Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

inka_83

Suknia ślubna dla klepsydry

Polecane posty

W przyszłym roku wychodzę za mąż,więc powoli zaczęłam się juz rozglądac za sukniami.Mam figurę klepsydry,czyli szerokie biodra,dośc duzy biust i wąska talia(94-65-98) i 1,68m wzrostu.Chciałabym znależc suknię,która podkreśliłaby talię i nie opinała bioder,tylko że nie podobaja mi sie sukienki w kształcie litery A... :( Bardziej mi się marzy jakaś romantyczna zwiewna kreacja.Jeśli macie jakieś pomysły,dobre rady a najlepiej linki to poproszę:)

Dzieki,Miarko:)obydwie są właśnie w moim stylu,o coś takiego mi własnie chodziło:)

Przeszukaj sobie całą kolekcję Julia Rosa. Mają sporo takich sukien i bardzo rozsądne ceny;-)

ta też jest piękna,ale jednak podkreśla biodra...a ja chce je schowac:)

ta też całkiem niezła:)Jednak musze przyznac,ze ta z Julii Rosy od Miarki od razu wpadła mi w oko:)Cudeńko:)

Gość no dobraprzyznam
sie ,ze te mariee de paris chcialalm zareklamowac, bo sprzedaje swoja - ale potem doczytalam=,ze masz duzy biust, wiec chyba nie daloby rady ;) Natomiast ogolnie polecam suknie wlasnie z tej kolekcji, czesto maja takie lekkie fasony,ale nie typu tegorocznych pronoviasow (czyli "przescieradel" w cudzyslowiu, bo ladne mimo wszystko). Z kolekcji 2010 ta jest MZ cudna http://www.touslesmariages.com/datas/produits/m/a/mariees-de-paris/xl/4acdea794f65c.jpg

jakoś mnie te długie rękawy nie przekonuja...chociaż całkiem ciekawa jest ta wstążeczka pod biustem:)

Gość sukienka z zapodaj
jest ładna, ale to serduszko ze sztucznych kwiatków za Młodymi... buchachacha!!!!!!!!

Fajne,ale troche przydługie - w końcu muszę w tej sukni przetańczyc całą noc:D Twoja mama miała rację - przepiękna:)

Gość teeee sukienka z zapodaj
o kieckę chodzi, nie o dekoracje

:) witam:) moje wymiary to: 170cm, 92 - 65 - 93 i tak jak i Ty nie wyobrażałam sobie standardowej sukni w literkę A , beze, z tymi zdobieniami o bog wie co jeszcze:) ... jak to mowia sa gusta i guściki:) miezylam kilka sukni o roznym wzorze a jednak stanelo na tej ktora mnie sie od zawsze najbardziej podobała, jest piekna i zwiewna!:):):) Z pośród wszytkich na int ta jest chyba najbardziej podobna.. a nawet identyczna tyle ze moja to model prototyp:D z kolekcji 2010:) kupiona w salonie od bezposredniego projetkanta:) moja nie ma tylko jest wstawki na biuście tylko jest tam wl takie wciecie idelanie pokazujace 'wdzięki'' ale nie jest przesadnie odrywająca pow. bym ze suknia jest lekka, zwiewna, tajemnicza, romatyczna:) kobiety w salonie i rodzice odrazu jak mnie w niej zob doszli do wniosku, ze te wszytkie inne zupelnie odpadaja:) wiec moze u Ciebie bedzie podobnie:) tj. link: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=A3241CS

Myaja,widziałam ja juz wczesniej,jest boska,ale pewno trochę kosztuje... Masz ślub tego samego dnia co ja:)

tak?:) hehehe... w takim razie witam w gronie dnia 28:D jesli chodzi o suknie- sama suknia meggi kosztuje nie bagatela od 4,500 w gore z tego co sie dowiadywałam w wawie i w samej uk.. a ja na sukienke nie chcialam wydac wiecej niz 1500zł moja powinna kosztowac 1900zł ale po znizkach itd. wyszla 1500zł:) ... moja jest naprawde identyczna tyle tylko, ze wlasnie bez tego krysztalkowego trojkata na biuście i mam mniej zdobne ramiona:) niestety przy 'naszym biuscie suknie bez ramion i bez mozliowsci 'wsparcia' ich jakimkolwiek ramiaczkiem jest niemozliwa.. mierzylam kilka sukien walsnie bez ramionaczek wi wygladalay moze i ladnie do momentu kiedy nie musialam chodzi:D ... juz wtedy wszytko lecialo... i moj iust gdzies ginal... a chyba chodzi o to zeby pokazac jaka sie ma figure i wygladac pieknie a nie jakby tu bylo za duzoa razm z kolei za malo:) osobiscie jestem baaaaaaaardzo zadowolona z zakupu i taki typ sukienki pasuje do mnie naaaaaaaaaaajbardziej wiec z czystym sumieniem moge polecic ten fason:) jak zrobie fotki to wzuce na neta i natemat "Kto na 2010":)

