Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niepewność i strach

białe krwinki, białaczka

Polecane posty

Gość ewewe
Ja? W sumie mam kota, ale mieszkam w akademiku wiec rzadko ja widuje. Ostatnio na poczatku miesiaca. Nie wydaje mi sie zeby to byla tokso- od dziecka mialam koty w domu, spaly ze mna itd byly wszedzie i chyba jakbym miala chorowac to juz bym zachorowala :)

Gość pytanie do Pani doktor
od pewnego czasu zauwazylam, ze mam problemy z pamiecia;/ moze to sie wydaje smieszne, ale ja mam dopiero 24 lata i naprawde zaczynam sie tym martwic. cos sie dzieje a ja za pare minut o tym zapominam;/ oczywiscie nie chodzi mi o wszystko co sie dzieje. dodatkowo mam ogromne problemy z koncentracja, nie potrafie sie skupic na niczym co robie;/ studiuje, wiec duzo musze sie uczyc a czuje ze robie tro tylko po to zeby zdac jakies kolokwium czy egzamin, potem badzo szybko mi cala wiedza umyka;/ czym to moze byc spowodowane?? dziekuje za odpowiedz, serdecznie pozdrawiam.

Gość Anka123456789
Szanowna Pani Anno, Pozwolę sobie wpisac moje wyniki, domyślam się, że to nie jest białaczka, ale i tak się martwię. Poszłam z objawami grypy, które minęly po jednym dniu, lekarka odesłała mnie do zrobienia wyników morfologii, teraz biorę antybiotyki (XORIMAX) ale w środę znów mam robić badania. Lekarka niewiele mi powiedziała. Na co mogą wskazywac takie wyniki? CRP 19,5 WBC 14,4 RBC 4,49 HGB 14,1 HCT 41,6 MCV 92,7 PLT 189 LYMP %24,8 MXD % 2,2 NEUt% 73 LYMP 3,6 MXD 0,3 NEUT 10,5 MCH 31,4 RDW-SD 40,8 PDW 14,6 MPV 12,2 P-LCR 43 MCHC 33,9 Z poważaniem, Ania

Gość mam małe pytanko
Jakiej Pani doktor robiła specjalizację?I czy pracuje Pani w szpitalu czy w przychodni?

Gość czekamy
I co autorko??? wyjaśniło się?

Gość Majeczka ...
Witam was... moj chlopak ma białaczke , to jest okropne juz nie moge wytrzymac razem walczymy ale on jest coraz słabszy coraz czesciej sie poddaje nie mam sily boje sie ze on umrze

Gość Ika........do p. Anny
Witam. Mam nadzieję, że ktoś to przeczyta. Wizytę u lekarza mam dopiero we wtorek, a trochę się martwię. Ostatnio gorzej się czuję, jestem osłabiona, senna, mam problemy z sercem (kołatanie, arytmia). Na przedramionach zauważyłam pełno ciemnoczerwonych wybroczyn (małe kropeczki).Bardzo proszę o interpretację wyników. Wyniki morfologii: WBC4,1 (4,0-10,0) RBC 4,02 (3,80-6,00) HGB 9,9 ( 11,0-18,0) HCT 30,3 (35-57) PLT 210 (140-440) PCT 181 (100-500) MCV 76 (79-97) MCH 24,6 (26,6-33,7) MCHC 32,6 (31,9-37,2) RDW 15,3 (10,0-15,0) MPV 8,6 (6,5-11,0) PDW 16,2 (10,0-18,0) LYM% 56,8 (20,0-42,0) MON% 10,6 (3,0-8,0) GRA% 32,6 (30,0-76,0) LYM# 2,3 (1,5-2,5) MON#0,4 (0,3-0,6) GRA# 1,4 L (3,0-6,0) FERRYTYNA 5,0 (13,0-150,0)

Gość Kaylii
Witam. Szkoda, że nie odezwała się założycielka. Mam też problem. Mąż coś ma nie tak z wynikami, bo lekarz zadzwonił do domu i jutro idziemy na wizytę

Gość Kaylii
Nie dokończyłam i pykło. Mąż niby miesiąc temu miał zapalenie oskrzeli, albo płuc. Wysoka temperatura, potliwość, brak apetytu i spadek wagi. Dopiero po tygodniu zrobiono mu badania i było coś nie tak, bo zrobił powtórne i nadal coś nie tak. Antybiotyk zadziałal i w miarę szybko doszedł do siebie. Co nie tak z tymi wynikami dowiem się dopiero jutro, ale zaczynam panikować

