Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana zupełnie

białe krwinki

Polecane posty

Gość załamana zupełnie

witam! mam nadzieje że będzie mogł mi tutaj ktoś pomóc. odebrałam wyniki badań mojego 17letniego syna, który od dłuższego wydawał się bardzo osłabiony. po tygodniu walki o podstawowe badania krwi zgodził się. i teraz moje pytanie:czy ktoś wie jak wysoko muszą byc podwyższone białe krwinki żeby istaniało podejrzenie białaczki? wiem że norma jest 4-10 mln a on ma 32mln! czy to białaczka! mamy wizytę dopiero w poniedziałek a ja nie mogę przez to spać! czy ktoś wie od ilu kwalifikuje się choroba do białaczki?

Aby stwierdzić że to białaczka potrzeba też inny badań, chociażby rozmazu krwi. Ale niestety prawdopodobieństwo białaczki jest duże, przykro mi:( Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, pozdrawiam.

Gość Anna9876
Po ilosci bialych krwinek nie sposob stwierdzic czy to białaczka,ale niestety ich poziom na to wskazuje. jakie inne objawy miała syn?dusznosci i kołatanie serca?bole kostno-stawowe(szczegolnie nogi)?powiekszone wezły chłonne?since?Jaki jest poziom erytrocytow i płytek krwi(PLT).Jestem lekarzem.

Gość Anna9876
Czy syn byl juz u lekarza i to on dal skierowaie na morfologie czy robiliscie badanie prywatnie?Morfologia powinna byc zrobiona z rozmazem.Czy u syna wystepuja poty nocne?

Gość Anna9876
Przy tak wysokiej leukocytozie,syn powinien juz lezec w szpitalu,bez wzgledu na to,co jest jej przyczyna. Na pewno ma tez inne objay,nie wierze,ze przy takim poziomie krwinek bialych nie dzieje sie znim nic niepokojacego.

Gość ghjkl
założyła temat i poszła w diabły a ktoś sie produkuje,bo chce pomóc i czeka na odpowiedź

Gość Anna9876
Może autorka się jeszcze tu pojawi.Chętnie pomogę:)

Gość Babiszony
Anka jesteś jeszcze ?

Gość gość
Powyżej 25 tys - to już podejrzenie białaczki

Gość gość
Do wszystkich ludzi dobrej woli!! Bardzo prosimy o pomoc! Zainteresujcie się naszą historią i przyłączcie się do nas w naszej grupie i naszym funpagu. Nasz synek jest chory i próbujemy dotrzeć do jak największej liczby osób, aby zebrać pieniążki na jego leczenie i rehabilitację. Wpłać proszę chociaż złotówkę na jego leczenie, liczy się dla nas każdy grosz. Wszystkie informacje na naszym funpagu: facebook.com/malywojownik/ Każdy może wpłacić symboliczną złotówkę również na koncie na zrzutka.pl/leczenie-mikolaja-dawidczyka