymidzie smrodu:P niestety:o juz lepiej wybrac sie do apteki i myc glowe czyms delikatnym.., jesli chcemy, zeby wlosy odpoczely od "chemikaliow"

Gość juho
kobieto idz do dermatologa, moja siostra ma podobny problem, tyle z eona musi myc ja co dizennie. Idz przepisze Ci cos , co pomoze :)