Gość Kaylii
Topik upadł? Szkoda. Myślałam, że z kimś porozmawiam. A tu pusto

Gość michcia21
Witam, Ja mam problem tego typu, że nie moge narazie zrobic badań bo nie mam chwilowo ubezpieczenia a na to zebym miała sama płacić chwilowo mnie nie stać, a ostatnio czuje się fatalnie. I mam takie pytanie: czy białaczka jest chorobą jakoś dziedziczną? Moja mama ostatnio robiła szereg badań, ma 3krotnie podwyższoną liczbę białych krwinek, we wrześniu postawią diagnozę i zaczną leczenie. Nie mam pewności czy to białaczka. Ja natomiast od pewnego czasu czuje sie źle, bez przerwy boli mnie to gardło, to szyja. Ostatnio mam cały język biały i w czerwonych krostach, mimo że nawet mnie gardło nie boli.I pod językiem tez, mam nawet problemy z jedzeniem przez to. Poza tym drażni mnie skróra, zwłaszcza na plecach. Kaszel to już nieodłączna część. Zwykle to takie nagłe napady. Jestem blada i ciągle śpie i śpię, boli mnie wszystko. Wiem, że to wygląda na przesadę, ale odkąd mama jest chora zwróciłam uwagę na to, że to nie jest normalne.Od jakichs dwóch miesięcy miewam tez nagłe napady gorąca, po czym po jakichś 15 minutach ustępują. Poza tym to nie schudłam, a to podobno następuje w tej chorobie. Czy mam się czym martwić?

Gość trochę przerażona
witam, poszłam do lekarza z podejrzeniem grypy żołądkowej...jakiś czas temu stwierdzono u mnie wrzodziejące zapalenie jelita grubego, ale od blisko roku nie brałam tabletek....w nocy źle się poczułam, miałam odruchy wymiotne i rozwolnienie katar oraz jakby pieczenie w gardle. Lekarz pierwszego kontaktu stwierdził, że z gardłem w porządku, ale skierował mnie na morfologię...Mieszkam w małej miejscowości i morfologia zawierała tylko kilka wyników, m. in. HB 14,5, Erytrocyty 4500 000 leukocyty 17.600 HT 43% MCHC 33,6. Lekarz trochę mnei nastraszył, powiedział, ze w najlepszym razie, głównie ze względu na te leukocyty może być to progresja mojej choroby, albo białaczka...Najgorsze jest to, że nie zalecił zadnych dalszych badań, dał tylko skierowanie do poradni gastrologicznej, nie wiem co robic...a coraz bardziej zaczynam panikować

Gość trochę przerażona
wydaje mi się, że topik już upadł, a było tu dużo mądrych wypowiedzi...bardzo żałuję..liczyłam na pomoc

Gość jak przeczytalam...
jak przeczytalam ten temat to sie przerazilam. Wydaje mi sie ze gdyby z synem autorki bylo wszystko dobrze to by wrocila, i podzielila sie ta dobra wiadomoscia :((:((

Gość pomózcie--- olaenka
Co oznaczaja moje wyniki jestem troche przestraszona i nie wiem co mam zrobic . Prosze o pomoc .Mam nadzieje ze tu ktos jeszcze zaglada. WBC3,7 RBC 4,45 HGB 9,5 HCT 30,3 PLT 203,0 PCT 0,166 MCV 68,0 MCH 21,3 MCHC 31,2 RDW 17,6 MPV 8,2 PDW 19,3 LYM % 34,7 MON% 5,3 GRA% 60,0 i NA KONCU DODAM ZE MAM ANEMIE ZELAZA W SUROWICU MAM TYLKO 13 A NORMA JEST OD 50 DO 170 PROSZE NIECH MI KTOS POMOZE BO MOJA LEKARKA DALA MI TYLKO SKIEROWANIE NA KOLEJNE BADANIA:(

nie wiem gdzie jest norma , a gdzie nie, ale masz brak żelaza (mcv grubo poniżej normy) i wcale nie musi on oznaczać jego braku w pożywieniu, możesz żelazo źle przyswajać po prostu zle przy następnych badaniach zrób poziom ferrytyny koniecznie, ona odzwierciedla faktyczny dobór czy niedobór zelaza wbc masz chyba na granicy

Gość bardzo bardzo przerazona
Od pewnego czasu bola mnie zatoki jestem tak jakby zmeczona i oslabiona ale spac mi sie niechce. Duzo choruje mam gromkowca zlocistego. Co do zatok mam caly czas 37 stopni goraczki. Jestem blada.Czy to moze byc bialaczka?

Witam! prosze o pomoc moj syna ma 5 lat od stycznia schodl 3kg leci mu do tej pory krew z nosa jest oslabiony ciagle sie meczy nie ma sil na nic mowi ze w nocy jak sie robi goracy wszystko go boli malo je i pije nie poznaje go mial robione badania na krew ale w Holandii bo t mieszkam nkt nie potrafi mi powiediec c sie z dzieckiem dzieje ostatnio wstal rano cala buzie mial napuchnieta teraz obserwuje go i widze ze troszke mu lepiej cos probuje jesc zaczyna sie pomalu bawic ale ta krew z nosa mnie nie pokoi czy moze byc tak ze ma bialaczke i stan jego moze sie poprawic po czym pogorszyc jak z grypa prosze o pomoc dodam ze nie byl przeziebioy chory a mial garaczke przez 5 dni 39,2

Gość gość
Kobito. Zdaje się że twój syn to prawie dorosły facet. A ty histeryzujesz jakby to był trzyletni chłopczyk. A jeśli nawet białaczka to co?? Ciekawa jestem jak zareagujesz jeśli lekarz potwierdzi diagnozę to co ?? Zesrasz się? A jak umrze to ja już wole nie myśleć co to będzie. Histeryczka z ciebie . jesteś na dobrej drodze do psychiatryka