mam tez podobna urode do modelki maggie... takie same wlosy... wiec chce miec je tak samo upiete... tyle ze moje sa naturalnie czarne (wrrrr... przez co napewno zaczna szybciej siwe - foch:D ) i naturalnie krecone jak tej modelki (oczywsice z wszytkich sil chcialabym proste - no nie dogodzi:) )

P.S. mierzyłam też piekne suknie z nałożoną koronką -m wyglądały pienie.. ale ceny od. min. 2000 w góre... i tez bez ramion jest stosunkowo cięzka.. a ze nosze rozmiar stanika 75DD lub E był problem z umocowaniem jakiekolwiek wkladki podtrzymującej... ogolnie te suknie maja dużo wartsw, halek i koronek dla mnie byly poportsu ciezkie i nie czulam sie w nich na tyle komfortowo zeby przetanczyc cala noc i polowe dnia bo slub o 15stej:)

ja jeszcze żadnej nie mierzyłam...na razie oglądam co ciekawsze propozycje w necie:)

Gość do Maya
zajrzyj na Lobby Biusciastych, bo tudno uwierzyc,ze masz taki rozmiar stanika..

Ja mam miseczkę 75 F czego w polskich sklepach nie uświadczysz;-) Dlatego mając figurę klepsydry zdecydowałam się doszyć ramiączka do mojej sukni. Mnie akurat suknie w kształcie A tez nie bardzo się podobały ale jak przymierzyłam swoją to już innej nie chciałam

Gość do Miarka
a jestes pewna ,ze masz taka? 75 to na dosc.. duza.. kobiete

Ja mam w biuście 94,noszę 70E i mój biust wcale nie jest jakiś gigantyczny...

mój rozmiar to dokładnie 75DD / E... zależy jaka marka biustonasza jaki rodzaj a np. w typowej i PRAWDZIWEJ barddotce mam 75 ale D :D ... dziwne nie?:) ... ale osobiscie nie przepadam za tego typu stanikami:) rozmiar DD czy E napprawde nie jest gigantem:) ... G to jest juz cos:) ... moje sa powiedzialabym normalne.. i ok. 53% polek nosi ZłE rozmiary misececzek stanika... ja kiedys nosiłam D ... bo uznalłam ze to i tak duże... dopiero jak koleżanka która sprzedawała w Trumphie oświciłą mnie jak prawidłowo powienien wyglądać stanik na kobiecie... i po wielu przymiarkach 'wyszlo szydło z worka':D Wiec... przy naszych biustach suknie bez ramion raczej odpadaja... mnie sie one zawsze podobałay ale z wlasnego doswiadczenia chocby sukienki na sylwestra jakis czas temu wiem ze to nie wypali... ww sukienka byla pewnie 1000kroc lzejsza od sukni slubnej miala te wszystkie niby wstawki i nic z tgo tanczac praktycznie ja trzymałam:) ... zreszta mnostwo moich kmolezanek ktore miaja miseczke C / D juz mialmy nie lada problem z utrzymaniem swoich wdziekow co dopiero ja:D

Gość zdaje sobie spraweze
D miseczka to nie gigant. Ja uwazam,ze mam biust sredniej wielkosci, a nosze 60G. Po prostu zdziwilo mnie to 75, bo to raczej na dosc pulchna kobiete.. No,ale jesli jestes pewna,ze stanik masz DOBRZE dopasowany, to oki, nie wtracam sie.

Gość sgfdsfdszv
Na zdjęciu poniżej: http://lh6.ggpht.com/fisherwy/R-EwnaLXV9I/AAAAAAAAOCI/dK4QzOFv5Yc/Halle+Berry+and+Gabriel+Aubry+at+Versace+party+together+picture%5B5%5D Hall Berry urodzona w 1966r, oraz jej chłopak Gabriel Abury urodzony w 1976. Ich córeczka przyszła na świat w 2008r. kiedy hall miała 42 lata. Niech mi teraz ktoś piśnie że: kobieta w wieku 35 lat nosi znamiona staropanieństwa, że urodzi po 40-ce dziecko z wadą, ze nie jest młoda i piękna, i że nie zwycięża atrakcyjnością nad przytłaczającą większością 20-sto i 22-latek. Uroda miażdzy wiek.