Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ScoutFinch

Czy byliście kiedyś niegrzecznie potraktowani w sklepie?

Polecane posty

Gość ScoutFinch

Gość ScoutFinch
A możecie coś więcej napisać? :)

Coś więcej: nie lubię robić zakupów (poza damską bielizną i perfumami) więc nie marudzę w sklepach. W branżach, w których lubię zakupy Panie ekspedientki są wyjątkowo miłe :)

mi się nie zdarzyło bo ja wiem po co ide do sklepu. Kupuje co mi potrzebne i wychodzę. NIektórzy przychodzą i zwiedzają pół godziny sklep a potem jeszcze dziesięć pytań do sprzedawcy. Każdy by sie wkurwił i pogonil

diabeł wcielony, co do przepytywania sprzedawcy, to zależy co się kupuje bo wiadomo, że kupując samochód można "podręczyć" sprzedawcę (o ile się go kupuje a nie zawraca gitarę) i to dłużej niż godzinę ;)

Gość zikikkk
pewnie do tej pory mam traume

siema blokers. ja nie mówie o samochodzie, fortepianie czy sprzęcie RTV albo AGD za kilka tysięcy. Ale niejednokrotnie byłem świadkiem jak ktos wypytywał sprzedawce o jakąś pierdołę typu które gumy do żucia sa lepsze :/

diabeł wcielony, rozumiem :) Ja kiedyś byłem świadkiem gdy małolat dręczył Panią w aptece o to, które prezerwatywy mu poleca :P Starsza babka (stojąca za mną w kolejce) w końcu go sprowadziła na ziemię instruując, że ona w tym wieku, to tylko na komplety chodziła :P

Gość Ja kiedys poszlam do sklepu
na moim osiedlu, gdzie czesto chodze robic zakupy wiec z widzenia mnie pewnie kojarza... Poszlam po piwo, w reklamowce mialam butelki. Ale chcialm Zubra, bo lubie. Nie bylo, wiec oddaje koszyk, wychodzae, a droge mi zastawia jeden z panoszacych sie i na caly glos: Gdzie paragon?! :O No na poczatku nie wiedzialam o co mu biega, jaki kuzwa paragon. Potem do mnie doszlo o co mu chodzi :O Od tamtej pory juz w tym sklepie nie bylam...

jak chodzilam do podstawowki, to byl taki sklep w ktorym sprzedawczyni do takich dzieciakow mowila " co chcesz???" baaardzo niemilym tonem a zamowionym towarem rzucala na lade. doslownie. po 5 klasie podstawowki przestalam tam chodzic.

Gość do mojej mamy kiedys jakas
baba tez tekstem walnela... :O Mama za nia weszla do sklepu, cos tam lazila, wrzucala, po czym podjechala do stoiska miesnego i stanela w kolejce, a tak przychodzi (a wlasciwie to podbiega) i mowi, ze ja przed pania jestem. A mama - a skad, pierwsza stanelam w kolejce. A ona,m ze "tak ale ja pierwsza do sklepu weszlam" :classic_cool:

Gość LadyMorgana33**
hehe ale beka ztej co pierwsza waszła do sklepu ;);D:D ja ogólnie nie narzekam ale raz mialam taki przypał w sklepie.wybrałam sie na zakupy do galerii handl i zachcialo mi się pić,weszłam do tamtejszego hipermarketu i wielam mały sok poszłam do kasy i babka ze tyle ityle,mialam jakieś drobne pieniądze przeliczyłam i się okazało ze za mało więc zapytałam kulturalnie pani czy z50pln będzie mi mogła wydać a pani mega foch jakby nie wiem co jej powiedziala i z wielką łaską porozmieniala w sąsoedniej kasie zeby mi wydać..

Gość kaplica
wchodze kiedys do sklepu spozywczego w centrum warszawy, w srodku siedzi pani w czerwonym gieesowskim fartuszku ( rok 2007) rozgladam sie, widze ze cos mleka nie ma (moze schowane pod lada??) wiec pytam : jest mleko ? a a baba mi na to : "w mleczarni" mile to nie bylo, ale sie usmialam serdecznie :)

Gość rafineya
Ja pracuję jako sprzedawca w odzieżowym i bardzo często jestem niemile traktowana. Nie uważam jednak, że "klient nasz pan" i jak tylko ktoś się ośmieli chamsko mnie potraktować to odwdzięczam się pięknym za nadobne :P

Gość yooo
mnie denerwuje zachowanie ludzi.np stoje prz kasie,ekspedientka mi wydaje resztę,liczy w myślach a podchodzi jakis ciul i pyta "a ten salceson to po ile?a dobre to?" wtedy ja odpowiadam"a nie łaska w kolejkę stanąć? zresztą nie przeszkadza Pan kasjerce,bo mi źle pieniadze wyda"

Ja nie cierpię jak klienci są na tyle złośliwi, że biorą jakieś kolczyki za 5 zł i dają mi banknot 200 zł. Ja pytam grzecznie czy nie da się drobniej, bo nie będę miala jak wydać. Na to klient usatysfakcjonowany "to proszę iść i rozmienić". Na co ja, z jeszcze większą satysfakcją "Przykro mi, nie mogę opuszczać stanowiska. Proszę samemu iść i rozmienić kasę". (to rafineya- zaczerniłam się ;) )

Gość ekspedientkom czasem odbija
autorka pewnie jest jedną z nich i teraz ją gryzie sumienie że jakiegoś faceta niewłaściwie potraktowała :P

a ja....kiedyś się tak wkurzyłam na sprzedawczynię, taką starą babę niemiłą że jak wychodziłam ze sklepu to tak je-błam drzwiami że szyba wyleciała i sie potłukła ;-) uciekłam