Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gusiaaaaa123

juz prawie ciąża

Polecane posty

Gość gusiaaaaa123

czy ktoras z was wie na ile sie brzuch powieksza w 1 miesiacu ciazy? miesiac do poltora miesiaca ciazy? prosze o odpowiedz !

W 1 lub 1,5 miesiąca ciąży raczej nie powiększa się brzuch. Jest to mało prawdopodobne :)

Gość gusiaaaaa123
mam 19 lat, chce miec dziecko w wieku 20-22 lat a moj facet kolo 30 lat. dodam ze facet jest rok starszy ode mnie.. jak przekonac delikatnie o wczesniejszym ojcostwie?

termin na jutro a jeszcze przy kompie dobrze się trzymasz kobietko albo udajesz kogoś kim nie jesteś... w każdym razie spółczuje porodu i gratuluje dziecka...

Gość gusiaaaaa123
?

Mi brzuch zaczął powiększać się od 3 miesiąca może, nie pamiętam dokładnie, bo teraz już prawie 8 miesiąc :D

chciałabym się dowiedzieć coś więcej o objawach ciąży i kiedy zaczyna się tyć? czy to możliwe że ma się delikatne plamienie w 1 miesiącu? proszę niech ktoś mi odpowie na te pytania.

Przy zagnieżdżaniu zarodka może wystąpić plamienie. U mnie nic takiego nie było, nie wiedziałam, że jestem w ciąży do 4 tygodnia. Dowiedziałam się przez test a kreska na teście była niewyraźna, więc poszłam do lekarza. Dopiero po wizycie, powiedzmy w 5, 6 tygodniu zaczęłam np. jeść kukurydzę, której nienawidzę :P Bolały mnie piersi, mdliło trochę zwłaszcza rano i wieczorem i kilka razy prawie zemdlałam. Potem zaczęły się zachcianki, piersi mi się powiększyły... Takie moje objawy :)

Gość o rany julek
brzuch się nie powiększa, dopiero ok 5-6 miesiąca

A z tyciem to różnie na pewno, bo ja nigdy się nie odchudzałam to i tyć zaczęłam szybciutko :p już prawie 8 miesiąc ciąży i 14 kg się przytyło ;p

dziękuję. właśnie od dwóch dni mam nieznośne zawroty głowy aż nie mogę utrzymać się na nogach i przy tym duże mdłości,szczególnie wieczorem. Byłam u lekarza i kazał mi się wybrać do ginekologa.

Gość o rany julek
ja nie miałam żadnych objawów typu ; wymioty , zawroty itp... normalnie się czułam, nic a nic mi nie doskwierało( oprócz rosnacego brzucha , oczywiście) przeszłam 2 ciąze i 2 porody, pierwszy to tragedia..... 32 godz bólu takiego że chciałam umrzeć.... , a drugi to tylko 3 godz....... ale przetestowałam sposób na szybki poród, jak chcesz mogę Ci opowiedzieć

Ja nawet byłam w szpitalu przez omdlenie, ale to było według lekarzy ze szpitala, przed ciążą. Później okazało się, że jednak byłam już w ciąży. Nawet robili mi z krwi jakiś test na ciążę i nic im nie wyszło...

Gość o rany julek
więc, przy pierwszym porodzie położne twierdziły że szyjka macicy się nie rozwiera, lub rozwiera sie baaardzo powoli, a bóle były takie że szok! Skurcz za skurczem a szyjka jak twarda była tak twardą pozostała!W końcu po 32 godzinach resztką sił urodziłam syna, waga 3290, 9 pkt w skali apgar ( czy jak to tam) druga ciąża i 2 poród.... muślę sobie tak, twarda szyjka, czyli trzeba rozmiękczyć! a na rozmiękczenie wyczytałam w mądrych księgach.....sex! a dokładniej sperma, która ma właściwości zmiekczające , więc ja do ostatniego dnia maltretowałam męża , i stosowałam pozycję od tyłu i te niby zbawienną spermę jeszcze chwilę ; trzymałam ' w sobie, wiem że może niektórym wyda się to głupie, ale TONACY BRZYTWY SIĘ CHWYTA a ja tak bałam się porodu .............. i synek waga 4330 urodził się od pierwszego skurczu 3 godz, a parcie trwało ok 10 min...... spróbujcie.. to nie zaszkodzi

ciekawa historia :) nigdy bym nie przypuszczała że to może zbawiennie działać na poród. A wracając do omdleń i do drugiej koleżanki to mniej wiecęj kiedy lekarze robili Ci te badania krwi tzn który to był mniej wiecej tydzień ciąży?

Gość o rany julek
a ! i wydaje mi się że ważne jest nastawienie psychiczne do porodu, bolu... musisz sobie powiedziec... NIECH BOLI JAK CHCE BYLE SZYBKO , ja przy piuerwszym stekałam i piszczałam , że nie chcę że boli...itp a jednak pozytywne nastawienie bardzo pomaga

Gość gusiaaaaa123
a powiedzcie czy sa jakies objawy ciazy po 2-3 tygodniach od zaplodnienia??

ja jestem w 2 miesiacu ciazy i mysle ze w 1 miesaiau pod koniec troszke zaczal mi sie zmeiniac brzuszek

to wszystko jest indywidualne i zależy od kobiety. Może być senność, bolesność piersi, zmienne nastroje, osłabienie- ja miałam tyle a potem doszła całą reszta, którą niektóre mają na początku czyli zgaga, mdłości, wymioty. Co do powiększania się brzucha to na początku ciąży mogą występować zaparcia i wzdęcia i to powoduje zwiększenie się brzucha, ale to nie jest typowy brzuch ciążowy.